Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Strijdlied Freek de Jonge voor Groningen

  •  
21-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grioningen
Het strijdlied dat Freek de Jonge schreef voor het door aardbevingen geteisterde Groningen heeft nu ook een video clip. ’t Het nog nooit zo donker west is een klassieker van de legendarische Groninger zanger Ede Staal. De Jonge heeft de tekst aangepast aan de noodsituatie in Groningen. Het nummer wordt vertolkt door Groninger artiesten als Arnold Veeman, Erwin de Vries, Wia Buze, Harry Niehof, Pé Daalemmer & Rooie Rinus, Jan Henk de Groot, Ben Zuur en Alex Vissering. De clip bevat een oproep om de petitie ‘Laat Groningen niet zakken’ te tekenen. Inmiddels roepen meer dan 80.000 mensen daarmee op de gaswinning te stoppen en de slachtoffers schadeloos te stellen.
Bekijk hieronder de Making of…

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

artikel
artikel22 feb. 2017 - 0:18

Een beetje goedkoop verhaal. Klop eens bij de politiek aan Freek.Maar goed hij moet kennelijk nog meer geld verdienen.

1 Reactie
Pater Familias
Pater Familias22 feb. 2017 - 12:30

Dat aankloppen heeft hij gedaan, paar weken geleden was er een fakkeltocht waar de meeste politieke partijen eindelijk eens in Groningen melden.

malou3
malou321 feb. 2017 - 21:10

Ik was verbijsterd bij Buitenhof een interview te horen met de partij DENK afgelopen zondag... De partij Denk die juist gaswinning in Groningen "compleet vol gas" wil blijven geven..en álle bewoners uit wil kopen (lees: weg jagen!) Echt een ridicuul plan..Totaal geschift zonder enige empathie voor het Groninger land! Zonder enig besef wat Groningen betekent voor de Groninger!

3 Reacties
malou3
malou321 feb. 2017 - 21:25

Zonder enig besef wat Groningen betekent voor de Groninger! Ik bedoel: Zonder enig besef -ONDANKS ALLES!!!- wat Groningen betekent voor alle Groningers. De Groninger vertrekt niet zomaar ,never niet, en zeker niet als Denk denkt dat GAS belangrijker is dan álle Groningers die er wonen!

Pater Familias
Pater Familias21 feb. 2017 - 21:46

Niet alleen DENK. Ik ga geen namen noemen, maar er lopen hier een paar forumgangers rond die elke investering in Groningen (of welke andere provincie dan ook) weggegooid geld vinden. Maar het is inderdaad wel goed om hier aandacht op te blijven vestigen. Iedereen die DENK nog een leuke progressieve partij vind is gewoon klaar, mag niet meer meedoen met debatten.

Kobus3
Kobus321 feb. 2017 - 23:25

Tja dat gas moet blijven stromen zodat zij lekker kunnen blijven kunnen uitgeven. Inderdaad verbijsterend, kolonialisme in het kwadraat. Dat zat dus ooit ook in de PvdA.