Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sylvana, demon of diva?

  •  
21-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
225 keer bekeken
  •  
Sylvana Simons was ooit vj bij muziekzender TMF. Nu leidt ze de politieke partij BIJ1. In haar strijd voor een gelijke wereld spreekt ze zich fel uit tegen onrecht in de samenleving. Dit leidt tot heftige reacties en zelfs doodsbedreigingen.
Documentairemaker Ingeborg Janssen volgde Sylvana in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, waar ze flink van zich afbijt. Ook toont ze haar kwetsbare kant, op de bank bij de therapeut en voor haar rijkgevulde kledingkast. Het is te zien in de 2Doc: Sylvana, demon of diva.
De VARAGIDS plaatste Sylvana op de cover vanwege een mooi interview met de politica. Dat leidde tot tientallen opzeggingen , veelal begeleid van woedende teksten, tot verbijstering van hoofdredacteur Cecile Koekkoek en medewerkers als Özcan Akyol. Inmiddels is een tegenreactie ontstaan en zijn mensen juist abonnee geworden , om de redactie een hart onder de riem te steken en uit protest tegen de golf van haat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.