Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Straf hoerenlopers voor het kopen van seks onder dwang'

  •  
10-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
mensenhandel
Nationaal Rapporteur Mensenhandel adviseert 'vergewisplicht' ... Aantal slachtoffers mensenhandel stijgt, een derde is Nederlands
Vanmorgen werd de negende rapportage van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel gepresenteerd aan het kabinet. Uit het rapport blijkt dat het aantal slachtoffers de laatste jaren steeds is gestegen, van 716 in 2007 tot 1.222 in 2011. Eén derde van de slachtoffers van mensenhandel is Nederlands en bijna veertig procent is minderjarig. Volgens Corinne Dettmeijer, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel, is het daarom belangrijk dat het besef groeit dat de prostitutiebranche kwetsbaar is voor misstanden en dat de gebruikers delen in de verantwoordelijkheid.
Volgens Dettmeijer moeten hoerenlopers strafbaar gesteld kunnen worden als ze ‘redelijkerwijs hadden kunnen vermoeden’ dat een vrouw wordt uitgebuit. Zo’n zogenoemde ‘vergewisplicht’ was eerder al onderdeel van de nieuwe prostitutiewet van minister Ivo Opstelten van Justitie. Deze wet werd twee maanden geleden echter door de Senaat teruggestuurd naar de Tweede Kamer, met de vergewisplicht als een van de redenen voor afwijzing.
Dettmeijer pleit verder voor een ‘nationaal verwijsmechanisme’, met een gecoördineerde aanpak van mensenhandel, onder verantwoordelijkheid van de minister van Veiligheid en Justitie.
cc-foto: podoboq

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (12)

vriest
vriest10 sep. 2013 - 15:31

Daar gaan we weer de symbool politiek wint het ook deze keer .Indien men eens echt erkent dat men met het huidige beleid rond de prostitutie op een verkeerde weg zit .Want dat beleid is desastreus en lost zeker niet de mensenhandel op ,het verjaagd alleen de prostituee en zorgt er voor dat het er niet helderder op word .Maar ja de heren in de politiek zijn meesters in het nemen van foute beslissingen .Dat spel speelt al langer en heeft alleen geleid tot de meest stompzinnige gedachtes en uitvoeringen van beleid .Men begon met een verplichte registratie en inschrijving kamer van koophandel ,die eerst nog kon onder welk beroep dan ook zodat de dame in kwestie niet meteen met de billen bloot hoefde .Nu moet die zelfde dame zich inschrijven als prostituee ,niks mis mee ware het niet dat men niet te koop wil lopen met dit naamkaartje .Het gevoerde beleid is in de eerste instantie helemaal bedoeld om een controle te verkrijgen op mensenhandel maar voor de belastingdienst .De mensenhandel is alleen op te lossen indien de overheid erkent dat prostitutie een gewoon beroep is en ook daar naar handelt ,maar gezien het gezeik rond de ZZP er zal dat er zeker niet van komen .Wel de centen ,belasting ,maar geen voorzieningen .

Rootman
Rootman10 sep. 2013 - 15:31

Mensenhandel (people trafficking) is een hybride begrip dat alleen maar verwarring kan zaaien: Prostitutie is geen mensenhandel is geen slavernij. People trafficking - mensensmokkel: het vervoeren van illegalen over grenzen. Slavernij/ dwang: sweatshops, asperges en gedwongen hoertjes (9 %) Prostititutie: Aanbieden van sexuele diensten tegen betaling. Dettmeijer was altijd al een radfem met een agenda, en had dus nooit op deze positie mogen zitten. Hetzelfde is gebeurd in Zweden: hoogste verkrachtingspercentage in Europa na de catastrofale invoering van 'het Zweedse model'. De eerste kamer heeft registratie van prostituees afgewezen. De burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, heeft desondanks registratie vereist: Nu het Zandpad gesloten is is bijna iedereen onvindbaar, dus de veel gevaarlijker illegaliteit ingedoken! Ook Ansterdam eist nu dat alle prostituees als zodanig bij de Kvkoophandel (=openbaar) geregistreerd staan. Jammer dan als je familie hebt in bv Nieuw Zeeland of de VS: je komt er nooit meer in! Registratie mag natuurlijk nooit, zolang er zo wordt neergekeken op dit beroep. Er zijn een aantal flutonderzoekjes gedaan, die steeds worden herhaald en overdreven door de lobbygroepjes: de radfeministen, de CU en de ambtenaren met smetvrees: tot 80, nee, 90 % gedwongen... Jaja: 9 %: http://www.prostitutie.nl/fileadmin/nl/5._Professionals/5.6_Documenten/5.6g_Mensenhandel/pdf/DeAmsterdamseProstitutieMonitor.pdf Tot je de criteria van mensenhandel leest; http://www.prostitutie.nl/fileadmin/nl/5._Professionals/5.6_Documenten/5.6g_Mensenhandel/pdf/DeAmsterdamseProstitutieMonitor.pdf Lees http://zondares.blogspot.nl/ voor meer info, specifieke onderwerpen, daar kom ik , indien nodig, op terug!

Opinius
Opinius10 sep. 2013 - 15:31

Iedereen is een hoer,.die een kledingstuk koopt van pakweg 10 euro gemaakt door kleine meisjeshanden die 14 ueren per dag werken voor 50 eurocent ergens in een land ,...noch dichterbij in een land zitten dieren op een hoop en leven hun leven in 2 maanden,.omdat "hoeren" hun vlees en eieren voor een duppie willen hebben.. wie lult hier over hoerderij en dwang? en dat dat toch allemaal schandalig is. goh,.. de wallen .de straat en parkeerplaats prostitutie en wat daar speelt is zij niet erbarmelijk en onmenswaardig? het hier commentaar vanuit de moraal hierop ,.mag ik langzaam van iedereen kotsen. want allemaal gaan ze naar de goedkoopste winkels ,mijn part omdat de portomonee niet anders toelaat, deze hypocritie .. is onder deze zogeheten moraal evenzo god"vergeten" . Daarom is het allemaal mógelijk,.daarom bestaan de conjuncturen,..de zieke conjuncturen, waarvan zo schijnt omdat zij allen op hun manier "floreren "niemand ziet dat ze op hun eigen manier door ieder gevoedt worden .in alle behoeftesieder voorzien wordt van productieaanbod,. in misbruik van..., en kom mij nou niet effe met die sociaal geitensokken,.. die zich intussen een bril breidde van de wol .ook die,.. kots

Opinius
Opinius10 sep. 2013 - 15:31

welcome in het gekkenhuis van de moralisten socialisten,sommige onder hen genieten in het "sociale systeem" hun leven lang een bijstanduitkering . Omdat ze zichzelf niet geschikt achtte om aan de lopende band te werken,of ergens te gaan poetsen. Dat pastte niet in hun intelligentie en hun capaciteiten . o.m.g . Zulke zijn de eerste die zich aangewezen voelden en daarmee ook wilden zijn om goedkoop aan hun consumptie/ levensbehoeftes te komen. de moralisten-socialisten in het westen die kapitalisten verachten in winstgevende bedrijven elders waar kleine meisjes van 9 met kleine handjes stoffen naaien,..en kippen zonder kop hun eieren leggen,als er maar gegeten kan worden ,dat gaat in intellect moraal nederland al evenzoveel decennias. leuk he ,.die moraal. en hun predikers.

Klapschaats2
Klapschaats210 sep. 2013 - 15:31

Lijkt me dat je voor de daad even je stroomschema op de smartfone controleert voor je tot actie overgaat. En natuurlijk minstens 500 ambtenaren om dit te controleren. Hier geldt wat we ook in ontwikkelingslanden doen, het enig effectieve: voorlichting, educatie en kansen op de arbeidsmarkt. Voor de rest is het nagenoeg machteloos want sinds het bestaan van mensen. Dit soort regeltjes werkt nergens ter wereld

JoopSchouten
JoopSchouten10 sep. 2013 - 15:31

: ) Ik heb (nog) geen nooddruft om mijn sexuele behoeftes elders te zoeken maar als ik een 'sexueel sociaal werkster' spreek zal ik hier zeker vragen over stellen.

JoopSchouten
JoopSchouten10 sep. 2013 - 15:31

Vraag dus aktijd aan je sexwerkster of ze wordt uitgebuit.: 'Hé lekker ding, wat kost het? Wordt je uitgebuit? Vertel eens ...'

1 Reactie
mark19852
mark1985210 sep. 2013 - 15:31

Joop Schouten, het zal je verbazen hoe vaak er een eerlijk antwoord uit komt. Mijn vriendin krijg die vraag dagelijks. Als de mensen vragen wat mijn vriendin nu zelf aan die 50 euro verdiend, en ze verteld dat alles voor haarzelf is, willen de klanten dat niet geloven. Na een aantal keren de klant proberen te overtuigen dat ze echt alles zelf mag houden, dringt het nog steeds niet door. Uiteindelijk grapt mijn vriendin dan maar dat ze er 1 euro aan over houdt. De mensen schrikken zich dan een hoedje, ze snappen niet dat het een grapje is. Probeer het dus eens. Vraag gewoon eens aan een sekswerker hoe het zit. Ze bijten niet hoor, tenzij je er extra voor betaalt.

JAWEH
JAWEH10 sep. 2013 - 15:31

Begrijpelijk standpunt maar moeilijk uitvoerbaar. Gaan we straks ook mensen beboeten of in de gevangenis ingooien omdat ze als consument bijvoorbeeld kleding hebben gekocht die door kinderen is gemaakt ?

1 Reactie
Zjenny
Zjenny10 sep. 2013 - 15:31

Ja , een hoer die een man haar lichaam laat "gebruiken"is vergelijkbaar met een spotgoedkoop kledingstuk dat je na 3 keer dragen weg gooid. Ik snap die hoerenlopers dus werkelijk echt niet.

HanvanderHorst1
HanvanderHorst110 sep. 2013 - 15:31

Als hoeren onder dwang werken en als dat op grote schaal gebeurt, dan komt dat door het falen van de politie. De overheid kan niet van haar verantwoordelijkheid af komen door burgers een vergewisplicht op te leggen.

1 Reactie
Rootman
Rootman10 sep. 2013 - 15:31

'Als hoeren onder dwang werken en als dat op grote schaal gebeurt' Dat is dus een misvatting, zeer effectief gepropageerd door lobbyisten: http://zondares.blogspot.nl/2012/08/dwang-1.html http://zondares.blogspot.nl/2012/08/dwang-2.html http://zondares.blogspot.nl/2012/08/dwang-3.html