Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Supermarkten bestelen klanten bij de kassa, Consumentenbond start rechtszaak

  •  
16-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
146057 keer bekeken
  •  
ahkassa

Veel supermarkten waarschuwen dat ze boetes van 181 euro uitdelen bij diefstal. Maar wat nu als de dief de supermarkt zelf is? Volgens de Consumentenbond worden klanten al jarenlang gedupeerd bij de kassa. Daar moeten ze opeens een hoger bedrag betalen dan de prijzen die bij het schap vermeld staan.

De NOS schrijft: “De Consumentenbond heeft de afgelopen jaren bij supermarktketens onderzoek gedaan naar verschillen tussen de prijzen in het schap en bij de kassa. Daaruit bleek dat de kassabonnen bij Albert Heijn, Jumbo en Plus vaak niet klopten. In 2023 stelde de bond de supermarkten aansprakelijk en vroeg om een compensatievoorstel.

De bond constateert dat consumenten voor miljoenen euro’s zijn gedupeerd, en wil dat de ketens de schade gaan vergoeden. Terwijl de situatie bij Jumbo en Plus afgelopen jaar is verbeterd, gaat Albert Heijn nog regelmatig de mist in. Daarom start de Consumentenbond een rechtszaak tegen AH om inzage te krijgen in de interne onderzoeken naar kassabonfouten.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.