Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Studenten protesteren tegen wapenwet Texas met dildo's, die verboden zijn

  •  
25-08-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
143 keer bekeken
  •  
dildo
In Texas is er op 1 augustus een wet ingegaan die bepaalt dat studenten hun favoriete wapens mee de collegeruimte in mogen nemen. Velen protesteerden woensdag tegen de maatregel door (gesponsorde) dildo’s mee te nemen naar de universiteit. Het initiatief komt van student Jessica Jin die de organisatie Campus Dildo Carry opzette, omdat je volgens de regels wél studenten en docent in gevaar mag brengen door geweren bij je te dragen maar dildo’s zouden ‘onzedelijk zijn’.
De wet is in 2015 aangenomen maar pas recentelijk van kracht gegaan. ‘Met de campagne ‘Cocks Not Glocks’ bevechten we absurditeit met absurditeit’, zegt Jessica over de wapenwet en het protest. De student eist samen met honderden anderen dat de wet gewijzigd wordt. Veel docenten zijn in beroep gegaan tegen de maatregel – die elke halve zool met een vergunning (die makkelijk verkrijgbaar zijn) toestaat een geweer bij zich te dragen – maar werden door de rechter afgewezen. Leraren vrezen voor het gevaar dat het dragen van wapens met zich meebrengt, aangezien Amerikaanse scholen en universiteiten nogal vaak opgeschrikt worden door mass shootings.
De demonstranten willen niet dat hun onderwijs komt te lijden onder de wet, omdat docenten te bang zouden zijn om college te geven. Ook zeggen zij niet door de gangen te willen lopen met angst, niet wetende welke gek een wapen mee naar school heeft genomen om ermee rond te schieten. Daarom blijven de studenten met dildo’s rondlopen totdat er iets gedaan wordt aan de absurde wapenwet.
Een foto die is geplaatst door Marshall Tidrick (@marshalltidrickphoto) op 23 Aug 2016 om 3:16 PDT
Een foto die is geplaatst door Marshall Tidrick (@marshalltidrickphoto) op 24 Aug 2016 om 11:09 PDT
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.