Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Stop de haat', protestmars in Amsterdam tegen Wilders en Trump

  •  
20-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-01-20 om 21.27.23
In Amsterdam werd vrijdagavond een protest gehouden tegen de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump, de PVV van Geert Wilders en het opkomend populisme in Europa. De deelnemers verzamelden zich op de Dam en liepen daarna in de richting van het Amerikaanse Consulaat op het Museumplein, waar onder meer toespraken werden gehouden. Naar schatting waren er zo’n duizend mensen aanwezig.
Op de website schrijft de organisatie:
‘Wij roepen iedereen op die zich zorgen maakt over het huidige politieke klimaat zich aan te sluiten bij dit protest tijdens de inauguratie van Donald Trump als president van de Verenigde Staten. Na decennia van afbraakbeleid wist hij met een campagne gevuld met racisme en seksisme de verkiezingen te winnen. Trump zal de wereld niet verbeteren, hij zal enkel de belangen van de elite dienen. Zijn politiek vormt een directe bedreiging voor het klimaat en de positie van vrouwen, migranten, werkende mensen en de lhbt-gemeenschap. Samen spreken wij ons hiertegen uit!’
@johannabozuwa killing it at #stopdehaat protest in Amsterdam. Samen tegen Trump en Wilders! pic.twitter.com/VcYwL5EUOn
— Archana (@archibawled) 20 januari 2017
— Diana Kretschmann (@dekretz) 20 januari 2017
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.