Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Stroom aan donaties voor rechtszaak tegen homofobe dominee in Krimpen

  •  
22-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
Kerkgangers op Goede Vrijdag naar Mieraskerk

© KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Gezinnen met kerkgangers komen aan bij de Mieraskerk voor de kerkdienst op Goede Vrijdag. De veelbesproken en beveiligde Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel zet de d

Duizenden mensen steunen Leon Houtzager die een rechtszaak wil aanspannen tegen de homofobie prekende dominee Anthonie Kort van de streng-christelijke Mieraskerk uit Krimpen aan den IJssel. Houtzager, die juridisch bijgestaan wordt door Gerard Spong, wil dat de dominee veroordeeld wordt wegens groepsbelediging, aanzetten tot haat en discriminatie. Justitie erkende dat de dominee de wet heeft overtreden maar wil de geestelijke niet vervolgen omdat hij zich kan beroepen op de vrijheid van godsdienst.
Houtzager vindt dat justitie met twee maten meet. Op zijn actiepagina verduidelijkt hij:
"Wat we zien in de rechtspraak in Nederland is willekeur. Imams en politici worden namelijk wel met enige regelmaat vervolgd en veroordeeld wegens groepsbelediging. Ik wil dat iedereen voor de wet gelijk wordt behandelt of je nu religieus bent of niet-religieus. Ik wil de rechter daarom vragen een principe-uitspraak te doen en jurisprudentie te schrijven waarin staat dat artikel 6 van de grondwet niet gebruikt mag worden als excuus om andere wetten te overtreden."
De activist wilde 5000 euro ophalen maar het drievoudige daarvan is al binnen 24 uur gedoneerd. Het COC, dat Houtzager steunt, zegt in een verklaring : “Samen met Leon hebben wij besloten dat geld dat overblijft ten goede zal komen aan LHBTI-acceptatie in de biblebelt. Het onderwerp waar Leon zich al enkele jaren hard voor maakt.”
BNNVARA-presentator Tim Hofman besteedde in februari aandacht aan de haatzaaiende dominee in zijn programma BOOS. Die aflevering is inmiddels meer dan 1,1 miljoen keer bekeken. Hofman steunt de actie van Houtzager.
Geen video? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.