Joop

Studentenvereniging schorst lid wegens plaatsen camera in damestoilet

  •    •  
17-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
toilet

© cc-foto: 呉 https://flic.kr/p/4XGZs3

Opnieuw is een lid van een studentenvereniging in opspraak geraakt wegens vrouwvijandig gedrag. Dit keer gaat het om een student verbonden aan de katholieke Sanctus Virgilius, kortweg Virgiel, van de TU Delft.
In een verklaring schrijft de vereniging:
"Een lid van onze vereniging heeft een verborgen cameraatje in een koffiebeker verstopt op het damestoilet. Dit cameraatje, waar drie mensen op te zien waren, hebben wij gevonden waardoor wij hebben kunnen achterhalen wie het heeft geplaatst. Het lid heeft bekend en is, op verzoek van de gefilmde personen, in gesprek gegaan met hen waarin hij spijt heeft betuigd. Hetgeen wat hij gedaan heeft is volstrekt onacceptabel en keuren wij ten strengste af. Daarom zal het lid niet meer welkom zijn op onze vereniging. Het lidmaatschap heeft betreffend persoon dan ook neergelegd, ook zal hij in gesprek gaan met een psycholoog. Vanaf het begin is alle zorg naar de drie slachtoffers gegaan en is er met hen overlegd wat hun behoeftes waren en wat zij een passend gevolg vonden. Het is aan de betrokkenen of zij aangifte willen doen, het besluit wat zij nemen zullen wij steunen."
De NOS zegt de naam van de dader te kennen en meldt dat het mogelijk om een bestuurslid gaat. De camera maakte vorige week donderdag opnamen. Over de consequenties schrijft de NOS :
"De TU Delft is kort nadat het bestuur over het incident had gehoord ingelicht. De universiteit zegt dat er begrip is voor de stappen die Virgiel heeft genomen en heeft de indruk dat er op een transparante manier is gecommuniceerd door de studentenvereniging."
Het AD citeert een vrouwelijk lid van Virgiel:
"Virgiel-studente Nicole (18), die gezien de ophef niet haar volledige naam wil geven, verwoordt de commotie onder de studenten. ,,Natuurlijk doen heel wat mensen hier lacherig over. Wij in eerste instantie ook, maar direct daarna denk je: dit is niet fijn, dit hoort niet. Gelukkig is het bij drie slachtoffers gebleven en is hij als lid opgestapt. Ja, vind ik voldoende.”"
cc-foto:
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

punt2
punt218 aug. 2018 - 13:48

Een lid van onze vereniging heeft een verborgen cameraatje in een koffiebeker verstopt op het damestoilet. een lid in een damestoilet ..... ??

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 aug. 2018 - 6:51

Wat doet een koffiebekertje op het toilet vraag ik me af! Ik had het bekertje ook niet opgeruimd maar er een geur-metertje ingestopt.

Observer1948
Observer194817 aug. 2018 - 19:25

Ze hebben dit inderdaad goed aangepakt. Dat zou ook moeten gebeuren met de predators in de film- en omroepwereld en bij toneel- en kunstacademies.

Ozon
Ozon17 aug. 2018 - 17:47

Hopelijk doen de dames nog aangifte, en anders tenminste een melding bij de politie..

Elias Unique
Elias Unique17 aug. 2018 - 11:12

Een voyeur is in de kraag gevat. Dader betuigt spijt. Zegt lidmaatschap studentenvereniging op en zoekt psychische hulp. Studentenvereniging handelt kordaat en gaat pal achter slachtoffers staan. Prima opgelost toch?

2 Reacties
Max Eisenmann
Max Eisenmann17 aug. 2018 - 15:45

Lijkt mij ook. Heb dan ook geen idee waarom een dergelijk incident waar een individu zich aan schuldig maakt en wat binnen ieder bedrijf of instelling wel voorkomt bijzondere aandacht verdient hier bijzondere aandacht krijgt. Tenzij het om de voor allen voorbeeldige afhandeling van de betreffende studentenvereniging daartoe gaat die daar aanleiding toe gaf. Niet ieder bedrijf of instelling ziet daar aanleiding toe, zelfs niet als de dader geen enkele bereidheid toont zelf dergelijke consequenties te trekken.

Juppé🎗
Juppé🎗17 aug. 2018 - 20:07

@Max.....Het is niet aan de studentenvereniging om recht te spreken omdat dader en slachtoffers lid van die groep zijn. Ze kunnen altijd naar de rechter en als ze dat niet doen kan het OM zelf onderzoeken op grond van eigen informatie. Ik heb weinig behoefte aan parallelle rechtspleging die verder gaat dan een boete als je je onderhoudstaak van het clubgebouw hebt vergeten.