Joop

Storm van kritiek op Gorillas

  •  
18-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
390 keer bekeken
  •  
gorillas

© Groningen - Een bezorger van bezorgbedrijf Gorillas onderweg om een bestelling af te leveren. ANP / Hollandse Hoogte / ProNews

Op sociale media wordt verontwaardigd gereageerd op het nieuws dat flitsbezorger Gorillas zijn fietsers tijdens de hevige storm tot 18:00 uur liet doorfietsen. Mensen roepen onder meer op tot een boycot van de dienst.
“Alle bezorgers, die rijden met elektrische fietsen, worden uitgerust met dikke winterjassen, regenjassen en -broeken, handschoenen, regenlaarzen, helmen, brillen en nekwarmers”, berichtte RTV Utrecht om 15:40 uur, toen het al hard stormde. Onverantwoordelijk , is de breed gedeelde mening op Twitter. Om 18:00 uur maakte het bedrijf bekend toch te stoppen met bezorgen.
De overheid roept mensen op om binnen te blijven vanwege storm Eunice. In Amsterdam en Diemen waren aan het begin van de avond al drie doden gevallen door omgevallen bomen.
In de Efteling bleven alle attracties tot ongeveer vier uur vrijwel allemaal open. Daarna besloot het pretpark alsnog in te grijpen. Even na vijf uur werden bezoekers opgedragen om te vertrekken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (27)

Minoes&tuin
Minoes&tuin19 feb. 2022 - 14:44

Balkenende zei het al, een echte Zeeuw fietst tegen de wind in! Achterlijk dat er nog mensen in de Efteling waren en dat ze er überhaupt toe opgeroepen moesten worden te vertrekken. Ik zag op ATV een reporter onder de bomen staan, die fietsende kinderen tegenhield vlakbij een reeds omgevallen boom, om hen te interviewen. Ik vraag me weleens af waar de mens het verstand heeft zitten.

Cam Millo
Cam Millo19 feb. 2022 - 12:18

Dat zijn allemaal jongens uit de top tien NK Tegendewindinfietsen. Die kunnen wel tegen eenstootje https://www.youtube.com/watch?v=R77Fjw7LGFM

Geen3
Geen319 feb. 2022 - 8:52

De echte schuldigen zijn de mensen, die met deze extreme weersomstandigheden het gore lef hebben om nutteloze spullen te bestellen, toch?

Hansje6
Hansje618 feb. 2022 - 18:43

Wat een helden, die zich niet door een storm laten stoppen! Ja de rubberen tegel generatie zul je niet op een Gorilla fiets aantreffen. .... en als we de gemiddelde Twitter reactie moeten gaan gebruiken als een leidraad of iets wel of niet kan.... En haha dit is natuurlijk een super reclame, Twitter bedankt!

6 Reacties
Winterdepressie
Winterdepressie18 feb. 2022 - 20:05

Echt waar! Wat een kolder commentaar! Dit heeft niets met rubberen tegels te maken, maar met fatsoenlijk omgaan met personeel. In dit weer op de fiets met een enorme bak of rugzak op de fiets waren er zeker ernstige ongelukken gebeurt. Heb jij überhaupt wel een fiets? Of empathie? Eng ventje!

Wieowie
Wieowie18 feb. 2022 - 20:54

Winterdepressie, wat een gezeur. Overal waren de winkels gewoon open (vakkenvullers, kassamedewerkers, etc) en gingen allemaal op de fiets om 18u naar huis. De basisscholen waren ook gewoon om de normale tijd uit waar de kinderen van 4 achterop de fiets naar huis gingen.

Molly Veenstra
Molly Veenstra18 feb. 2022 - 22:37

@Wie? - Hangt van het beleid van de school af. Mijn 17 jarige dochter die op de middelbare school zit, werd wegens de storm om 12:40 naar huis gestuurd. In mijn jeugd ging het er overigens anders aan toe. Niks code oranje, rood of geel of weetikveel. Als het stormde, dan stormde het. Maar je ging je gewoon naar school vanwege de leerplichtwet. Op de fiets (zonder versnellingen) en geen gezeur. Dan trap je maar wat harder. Je had nog jonge benen dus niet zeuren alsjeblieft. Daarbij was je ingepeperd dat Papa en Mama vroeger op banden van hout moesten fietsen. En jij had tenminste nog luchtbanden, dus wat nou? Opa en oma hadden helemaal geeneens een fiets, die moesten gewoon lopen naar school. Dacht je soms dat die thuis mochten blijven omdat het een beetje waaide? Ha!

sAt0Ri...
sAt0Ri...19 feb. 2022 - 7:44

Nou, wat een reclame. Ik heb iedereen in m'n Wahtsapplijst deze link gestuurd, met daarbij de opmerking nooit met deze dienst eten te bestellen. Lekker recht praten wat asociaal krom is, zeker zelf geen baan waarbij je buiten moet werken tegen een armoedig loontje? Heeft geen reet met de mentaliteit van hen te maken, maar meer met een tekortkoming in je opvoeding van jouw kant qua mentaliteit. Maar daar kan je zelf ook niets aan doen.

Wieowie
Wieowie19 feb. 2022 - 9:32

Molly, de scholen boven de basisscholen namen hun besluit mede vanwege dat er geen treinen meer reden.

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 feb. 2022 - 9:56

De UNI sloot om 12.00. Genoeg tijd om met OV/fiets naar huis te kunnen.

Roadsurfer2
Roadsurfer218 feb. 2022 - 18:09

Mijn huisarts wilde persé dat ik vanmiddag nog een röntgenfoto liet maken vanwege de plotselinge pijn en gerommel en gruis vannacht in een eerder opgelopen partiële rechter klaplong (+ 4 gebroken ribben + longbloeding) bij een motorongeluk vandaag exact 3 weken geleden. Het was heerlijk rustig op de weg en in de nieuwe Hyundai IONIQ 5 testauto werd dat dus letterlijk Racen naar de Röntgen in de rijmodus Sport, ha, ha. Ik heb me prima vermaakt in die storm en om heel eerlijk te zijn vond ik het niet zoveel voorstellen. In 1990 tijdens storm Daria werd ik letterlijk van de Autobahn geblazen met windkracht 12 en windstoten van 150-180 km/u dàt was pas een échte storm.

1 Reactie
Thuiszitter
Thuiszitter18 feb. 2022 - 23:39

Roadsurfer - nu de hamvraag hoe gaat het nu en viel de uitslag van de foto mee ? In ieder geval beterschap .

Wieowie
Wieowie18 feb. 2022 - 17:37

Wat een gezeur. Bel een cafetaria of pizzeria en ze komen bezorgen. De supermarkten en andere winkels zijn gewoon open waar mensen shifts hebben tot 17u.

4 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland18 feb. 2022 - 18:04

ja wat een gezeur - NL -alert "blijf allemaal binnen" maar de ZZP-ers mogen hun leven riskeren want daar komt het gewoon op neer

Wieowie
Wieowie18 feb. 2022 - 19:34

Mensen die in een winkel werken, vakkenvullen, etc zijn helemaal geen zzper. Is er geen winkel dichtgegaan om 14u. Allemaal om 18u en daarna op de fiets of lopend naar huis.

Thuiszitter
Thuiszitter18 feb. 2022 - 23:41

Wie o wie - de buurtsuper bij ons om 22.00 uur.

sAt0Ri...
sAt0Ri...19 feb. 2022 - 17:55

@Jozias Ja, ik weet heel goed waar het tegenwoordig aan de hand is op de arbeidsmarkt en de gehele politiek trouwens...mensen die er een mentaliteit als het jouwe op nahouden.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland18 feb. 2022 - 17:13

Eigenlijk zouden we eens moeten overwegen om op te houden met die nepconstructies Deze mensen verdienen een nette CAO net als iedereen

9 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland18 feb. 2022 - 17:15

ZZP-ers was bedoeld voor mensen met een eigen zaak niet om werknemers uit te buiten !

Jozias2
Jozias218 feb. 2022 - 17:29

@Griezel In deze arbeidsmarkt heeft het personeel een betere onderhandelingspositie. Je kunt ook bij de GGD gaan werken voor 150% van het minimumloon.

Jozias2
Jozias218 feb. 2022 - 18:03

@Griezel In deze casus is het juist een groot voordeel om ZZP' er zijn. Met een CAO moet je werken. Als ZZP'er mag je zelf besluiten om een keertje over te slaan als het hard waait.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland18 feb. 2022 - 18:04

Uitbuiting noemen we dit

PGS
PGS19 feb. 2022 - 6:39

@ Jozias Leuk om je non-argumenten te horen. Je hebt keuze om een keer niet te werken. Serieus ? De gemiddelde ZZP-er moet keihard werken om rond te komen. Een betere onderhandelingspositie ? De opdrachtgever gaat altijd voor de laagste prijs. Bij schaarste zijn mensen bereid hogere prijzen te betalen. Maar je denkt toch niet dat een bedrijf als Grorilla of Flits of hoe ze ook heten bereid zijn fiets-bezorgers meer te betalen. Het is nog steeds: voor jou tien anderen. Dus accepteer maar gewoon dat je voor een hongerloontje moet werken.

sAt0Ri...
sAt0Ri...19 feb. 2022 - 7:51

@Jozias Heb je hem weer om recht te praten wat krom is. Nou, ik weet niet waar jij die onzin vandaan haalt - maar wat je stelt was veertig jaar geleden zo. Sinds Lubbers en het neo-liberale beleid is de werkelijkheid geheel anders. Deze mensen zijn schijnzelfstandigen en die kunnen nóóit een keertje overslaan. Misschien moet je zelf eens een maandje gaan koerieren op zzp-basis.

sAt0Ri...
sAt0Ri...19 feb. 2022 - 7:54

Alsof iedereen wordt aangenomen bij het ggd voor 150 % van het minimumloon, en daarbij is het ook nog eens niet waar. Noemt 'ie uitgerekend de zorgsector op, waar vrijwel net zoveel mis is, alleen op andere gebieden...

Jozias2
Jozias219 feb. 2022 - 8:32

@pgs en satori Ik weet niet of jullie enig idee hebben over wat er aan de hand is in de arbeidsmarkt? Er is overal schaarste. Horeca zaken die nu open mogen zijn soms dicht vanwege een gebrek aan personeel. De afgelopen twee jaar heeft de ggd de hele horeca weggeconcurreerd met uurtarieven van zo’n 17 a 18 euro voor 16-18 jarigen. En juist in de markt met vele flitsbezorgers, Picnic, thuisbezorgd, horeca, winkels etc zal de partij met de slechtste voorwaarden het minste personeel hebben.

MG1968
MG196819 feb. 2022 - 12:45

@Jozias "Als ZZP’er mag je zelf besluiten om een keertje over te slaan als het hard waait." Dat geld als voor mij als ik zou besluiten mijn werk als ZZP'r voort te zetten, wellicht ook voor jou, maar niet binnen die situaties waar we het nu over hebben. Daar weet de ZZP'r donders goed dat als zie zich al te kritisch opstelt hij gewoonweg geen werk meer krijgt. Daar doen huidige tekorten in personeel helemaal niets aan af. De bedrijven maken daarin géén andere keuzes want met ZZP'rs die zich daadwerkelijk onafhankelijk kunnen opstellen dan zou het verdienmodel verdampen. Die ruimte gaat er dus ook niet komen.