Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Strafrechters tegen plan Teeven

  •  
10-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-protest_teeven_300.jpg
Bezuinigen met enkelbanden valt niet goed
Strafrechters zijn tegen het plan van staatssecretaris Fred Teeven van Justitie om duizenden veroordeelden hun straf met een enkelband thuis uit te laten zitten. Volgens hen neemt Teeven hiermee ten onrechte de rol van de rechter over. Dit stelt de Raad voor de Rechtspraak in een advies aan Teeven dat vandaag openbaar wordt.
De strafrechters wijzen op de onrust die gevangenen met een enkelband kunnen oproepen in de samenleving. Los daarvan zegt raadsheer Peter Lemaire: “bepaalt de rechter op basis van alle omstandigheden de strafmaat en soort. Dat moet zo blijven”.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

elise1964
elise196410 mei 2013 - 6:38

Er zijn honderden nederlandse bedrijven die goedkoop produceren in het buitenland. Als zij hun bedrijven nou eens terughalen naar nederland en de gevangen dit werk laten doen in de gevangenissen. Dan kunnen die bedrijven de nederlandse staat betalen en zo de duizenden cipiers betalen plus de andere gevangeniskosten En die werknemers in het buitenland, die vaak maar 100euro per maand betaald kregen, die geef je allemaal een jaarsalaris van 1200euro toe. Want al die criminelen, die ons nu al uit lachen om die microstraffen, gewoon naar huis te sturen dat is geen straf hoogstens een belemmering. Ik bedoel, als ik als bv als drugsdealer eindelijk wordt opgepakt en ik mag gewoon naar huis toe, dan kan ik daar gewoon met een bakje bier een lijntje coke, een leuke vriendin lekker feesten. Wat is dan de straf?

HomoRidenti
HomoRidenti10 mei 2013 - 6:38

Met een enkelbandje thuiszitten is wellicht voor jan lul die te hard reed een echte 'straf' maar voor een crimineel niet. Wat voor criminelen zitten in de groep van 6 tot 12 maanden gestraften? Veelplegende dealertjes en helertjes...? Nou die werken dan toch gewoon vanuit huis. Net zo makkelijk. En voor Teeven is dit gewoon een bezuinigingsmaatregel, niks meer, niks minder en ter verdediging daarvan in de kamer zal 'ie wel een of ander kulrapport uit de la trekken waaruit moet blijken dat de 'enkelband' toch echt goed werkt als straf.

Bouwman2
Bouwman210 mei 2013 - 6:38

Het is niet zo moeilijke: de rechter bepaalt of en hoe gestraft wordt en Teeven niet. Dat is de rechtsstaat. De rechtsstaat is niet hetzelfde als democratie, dat is een hardnekkig misverstand. Soms brengt democratie mensen voort die zich weinig gelegen laten liggen aan de rechtsstaat. Het verdient aanbeveling die niet te hoog op het schild te hijsen.

lancelot2
lancelot210 mei 2013 - 6:38

Onze criminelen kunnen we ook gewoon in Albanië in het gevang zetten. Volgens mij moet Albanië ons nog een heleboel geld terug geven, twee vliegen in 1 klap dus.

msj_meijerink
msj_meijerink10 mei 2013 - 6:38

Meneer Teeven wil met al zijn ballonnetjes dat de overheid de plaats van de rechter gaat innemen bij het bepalen van de straf en de strafmaat. Het wordt hoog tijd dat we afscheid nemen van meneer Teeven, want hij gaat steeds meer op Roland Freisler lijken. Alleen de schreeuwerige toon bij de aankondiging van zijn ideetjes ontbreekt nog.

[verwijderd]
[verwijderd]10 mei 2013 - 6:38

Aangaande de foto bij dit artikel...zijn dat onze strafrechters die niet weten van de regel 'stam plus t'?

1 Reactie
Gogol
Gogol10 mei 2013 - 6:38

Het is duidelijk een oproep aan boeven om zichzelf te laten belonen ;-)