Joop

'Stop de haat', protestmars in Amsterdam tegen Wilders en Trump

  •  
20-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-01-20 om 21.27.23
In Amsterdam werd vrijdagavond een protest gehouden tegen de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump, de PVV van Geert Wilders en het opkomend populisme in Europa. De deelnemers verzamelden zich op de Dam en liepen daarna in de richting van het Amerikaanse Consulaat op het Museumplein, waar onder meer toespraken werden gehouden. Naar schatting waren er zo’n duizend mensen aanwezig.
Op de website schrijft de organisatie:
‘Wij roepen iedereen op die zich zorgen maakt over het huidige politieke klimaat zich aan te sluiten bij dit protest tijdens de inauguratie van Donald Trump als president van de Verenigde Staten. Na decennia van afbraakbeleid wist hij met een campagne gevuld met racisme en seksisme de verkiezingen te winnen. Trump zal de wereld niet verbeteren, hij zal enkel de belangen van de elite dienen. Zijn politiek vormt een directe bedreiging voor het klimaat en de positie van vrouwen, migranten, werkende mensen en de lhbt-gemeenschap. Samen spreken wij ons hiertegen uit!’
@johannabozuwa killing it at #stopdehaat protest in Amsterdam. Samen tegen Trump en Wilders! pic.twitter.com/VcYwL5EUOn
— Archana (@archibawled) 20 januari 2017
— Diana Kretschmann (@dekretz) 20 januari 2017
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (77)

Irons
Irons22 jan. 2017 - 17:47

Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Hartman2
Hartman222 jan. 2017 - 10:28

Hahahaha zijn deze figuurtjes nu echt zo dom of zijn het gewoon landverradende lemmingen? Een 'stop de haat' optochtje maar dan wel zwaaien met de palestijnen vlag. U weet wel: dat volkje wat joden haat. En ook 'vluchtelingen welkom' bordjes. U weet wel: die lui die westerse normen en waarden haten. Kennelijk zijn deze fascisten zo verblind door hun eigen gelijk dat ze in totale ontreddering maar de straat opgaan met allerlei onzin omdat hun geëiste wereldbeeld niet aansluit bij de democratische werkelijkheid.

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood23 jan. 2017 - 10:04

Hahahaha zijn deze figuurtjes nu echt zo dom of zijn het gewoon landverradende lemmingen? Ben jij nu echt zo rechts extremistisch stom of lijkt dat maar zo?

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 jan. 2017 - 4:01

Ik zou daar nog iets aan willen toevoegen; Stop de haat, stop het polariseren!

BasVV
BasVV21 jan. 2017 - 11:07

Als je wilt opkomen voor democratie. Die in Nederland dus. Dan is het wat lastig als de helft van de bevolking niet kan verstaan wat je zegt. Engels is hier nog steeds niet de voertaal. Misschien aan wat universiteiten. Je distantieert je daarmee meteen van de gewone Nederlander. En dat is nu precies wat Trump en Wilders niet doen.

5 Reacties
Vuurrood
Vuurrood21 jan. 2017 - 12:16

Dan is het wat lastig als de helft van de bevolking niet kan verstaan wat je zegt. Woon jij in Friesland? Of bedoel jij.... ?

Piet de Geus
Piet de Geus21 jan. 2017 - 16:29

"Je distantieert je daarmee meteen van de gewone Nederlander." Dat heeft die 'gewone' Nederlander dan verdomd goed begrepen.

jahoor2
jahoor221 jan. 2017 - 21:46

Dat Limburgs van Wilders is geen Nederlands. en Trump is nou ook niet bepaald iemand van de straat.

Arie Roos
Arie Roos22 jan. 2017 - 7:07

[Dan is het wat lastig als de helft van de bevolking niet kan verstaan wat je zegt.] Tsja, het is altijd lastig als je je eigen gebreken projecteert op de hele samenleving. Het is lullig voor je dat je geen Engels begrijpt, maar verreweg de meeste Nederland begrijpen het prima.

jandebakker
jandebakker22 jan. 2017 - 19:55

@ Arie Roos Met de zin : "verreweg de meeste Nederlanders begrijpen Engels" onderschrijft u het punt van BasVV. U geeft hiermee ook zelf aan dat niet iedereen in Nederland Engels begrijpt. Ook snap ik niet waarom u het ziet als "gebrek" als iemand geen Engels begrijpt. Bijv. Het gros van de "wederopbouwgeneratie" heeft altijd prima kunnen leven zonder Engels te kunnen spreken. BasVV heeft dus helemaal gelijk als hij zegt dat het raar is om in het Engels op te komen voor de Nederlandse democratie.

Caparzo
Caparzo21 jan. 2017 - 10:17

Indrukwekkend! Echt in--druk--wekkend! En wat een overweldigende opkomst ook! Wel "zo'n honderd" volgens het AD! Een ijzersterk signaal wat beslist niet onopgemerkt is gebleven in Amerika! Bravo!

3 Reacties
Pieter Jansen
Pieter Jansen21 jan. 2017 - 12:17

CNN heeft het de hele dag al over niks anders ; )

jahoor2
jahoor221 jan. 2017 - 21:48

CNN heeft het inderdaad over niets anders http://edition.cnn.com/2017/01/21/politics/womens-march-protests-live-coverage/index.html

Basket of Deplorables
Basket of Deplorables22 jan. 2017 - 9:21

@Pieter en jahoor. Denken jullie dat Trump nog steeds naar CNN kijkt?

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach21 jan. 2017 - 9:48

Ga niet tegen Wilders of Trump demonstreren, want daar worden ze alleen maar groter van! Briljant, hoor. En wat zouden we dan moeten doen? Met de armen over elkaar gaan zitten, terwijl het fascisme oprukt? Nee dank je. Ook Briljant: het neoliberalisme heeft Wilders gebaard en daarom hebben we meer individualisme nodig! Of: Wilders is het gevolg, niet de oorzaak. Maar misschien zie je dan over het hoofd dat een gevolg ook weer een oorzaak kan worden. En dat is bij Wilders zeker het geval, aangezien hij verwijdering en haat zaait, wat de problemen alleen maar groter maakt en een normale discussie over de islam al jaren onmogelijk maakt. De ellende die Trump over de USA zal uitstorten zal wel al snel duidelijk worden. Hopelijk kunnen wij er nog wat van opsteken voor het te laat is.

2 Reacties
Pater Familias
Pater Familias21 jan. 2017 - 11:59

Tegen Wilders demonstreren geen enkel probleem mee. Maar tegen Trump demonstreren voelt een beetje raar aan. Het is bijna triest te noemen, en juist doordat het zo surrealistisch wordt en absurd zullen veel mensen zich juist afkeren van de progressieve beweging.

jahoor2
jahoor221 jan. 2017 - 21:48

Juist heel. De amerikane steunen. Niets mis mee.

Gringo2
Gringo221 jan. 2017 - 9:45

Een demonstratie van links Nederland kan blijkbaar niet zonder Palestijnse vlag. Net zoals de rechtse massa is ook de linkse massa dom. Met als gevolg in beide kampen de behoefte aan simplificering, de werkelijkheid is te complex om te begrijpen. Voor de één zijn alle problemen te wijten aan de elite en buitenlanders. Voor de ander zijn het de joden/zionisten en de neoliberalen. Wat een treurigheid. Maar ook wel weer lekker comfortabel voorspelbaar. En handig voor de leiders. Je weet namelijk precies wat je in hun oor moet fluisteren om ze voor je karretje te spannen.

1 Reactie
Ikkyu
Ikkyu21 jan. 2017 - 12:18

precies. Dit is extremisme tegen extremisme. Ik wil best de straat op om tegen Wilders en tegen het opkomend fascisme te protesteren, maar niet samen met deze mensen. Links is niet hetzelfde als extreem links.

cornelis36
cornelis3621 jan. 2017 - 9:12

Stop de haat’, (protestmars) in Amsterdam tegen Wilders en Trump

Jan Woei
Jan Woei21 jan. 2017 - 9:10

Waarom wordt elke keer de LHTB gemeenschap gekoppeld aan Wilders? Je kunt van alles van hem vinden, maar niet dat hij negatieve uitspraken heeft gedaan over deze groep? Verder opnieuw een uiting die erg Amsterdams aanvoelt.

3 Reacties
Marvelleux Dauphin
Marvelleux Dauphin21 jan. 2017 - 19:34

Nee dat klopt. Ik heb zijn toespraak gezien in Koblenz. Hij nam het naar goed Nederlands gebruik op voor homo's en andersdenkenden. Dat hij anti homo zou zijn wordt hem geregeld in de schoenen geschoven maar dit betreft een onvervalste frame.

Arie Roos
Arie Roos22 jan. 2017 - 10:24

Om heel eerlijk te zijn heb ik nog nooit iemand horen beweren dat Wilders anti-homo zou zijn. Heb je wat linkjes ? Ik ben wel benieuws wie het allemaal waren. Uit onderzoek komt overigens elke keer weer naar voeren, dat een groot aantal PVV stemmers nogal anti-homo zijn. Maar goed, dan hebben we het niet over Onze Geert, natuurlijk.

NooT2
NooT222 jan. 2017 - 11:43

@ Arie Roos: "Uit onderzoek komt overigens elke keer weer naar voeren, dat een groot aantal PVV stemmers nogal anti-homo zijn." Heb jij daar dan op jouw beurt misschien linkjes van? Ik heb die onderzoeken niet gezien.

brom beer
brom beer21 jan. 2017 - 8:36

Ik zag op tv anti Trump tuig de boel slopen, tegen de haat! Als dit de mensen zijn die ik zou moeten volgen, dan pas ik even. Dan nog iets, er is in vlak bij Europa een dictator die een fascistisch regime aan het optuigen is, waar zijn daar de protesten tegen? Erdogan is een veel groter gevaar voor ons, dan Trump, maar waar zijn de protesten? Razzia,s zijn weer terug, me dunkt dat zoiets toch ook tot protesten zou moeten leiden, maar niets van dat.

1 Reactie
Mark Huysman
Mark Huysman21 jan. 2017 - 13:27

[Erdogan is een veel groter gevaar voor ons, dan Trump, maar waar zijn de protesten?] Organiseer een demonstratie zou ik zeggen. Waarom op je kont blijven zitten als je dit zo belangrijk vindt? Het is nogal suf om mensen die de moeite nemen om in actie te komen vanaf de zijlijn gaan toeroepen dat ze tegen iets anders in actie moeten komen, vind je niet?

X4
X421 jan. 2017 - 8:02

Demonstratie tegen de haat door nog meer haat? Wat een dwaasheid.

Bernie2
Bernie221 jan. 2017 - 7:54

De verzamelde Europese fascistische krachten congresseren nu in Koblenz. Petry, LePen, DeWinter, Wilders, FPÖ, ze zijn er allemaal om bruine krachten te bundelen om Europa terug naar de individuele burger te geven. Die het volgens de hackenklakkers zou zijn kwijtgeraakt (!!). Het platte en goedkope populisme dat 1:1 overgenomen lijkt te zijn genomen van soortgenoot Trump in de overzeese VS. "De nieuwe leiders van Europa." Die hun kritiekloze volgelingen waarschijnlijk per platte tweet of tijdens rally's updaten. Want de door hen gedemoniseerde pers wordt geweerd. Zoals Trump en Wilders dat al categorisch doen. De trieste werkwijze van het nieuwe fascisme? Voor miljoenen lekkende onderbuiken, hongerig naar hapklaar politiek junkfood, lijkt het een model dat goed werkt. Het is belangrijk om deze gevaarlijke stroming steeds weer te benoemen zoals het is. Op fora als deze, tijdens demonstraties en als plicht van het kritische journaille die de smerige praktijken dag na dag aan de kaak stelt. Want, waar populisme voet aan de grond krijgt, delven minderheden en vooral de democratie het onderspit.

1 Reactie
joop12342
joop1234221 jan. 2017 - 15:29

Bernie, beter kritiekloze volgelingen, dan volgelingen die alles kort en klein slaan uit haat, dat zij verloren hebben. Lekkere lui die linksen.

remmerik2
remmerik221 jan. 2017 - 6:02

'Decennia van afbraakbeleid..' Precies! Decennia van afbraakbeleid waar Wilders niets mee van doen heeft gehad. Als met het cordon sanitair rondom Wilders bedoeld wordt, en dan wordt het, om de vingers van de politici naar Wilders te wijzen en te zeggen 'don't blame us' dan heeft de SP, Groen links, de PvdA, de D66, het CDA, de VVD het allemaal dus NIET begrepen! Er niets van begrepen zelfs en ik hoop vurig dat de grootste blamage hen een keer ten deel zal vallen, geen hond meer naar de stembus! Decennia lang van interactie tussen het sociaal democratische gedachtegoed en het neoliberalisme heeft geleid tot het monster Wilders. Allemaal hebben we hier aan meegewerkt en allemaal hebben we hoogverraad gepleegd met betrekking tot onze vrijheid. Allemaal, niemand uitgezonderd: - De wetenschap is verworden tot een religie en een totalitaire fastfood snack waarin linkse idioten ook nog eens denken de wetenschap te kunnen misbruiken voor hun ideologie. - Ons sociale vangnet is middel geworden om de vrijheid van mensen in te perken om de totalitaire economische heilstaat uit te roepen. Links Nederland heeft hier net zo goed aan meegewerkt, want ook u vindt de economie belangrijker dan de vrijheid van het individu. - Religieuze vrijheid vindt men van alle kampen belangrijker dan de vrijheid van het individu. Dat daarmee de deur opengezet wordt voor ranzige totalitaire ideologieën van de christenen, moslims en andere waarheidsprofetieën en daarmee de vrijheid van het individu verder op de tocht komt zal de politici op links een worst wezen. - Asscher verwijdt Wilders dat hij kritiek heeft op rechters en daarmee aan de wortels van de Nederlandse samenleving zaagt. Wel meneer Asscher er is geen instantie in een open samenleving dat NIET aan kritiek onderworpen zou moeten, geloof ik kan het weten. U heeft de rechtsspraak verheven tot een absoluut wijsheidsorgaan! Hoe totalitair wilt u eigenlijk onze samenleving maken godverdomse klootzak die je bent! Sidder, kronkel en huiver voor het totalitaire denken en onderwerp u, de 80 zal ik niet afmaken. We zijn allemaal schuldig aan het fenomeen Wilders, niemand uitgezonderd. Dus stop met wijzen naar Wilders en begin maar eens met jezelf te veranderen. Ik zou zelf beginnen door het huidige negatieve mensbeeld om te draaien naar een positief mensbeeld en ik zou het individu weer centraal stellen in plaats van het collectief.

8 Reacties
brom beer
brom beer21 jan. 2017 - 8:30

Sterk!

Vuurrood
Vuurrood21 jan. 2017 - 10:41

Decennia van afbraakbeleid waar Wilders niets mee van doen heeft gehad. U bent te dom om te weten dat Wilders gewoon mee heeft gestemd met de VVD om dit afbraakbeleid mogelijk te maken? Op de rest van jouw geraaskal hoeft een zinnig mens niet in te gaan. Het is wat het is. Haatdragend geraaskal!

Richard555
Richard55521 jan. 2017 - 11:47

Vuurrood hij doet toch een oproep voor een positief mensbeeld. En heeft nu zelf de eerste aftrap gegeven. Potdorie wat ben ik door de reactie van Remmerik plots positief geworden, jij toch ook!?

bob b.
bob b.21 jan. 2017 - 12:09

Hoe verzin je zoiets? En hoe ze elkaar allemaal napraten in dat niets-taaltje van ze. Met al die holle kreten. Er is maar een iemand schuldig aan Wilders en dat is Wilders zelf. En daarnaast de sufferds die kritisch zijn op alles (gewoon hun zin nooit kregen) maar alles wat Wilders zegt voor zoete koek slikken. Of zou dat kunnen komen omdat hij zijn aanhang van leeglopers het gevoel geeft dat ze zo graag willen, dat de wereld alleen om hen draait. Wat een leeghoofden.

Thuru
Thuru21 jan. 2017 - 14:04

christendom en joodse geloof, idem hindoesisme enz. zijn het probleem niet omdat deze al een behoorlijke verlichting achter de rug hebben. Iets wat het islam heel hard kan gebruiken.

joop12342
joop1234221 jan. 2017 - 15:35

Vuurrood, jij praat over geraaskal, haatdragend geraaskal. Toe maar. De haat spat er bij jou van af. Domlinks dus. Je snapt er dus niets van, maar dat begrijp ik hoor. Schelden gaat je goed af. Dat jij iedere keer door de moderatie komt, heel vreemd. Remmerik zegt gewoon de waarheid en die is pijnlijk voor jou. En wat doen we dan:schelden

Vuurrood
Vuurrood22 jan. 2017 - 10:17

Joop1234: Remmerik schrijft gewoon jouw waarheid! Dat jij dat heel leuk vindt begrijp ik dan weer wel. Een rechtse hand is gauw gevuld...met gebakken lucht. Met de waarheid vertellen kom je gewoon door de moderatie hoor. Het is geen censuur!

Arie Roos
Arie Roos22 jan. 2017 - 10:27

[Decennia van afbraakbeleid waar Wilders niets mee van doen heeft gehad. ] Wat een onzin ! Wilders stemt al zes jaar keurig netjes mee met Rutte en Asscher. Wilders maakt het huidige afbraakbeleid juist mogelijk. [Als met het cordon sanitair rondom Wilders bedoeld wordt, en dan wordt het, om de vingers van de politici naar Wilders te wijzen ....] Ehm ... een cordon sanitair heeft niets met vingerwijzen te maken ... ik heb het idee dat je een duur woordje probeert te gebruiken zonder dat je weet wat het betekent.

Wittemuis2
Wittemuis221 jan. 2017 - 3:30

Protestmars tegen Wilders en Trump? w.t.f. Ik ben tegen beiden maar ook tegen protestmarssen en dan een demonstratie verzinnen door degene die lijdzaam toezien hoe Trump vandaag president is geworden en nu stemmen gaan verzamelen voor Wilders die nog niet zover was.

aburrido
aburrido21 jan. 2017 - 1:18

2 dagen geleden werd hier nog gezegd dat er miljoenen demonstranten zouden zijn in verschillende Europese steden. Ik heb er weinig over gelezen.

1 Reactie
Haastig
Haastig21 jan. 2017 - 8:29

Omdat die demonstratie vandaag (zaterdag) zal plaatsvinden.

Grote Jongen
Grote Jongen20 jan. 2017 - 23:41

Raar, ik kan mij dit soort demonstraties niet herinneren toen Erdogan aan de macht kwam. Waarom maken de mensen zich zo druk door een president die op volwaardige democratische wijze is gekozen?

2 Reacties
Prins4
Prins421 jan. 2017 - 0:47

Omdat Erodogan een moslim is.

hartpine
hartpine22 jan. 2017 - 11:03

Omdat Erdogan nu langzaam maar zeker de democratie om zee aan het helpen is.

Meta Foor2
Meta Foor220 jan. 2017 - 22:43

dit soort akties werken alleen maar in de hand dat wilders er stemmen bij krijgt; ik schat door deze poster twee extra zetels. dank aan links

5 Reacties
Bezorgde_Burger
Bezorgde_Burger21 jan. 2017 - 2:35

Als de emotie regeert wordt de rationaliteit genegeerd. Uw constatering is aan dove oren gericht, Oost-Indisch doof welteverstaan, aangezien men horen noch begrijpen, kennen of weten wil. Het ontkennen van de (onbestaanbare/ondenkbare geachte) realiteit - gecompenseerd door constructie van een quasi religieuze politiek correcte alt-reality - heeft groteske proporties aangenomen. Vergelijkbaar met de groepsdynamiek kenmerkend voor de late heksenvervolgingen in Salem. Gebruik van het scheermes van Ockham toont de kern van de problematiek: de botsing van fundamenteel verschillende visies, de maatschappij vorm te geven, welke waarden en normen maatgevend behoren te zijn. Kernpunten in dat (momenteel snel kantelend) debat zijn het onmiskenbare failliet van zowel de maakbare samenleving, het cultuurrelativisme en de continuïteit van het daaruit voortkomend irrationele geloof in het multiculturalisme. De recent geconstrueerde theorie van het (cultuur) Marxisme tegenover de evolutie van het kapitalisme, onvermijdelijk en integraal ontstaan met de intrede van de landbouw in het menselijk bestaan. Een onomkeerbare evolutie naar een steeds complexere maatschappij - met horten en stoten - deed geleidelijk de begrippen eigendom, wet, handel, markt en de als maar toenemende taakspecialisatie ontstaan. Het Marxisme, is in dat licht bezien, een voorbijgaande reactie op een specifieke maar minieme hobbel (de industriële revolutie) in die evolutie en heeft -afgezien van "ewig gestrig" conservatieven - in het huidig tijdsgewricht haar maatschappelijke relevantie verloren. Voor wie het nog steeds niet doorheeft: de nieuwe hobbel is de aanpassing van de maatschappij aan de exponentiële groei in kennis en technologie. Toekomstige historici zullen beschrijven hoe dat proces verliep zonder ooit te begrijpen - of enigszins invoelbaar te maken voor tijdgenoten - de diepgevoelde emoties, twijfel en onzekerheid die inherent zijn aan dergelijk ingrijpende maatschappelijke veranderingen. De eeuwige zoektocht, heroriëntatie, het streven naar een nieuw, aangepast doch uiteraard ook tijdelijk maatschappelijk evenwicht, afhankelijk van een onvoorspelbaar, dynamisch evolutionair proces.

Hanvander Horst
Hanvander Horst21 jan. 2017 - 8:06

O, en het nieuwe chauvinisme - want het gaat verder dan nationalisme - is dan zeker geen blijk van geloof in een maakbare samenleving. De gotspe;.

Vuurrood
Vuurrood21 jan. 2017 - 10:42

Wilders is in de peilingen gezakt!

Meta Foor2
Meta Foor221 jan. 2017 - 12:54

@BB; kloof vergroting door groei van kennis en technologie ? dat heeft Marx overgeslagen omdat hij principes voor ratio stelde. Overigens wel een vreemd tijdsbeeld: waar een generatie geleden men demonstreerde tegen inmenging van US in buitenlandse politiek (Johnson/Nixon... moordenaar), wordt er nu gedemonstreerd dat US zich binnen eigen landsgrenzen wil concentreren voor werkgelegenheid en middenstandsbeloning. Of is het demo ter wille van demo in een soort gezamenlijke tijdsbesteding en sociale analoge ontmoetingsplaats

DaanOuwens
DaanOuwens21 jan. 2017 - 15:54

@ Bezorgde_Burger Jammer dat je na enkele alinea's ontspoort in volstrekte hysterie. Want bij het begin van je betoog had ik inderdaad een van de kernpunten te pakken. Wellicht het meest belangrijke. Dit vond ik de beste zin : de botsing van fundamenteel verschillende visies, de maatschappij vorm te geven, welke waarden en normen maatgevend behoren te zijn. Volgens mij is dat exact waar het om gaat. Maar je analyse van de verschillende botsende kanten is slecht onderbouwd, niet in overeenstemming met wat je zelf ook al op deze discussie site kan constateren en inhoudelijk onjuist. Maar er zal ongetwijfeld een nieuw evenwicht ontstaan. De nieuwe technische ontwikkelingen en de maatschappelijke gevolgen daarvan dwingen dat af. Maar daar waar jij de suggestie wekt dat een teruggrijpen op oude nationalistische waarden daarvan de consequentie is wordt je erg ongeloofwaardig. Je beweert hier eigenlijk dat internet een soort ringweg rond jouw dorp is. Dan wordt het wel weer erg 1970. Jammer want het eerste punt ben ik helemaal met je eens. Want neem van mij aan 2070 lijkt helemaal niet meer op 1970. 90% kans dat Nederland als entiteit niet meer bestaat.

de Haas
de Haas20 jan. 2017 - 22:34

Zolang een dergelijke mars ook niet gericht is tegen de haar tegen als bewust "witte(n)" genoemde(n) en daarmee tegen Sylvana Simons, Denk, Quinsy Gario, Gloria Wekker, etc. is deze hypocriet en volstrekt zinloos. Soms is een muzikaal antwoord het beste. Jools Hootenanny 2017 bewijst ieder jaar weer met haar start om 0.00 onze tijd mogelijk de beste live-optredens te herbergen van een jaar: https://www.youtube.com/watch?v=ySG2XACyxOk

Celina2
Celina220 jan. 2017 - 22:30

In de USA steekt men auto,s in de fik en sloopt men ruiten onder het mom stop de haat ! Gelukkig kan het hier wel vredig. Hopelijk blijft dat ook zo na de verkiezingen.

1 Reactie
RHW Jansen
RHW Jansen20 jan. 2017 - 23:02

Yep! Dat zijn de zogenaamde toleranten die de boel slopen.

jahoor2
jahoor220 jan. 2017 - 21:58

Heel goed dat anti-trump en anti-Wilders zich verzamelen. Dan wordt het weer normaal dat de zwijgende meederheid zich uitspreekt en dan wordt de schreeuwende geradicaliseerde minderheid zich bewust van hun eigen waanzin.

3 Reacties
RHW Jansen
RHW Jansen20 jan. 2017 - 23:07

In welke wereld leeft u eigenlijk! Al de waanzin gezien in Washington DC in de binnenstad door "schreeuwende geradicaliseerde minderheid" En wat Wilders er mee te maken?

HarryD2
HarryD221 jan. 2017 - 8:50

Komt weer die mysterieuze zwijgende meerderheid. Net als bij Brexit, Oekraine en USA stemmingen zouden die zich wel gaan uitspreken als het er op aan komt. Misschien moet u beseffen dat er geen zwijgende meerderheid is die anti-Trump en anti-Wilders is? Probleem van links lijkt nog altijd dat ze denken dat iedereen het met hun eens is. Het besef is kennelijk nog niet doorgedrongen dat het volk er intussen een andere mening op na houdt.

ATM2
ATM221 jan. 2017 - 8:50

1000 man ! Zwijgende meerderheid ?

Charles von Bielefeld
Charles von Bielefeld20 jan. 2017 - 21:56

De optocht der verliezers. Bang dat Trump alles op orde krijgt en er dan geen reden meer is om herrie te schoppen. De hele uva zal ook wel verplicht meelopen. Erg voorspelbaar allemaal.

Marvelleux Dauphin
Marvelleux Dauphin20 jan. 2017 - 21:28

Alle goede bedoelingen ten spijt, wat heeft het voor nut vraag ik mij af.. Trump is al gekozen (en is bovendien president van een ander land) en Wilders nog lang niet! Maar mocht men op deze wijze verder gaan dan moet men wel rekening houden met het feit dat de Wilders zeer zeker in het zadel helpen. Demonstraties helpen niet. Stemmen wel. Wil je geen Wilders? Rep je naar het stemhok. Dat hadden die Amerikanen ook moeten doen.

4 Reacties
jahoor2
jahoor220 jan. 2017 - 22:00

Juist daarom van je laten horen, je verzamelen en massaal gaan stemmen tegen extremisme en populisme dat het land naar de klote helpt. De echte landverraders zitten bij de PVV.

Marvelleux Dauphin
Marvelleux Dauphin21 jan. 2017 - 9:16

Jahoor. Nee dat ziet u verkeerd. Nu is te laat. In ieder geval voor de Amerikanen. En in mijn visie (Rechts) is de enige manier om iets te veranderen te vinden in het stemhok. Dit gedram van de zogenaamde Anti-racisten werkt alleen maar averechts. Het drijft zelfs gematigde Links stemmers naar de PVV. De leegloop van de PvdA spreekt boekdelen. Nu kunt u al deze mensen wegzetten en brandmerken maar daar lossen de problemen niet van op. Het wordt tijd voor verandering, dat houdt geen demonstratie tegen, zeker niet wanneer deze gepaard gaan met geweld.

Vuurrood
Vuurrood21 jan. 2017 - 10:45

Wil je geen Wilders? Rep je naar het stemhok. Dat hadden die Amerikanen ook moeten doen. Dat hebben de inwoners van de VS dus gedaan Gevolg: 3 miljoen meer stemmen voor Clinton!

Marvelleux Dauphin
Marvelleux Dauphin21 jan. 2017 - 16:28

Vuurrood. Misschien snapt u het Amerikaanse systeem niet maar de zgn poular votes doen er niet toe. Net zoals deze bij voorgaande verkiezingen er niet toe deden. Het gaat om de kiesmannen per district. Maar als Clinton inderdaad iets populairder had geweest dan had dit gesprek niet plaatsgevonden. Want dan had u de resultaten bezongen, in plaats van dit gehuil over de uitkomst. Maar huil maar rustig verder, nog maar vier jaar te gaan. Op zijn minst.

Erik20
Erik2020 jan. 2017 - 21:25

Anti Trump mars kan ik wel begrijpen op deze dag, maar waarom Wilders er bij betrekken? Ik denk niet dat het veel gaat uitmaken als hun boodschap is dat de "haat" van Wilders het enige probleem is. (Om het even bij Nederland te houden) Potentiële PVV stemmers gaan hierdoor echt niet van gedachten veranderen. Ik heb op veel sites al genoeg reacties gelezen van mensen die hier alleen maar om lachen, en hopen dat Wilders in maart net als Trump gaat winnen

6 Reacties
jahoor2
jahoor220 jan. 2017 - 22:03

Fijn voor die paar kansloze losers. Er zijn ook genoeg PVV'ers die door Trump merken dat democratie geen grap is. En die ook niet zijn vergeten dat Wilders ze midden in de crisis in de steek heeft geklaten. Daarnaast is er een meerderheid tegen Wilders

RHW Jansen
RHW Jansen20 jan. 2017 - 22:05

Aan gebrek aan wat anders, moet me

RHW Jansen
RHW Jansen20 jan. 2017 - 22:13

Sorry Erik20 voor een te vroege post. (Grote vingers, klein beeldscherm) Wat ik wou zeggen is: Aan gebrek van argumenten is het altijd de schuld van buitenstaanders die er niks mee te maken heeft. En ligt de schuld nooit aan de egos die hun dogma kunnen overschrijden.

HarrieV2
HarrieV220 jan. 2017 - 22:17

Het gaat niet om de zekere Wilders stemmers. Het gaat om de nog altijd grote groep twijfelaars. Demonstreren heeft dus zeker zin.Zij maken uiteindelijk het verschil.

Haberdoebas
Haberdoebas20 jan. 2017 - 22:52

@Jahoor: Ik ben het helemaal met je eens. Sinds begin 2011 heeft Geert Wilders het hardwerkende paar Henk en Ingrid ingeruild voor Bertus en Riek. Als klap op de vuurpijl gaf hij in de Senaat Wiebes en Asscher de meerderheid om alle ZZP-ers de nek om te draaien. Ik hoop dat ze dat in Urk en Volendam dat ook door hebben.

Thuru
Thuru20 jan. 2017 - 23:43

Demostreren helpt niet in dit geval. De problemen daadwerkelijk oplossen helpt wel. Dat halfslachtig gedoe helpt niet. Nogmaals PVV is een gevolg. Pak de oorzaak aan en je krijgt dan een klein PVV. Zo simpel is dat. Demostreren tegen een gevolg is dus zinloos.

Django3
Django320 jan. 2017 - 21:14

Duizend? De NOS denkt daar toch anders over.

1 Reactie
jahoor2
jahoor220 jan. 2017 - 22:05

In de VS zijn de anti-Trumpers in grote getalen.

Thuru
Thuru20 jan. 2017 - 21:05

Vergeet niet dat de PVV zo groot wordt puur een gevolg is. Als je de oorzaak hard aanpakt dan zal PVV veel minder stemmen hebben en krijgen. Conclusie gewoon kappen met wegkijken en policor beleid en in plaats van de oorzaak daadwerkelijk aanpakken in plaats van thee leuten bijvoorbeeld.

2 Reacties
jahoor2
jahoor220 jan. 2017 - 21:55

niemand kijkt hier weg. jij laat je gewoon van alles wijs maken. De problemen die er zijn los je niet op met haatzaaien maar met constructieve politiek.

Thuru
Thuru21 jan. 2017 - 0:27

Dan moet men die problemen wel aanpakken. Thee leuten is geen oplossen. Papperen en nathouden is ook geen oplossing.

de Haas
de Haas20 jan. 2017 - 20:54

Verbeter de wereld begin bij jezelf. Dus b.v. niet tekeer gaan tegen de "witte(n)" oftewel blanken, waar zij natuurlijk niet anders zijn dan niet-blanken, en zeker niet als dat zoals Nederland als een van de beste (of minst slechte) op multicultureel gebied, maar zelfs al sinds haar stichting en tot op de dag van vandaag multicultureel meest geslaagde en populaire immigratieland bij uitstek ter wereld de VS, en binnen Europa ondanks de Brexit zeker ook het VK. Kritiek is OK als het niet gepolitiseerd is en nog minder als het raciaal gericht is, dus ook als dat anti-blank is.

Pater Familias
Pater Familias20 jan. 2017 - 20:39

Nou nou, daar zullen ze in Washington DC. echt van schrikken. 15 maart, lekker stemmen. Ben je het niet eens met de huidige partijen? Er zijn nog wat kleine nieuwe partijen die misschien een ondersteuningsverklaring kunnen gebruiken.