Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Stop met kinderen maken, vanwege de klimaatcrisis

  •  
07-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
785 keer bekeken
  •  
AT5 sprak met Amsterdammers die afzien van het krijgen van kinderen omdat daarmee de klimaatcrisis wordt verergerd dan wel dat het kroost een zeer moeilijke tijd tegemoet zal gaan vanwege die crisis. “We weten we dat we de CO2-uitstoot kunnen verlagen door minder kinderen te krijgen,” aldus Chiara die om de planeet te redden afziet van baren.
Kunstenares Tinkebell is een stap verder gegaan en liet zich steriliseren vanwege de verwoesting van de planeet. Aanleiding daarvoor was de fosfaatcrisis, ze publiceerde daarover op Joop. Inmiddels zijn er mede door haar radicale actie maatregelen genomen om de crisis tegen te gaan.
Milieufilosoof Marc Davidson beaamt dat kinderen een extra belasting zijn voor het klimaat en dat het verwekken ervan meer bijdraagt aan de crisis dan vliegen of ander milieuvijandig consumentengedrag. Maar hij vindt een baarstaking te ver gaan. Volgens Davidson is het wel zaak niet meer dan twee kinderen op de wereld te zetten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.