Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Storende werkmails tijdens je vakantie? Laat een paard antwoorden

  •  
21-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3395 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-05-21 om 12.19.12

Probeer je lekker van een welverdiende vakantie te genieten, maar blijft je werk-email maar oplichten met nieuwe berichten? Je kan natuurlijk zelf een afwezigheidsbericht opstellen, maar waarom zou je dat doen, wanneer je dat klusje ook kunt uitbesteden? Aan een IJslands paard bijvoorbeeld. 

Klinkt vreemd? Is het misschien ook, maar daarom niet minder waar. Als promotiestunt voor het toerisme op eiland is dat namelijk precies wat je kan doen. Of zoals het toerismebureau het zegt: ‘Hebben we echt IJslandse paarden geleerd om op een enorm toetsenbord te typen? Jazeker.’

Krijgt de ontvanger van een paardenmail een coherent bericht? Niet per se. Maar je bent per slot van rekening op vakantie en het moet wel leuk blijven. Dus, ga ervoor, zoek een paard uit en Outhorse your email.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Greendutch
Greendutch21 mei 2022 - 16:39

O n t z e t t e n d g r a p p i g !!

Hansje6
Hansje621 mei 2022 - 13:00

"maar blijft je werk-email maar oplichten met nieuwe berichten": met zo'n houding kun je beter een andere baan zoeken natuurlijk. Probeer het eens als raam-ambtenaar zou ik zeggen.

2 Reacties
Karingin
Karingin21 mei 2022 - 19:37

Ja joh, wie onhaasting, ontspanning, rust en plezier nodig heeft is gewoon een loser

adriek
adriek22 mei 2022 - 7:58

regel 1: geen email notificaties op je telefoon. Email wordt niet (meer) gebruikt voor belangrijke zaken. regel 2: whatsapp alleen voor belangrijke zakelijke dingen. Groeps-apps staan per definitie op ' stil' ik kijk wel wanneer ik zin en tijd heb. regel 3 (maar die is persoonlijk): ook in de vakantie kijk ik zo nu en dan (elke twee tot drie dagen) of er iets is waar ik mogelijk van belang ben, en in sommige gevallen reageer ik zelfs. Als collega's je 'om niks' lastig (blijven) vallen tijdens je vakantie is er maar één oplossing: je telefoon uitzetten. Dat klinkt radicaal maar Je Kunt Best een Weekje Zonder Telefoon. (Nieuws lees je maar op je tablet (die heb je toch bij je?, maar laat je niet verleiden om je email te openen, whatsapp te installeren of - god betere het - Slack te gebruiken!).