Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Student naar rechter om vingerafdruk in paspoort

  •  
16-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_a5ffcccc72.jpg.jpg
'Privacy geschonden'
De Utrechtse student Aaron Boudewijn is gisteren naar de rechter gestapt omdat hij een nieuw paspoort nodig heeft, maar weigert zijn vingerafdruk te laten vastleggen in een database.
Dat schrijft de Volkskrant. Boudewijn heeft er niet zozeer bezwaar tegen dat zijn vingerafdruk in zijn paspoort wordt opgenomen, zoals door Europese regels wordt voorgeschreven, maar wel dat de vingerafdruk ook in een database wordt opgeslagen, wat een Nederlands initiatief is. Hij hoopt dat de zaak uiteindelijk voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zal komen en is er van overtuigd daar te winnen.

Meer over:

leven, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

wowiemina
wowiemina16 feb. 2010 - 7:37

Hulde aan Boudewijn! Echt een stoere actie, dit soort mensen zouden er meer moeten zijn in onze samenleving. :-) Regels zijn er om gebroken te worden.

Florian2
Florian216 feb. 2010 - 7:37

Hulde inderdaad! Het gaat hier wat mij betreft ZOWEL om de schending van de privacy! Ik ben geen verdachte....waarom moet ik mijn vingerafdruk die van mij is aan de overheid geven EN om het gegeven dat hiermee ernstige fouten kunnen worden gemaakt? Maargoed....een verloren strijd want een hand vol mensen vind dit soort thema's maar relevant tegenwoordig.....

Paradox2
Paradox216 feb. 2010 - 7:37

Het lijkt me aardig als een van onze populaire advocaten zich hiermee gaat bemoeien zodat het onderste uit de kan wordt gehaald, en dat het de nodige media aandacht krijgt.

JoopSchouten
JoopSchouten16 feb. 2010 - 7:37

Goeie zaak. Helemaal mee eens. Maar hoe komt een student aan het geld voor een proces? Is dit gratis tegenwoordig?

1 Reactie
heggenland
heggenland16 feb. 2010 - 7:37

Nederland is nummer een in de Wereld met het schenden van de privacy, waarbij het misbruik van gegevens heel groot is. En Joop uw recht halen mag geen prive aangelegenheid zijn van de rijken.

Pimpelnel
Pimpelnel16 feb. 2010 - 7:37

Een goede actie. Moeten wij de schending van onze privacy normaal blijven vinden? Hoever gaat men nog in het schenden van onze privacy? Ik weet niet wie mijn doen en laten controleert en wat gebeurt met alle vergaarde gegevens. Het argument: ik heb niets te verbergen vind ik absoluut waardeloos.

1 Reactie
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek16 feb. 2010 - 7:37

Gaat het hier om schending van de privacy of gaat het hier om het potentiële risico dat er misbruik gemaakt wordt van die gegevens? Die nuance lijkt me van belang in de discussie.

[verwijderd]
[verwijderd]16 feb. 2010 - 7:37

Eén pasfoto komt in het paspoort, één in gemeente-administratie. Oh, wat is mijn privacy geschonden. Lol Wat een aanstellers reageren op dit grote onrecht.

1 Reactie
Florian2
Florian216 feb. 2010 - 7:37

Leer eens lezen....het gaat hier om vingerafdrukken niet om paspoorten ome Dick!