Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Supermarkten overtreden regels met kinderreclame voor ongezond eten

  •  
07-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
fstkids
Zeventien supermarkten en zeven voedselfabrikanten hebben de marketing regels voor kinderen overschreden. Zij adverteren onder andere voor te vette of zoete koekjes, snoep, hagelslag en chocoladerepen. Dat meldt Foodwatch naar aanleiding van uitspraken van de Reclame Code Commissie.
De advertenties verschenen in het blad Tsjakka van zestiensupermarkten die lid zijn van de inkooporganisatie Superunie . De koekjes, snoepgoed en beleg bevatten volgens Foodwatch veel meer suiker en vet dan toegestaan is om reclame voor te maken, voor kinderen tussen zeven en dertien jaar. Ook is er ongeoorloofde sluikreclame.
Eerder waarschuwden de Consumentenbond, de Hartstichting en het Diabetes Fonds ook voor YouTube-vloggers die r eclame maken voor ongezond voedsel. Het ministerie van Volksgezondheid probeert te monitoren hoeveel kinderen de filmpjes kijken en op die manier uitgenodigd worden om ongezonde producten te eten.
 
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.