Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Stunten voor de revolutie op eenzame hoogte

  •  
28-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-08-28-om-16.36.04
Arin en haar vrienden zijn zogenaamde rooftoppers in Hong Kong. Ze zetten zich af tegen de strikte leefregels en de alles verstikkende sociale controle in de stad, door de meest waanzinnige stunts uit te voeren op de daken van de immense wolkenkrabbers.
Hun kunsten op hoog niveau maakten van hen een internetsensatie, maar er zit een diepere laag onder: een jaar nadat de prodemocratische Umbrella Revolution op niets uitliep, verkeren veel jongeren in een permanente staat van wanhoop. Zij worstelen met een stad waarin woningruimte onbetaalbaar is en waarin de macht van Beijing ondanks afspraken daarover ver reikt. Een stad die geobsedeerd is door geld, waardoor werkdagen extreem lang zijn en de inwoners voortdurend gestrest.
Door de daken te beklimmen, maken Arin en haar vrienden een statement: Hong Kong, de stad waarin jongeren niet meer lijken mee te tellen, kan heroverd worden. Filmmaker San San F. Young volgde de groep jongeren en legde vast hoe zij omgaan met de frustraties van het dagelijks leven, hoe ze aan de hectiek van de dag proberen te ontsnappen en hoe ze een enorme stunt plannen in een poging verandering teweeg te brengen.
Lukt het hen om plekken te vinden waar zij zichzelf kunnen zijn en waar zij een nieuwe revolutie kunnen starten? Of blijven ze vastzitten in een stad die het niet toestaat veranderd te worden?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.