Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Stormy Daniels over seks met Trump: 'Ik werd bedreigd om te zwijgen'

  •  
26-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
384 keer bekeken
  •  
stormy-daniels-60-minutes-interview-anderson-cooper
Porno-actrice Stormy Daniels heeft gezegd dat zowel zij als haar dochtertje bedreigd zijn nadat zij in 2011 wilde onthullen seks te hebben gehad met Donald Trump. Daniels deed die uitspraak in het interviewprogramma 60 minutes. In het interview sprak ze vrijuit over de ontmoeting met Trump, maar leverde – onverwacht – verder geen bewijs.
Daniels vertelde dat ze in 2006 onveilige seks had met Trump, kort na de geboorte van Trumps jongste zoon Barron. Hoewel Trump hevig ontkend heeft, zegt Daniels dat Trump weet dat ze de waarheid vertelt. In 2011 zou Daniels met een magazine de afspraak hebben gemaakt om voor 15.000 dollar het verhaal te vertellen. Kort daarop werd ze op een parkeerplaats in Las Vegas door een onbekende man bedreigd met lichamelijk geweld. De bedreigingen werden ook geuit richting haar dochtertje. ‘Dat is een schattig klein meisje,’ zou de man hebben gezegd. ‘Het zou zonde zijn als haar moeder iets overkwam.’
In het interview vertelt Daniels dat ze de seks met Trump gebruikte als een zakenkans. Zo zou Trump haar een rol in zijn realityshow The Apprentice hebben beloofd. ‘Ik wist precies wat ik deed,’ zei Daniels: ‘Ik dacht: ugh, daar gaan we.’ Ook vertelt ze dat Trump indruk op Daniels probeerde te maken met een tijdschrift waar Trump met zijn familie op de cover stond. Ook zei Trump dat Daniels hem aan zijn dochter Ivanka deed denken.
In 2016, vlak voor de presidentsverkiezingen, ondertekende Daniels een zwijgcontract, opgesteld door Trumps advocaat Michael Cohen. Daarbij zou Cohen Daniels 130.000 dollar hebben betaald voor het tekenen van het contract. Daniels heeft laten weten het contract via de rechter ongeldig te willen laten verklaren, omdat het door Cohen is opgesteld en niet door Trump. Een advocatenkantoor in dienst van Trump diende een miljoenenclaim in omdat Daniels haar zwijgplicht zou hebben geschonden. De betaling die Cohen deed kan nog voor problemen voor Trump zorgen, omdat het kan worden gezien als een illegale campagnebijdrage.
Cohen heeft in een reactie laten weten dat er niets van het verhaal klopt en excuses eist van Daniels. Trump zelf heeft vooralsnog niet gereageerd. Daniels’ advocaat Michael Avenatti liet voorafgaand aan het interview weten dat na de uitzending iedereen Daniels zou geloven. Ze ging echter niet in op de vraag of ze bewijs heeft voor haar beweringen.
Bron: NOS, CNN
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.