Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Superjacht van Poetin ligt voor het grijpen in Italië'

  •  
22-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3340 keer bekeken
  •  

De beweging van de de gevangenzittende Russische oppositieleider Alexei Navalny zegt een superjacht van Poetin opgespoord te hebben in Italië. De Scheherezade, 140 meter lang en met een waarde van 640 miljoen euro, is op de zes dekken vergeven van exorbitante luxe. Er is een spa, een schoonheidssalon, een fitness ruimte, twee helikopterdekken, een zwembad dat omgetoverd kan worden in een dansvloer en zelfs een luchtafweersysteem om drones neer te halen.

Wie de eigenaar is van dit extreem luxueuze schip, dat afgemeerd is in Marina di Carrara aan de Italiaanse westkust, is officieel onbekend. In een video op het kanaal van Alexei Navalny (zet ondertiteling aan voor vertaling) zeggen twee medewerkers van de oppositie dat ze bijna de helft van de bemanning, waaronder de hoofdofficier, geïdentificeerd hebben als leden van de Federalnaja Sloezjba Ochrany (FSO), de beruchte federale veiligheidsdienst die Poetin beschermt. "Dezelfde mensen die Poetin beveiligen in zijn residenties en op zijn reizen, die zijn leven organiseren, vliegen samen naar Italië om op een van de duurste schepen ter wereld te werken. De Britse kapitein Guy Bennett-Pearce, die eerder op schepen werkte waarvan vermoed wordt dat ze in Russische handen zijn, heeft onlangs ontkend dat Poetin ooit aan boord van het schip is geweest.

De Italiaanse autoriteiten zijn tot nu toe het meest succesvol in het confisqueren van bezittingen van de Russische oligarchie.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.