Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Longcovidpatiënten massaal arbeidsongeschikt verklaard

In de eerste 5 maanden meer dan 5 keer zoveel gevallen als in heel 2021
Joop

Studentenprotest in Londen loopt uit de hand

  •  
10-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
[video] Meer dan 50.000 studenten protesteren tegen bezuinigingen op onderwijs
In Engeland protesteren tienduizenden studenten tegen de aankomende bezuinigingen op onderwijs. Honderden studenten bezetten de hal van de Millbank Tower, het hoofdkantoor van de conservatieven.
De studenten protesteren onder andere tegen de stijging van collegegelden. Frances O’Grady, van de vakbond Trades Union Congress, vreest dat de universiteiten door de verhoging van het collegegeld ‘verboden gebied wordt voor jonge mensen uit een gewoon milieu’.
Studenten gooiden de ramen van het hoofdkantoor van de conservatieven in en bezetten de Millbank. Voor de deur van het hoofdkantoor hebben de studenten een vreugdevuur gemaakt. Vanaf het dak van het gebouw gooiden de studenten vuurwerk naar de politieagenten die op straat stonden.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

mees.
mees.10 nov. 2010 - 17:30

Tja.....denk maar niet dat het hier rustig blijft als mensen in hun portomonnee gaan merken wat dit kabinet voor hen in petto heeft. Dat worden massademonstraties en grote stakingen

Joaquim
Joaquim10 nov. 2010 - 17:30

"Greece, France, now here too!" Is wat jonge studenten riepen die voor het eerst op een demonstratie waren en gelijk maar het bureau van een politieke partij gingen bezetten: www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/nov/10/student-protests-nus-lobby-anarchists

HenkSneevliet
HenkSneevliet10 nov. 2010 - 17:30

Een paar kapot gemaakte ramen is niets vergeleken met de duizenden levens die kapot worden gemaakt door de rechtse regering in Engeland. Het is begrijpelijk dat jongeren woest zijn - ze moeten meer dan 11.000 euro aan collegegeld gaan betalen. Ze zien het terecht als een voortzetting van de oorlog die de rechtse regering heeft verklaard aan werkende mensen en hun kinderen. Straks is onderwijs alleen maar voor de rijken. De gevolgen van de crisis, veroorzaakt door de graaiers aan de top, wordt afgewenteld op werknemers, studenten, zieken en werklozen. Terwijl de banken en de topmanagers in reddingsboten wegkomen, worden gewone mensen achter op de kapitalistische Titanic.

pedens@numeo.fr
pedens@numeo.fr10 nov. 2010 - 17:30

het is hoopvol om te zien dat men in verschillende landen in europa duidelijk laat zien dat men het zat is met deze uit de USA geimporteerde politiek. Maar ik denk dat we voor dit soort gedrag in NL nog lang kunnen wachten - ik heb een licht vermoeden dat de nederlander weinig revolutionair is - .... men ondergaat.

[verwijderd]
[verwijderd]10 nov. 2010 - 17:30

ja zo krijg je steun

1 Reactie
Joaquim
Joaquim10 nov. 2010 - 17:30

Het gaat niet altijd om het krijgen van steun. Dit ging ook duidelijk niet om gewoon wat rotzooi trappen. Als je genoeg steun hebt om een protest te organiseren van zoveel mensen die terecht boos zijn is het enkel logisch dat die woede een uitlaatklep vindt bij het kantoor van degene die de woede hebben veroorzaakt. Dit is een effectief statement en het is onzinnig dat de studenten vakbonden het afkeuren. Helaas gaan we in Nederland ook deze kant op. Onderhandelen is zeker effectiever, maar niet met een kabinet dat weigert te luisteren naar zijn eigen burgers. Hieronder een goede analyse uit de Guardian: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/nov/10/student-protests-conservative-party-hq-occupation