Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Stomverbaasde Philip Freriks hoort live op de radio dat hij ontslagen is

  •  
02-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
203 keer bekeken
  •  
Philip_Freriks
Een ‘pijnlijk misverstand’ zou het zijn. Media-icoon Philip Freriks kreeg zondagochtend na het voordragen van zijn column in het VPRO-radioprogramma OVT van de presentatie te horen dat zijn werk voor het historische programma geschiedenis was en hij zijn laatste bijdrage had geleverd. De oud-Journaallezer en presentator van het Nationale Dictee was hoorbaar onaagenaam verrast door de mededeling: “Ik verbaas mij een beetje dat mij dat hier rechtstreeks in de uitzending wordt medegedeeld.”
Presentatoren Laura Stek en Jos Palm toonden zich op hun beurt verbaasd. Zij verkeerden in de veronderstelling dat Freriks vrijwillig afscheid had genomen en bekend was met het besluit. Palm bood ras zijn excuses aan die door Freriks met hoorbare tegenzin worden geaccepteerd waarna hij de studio verliet. De duidelijk in verlegenheid gebrachte Stek paste haar presentatietekst ter plekke aan om te zeggen dat “we dit straks even moeten uitpraten”.
Update 16:00
OVT zegt in een verklaring dat er sprake is van een misverstand:
"Want laten wij heel duidelijk zijn: de redactie van OVT en de VPRO willen niets liever dan Philip Freriks behouden als columnist. Philip Freriks kan als geen ander de grote en kleine historische gebeurtenissen in zijn columns verenigen en de geschiedenis terugbrengen tot de menselijke maat."
Tegenover de NOS verklaart Freriks dat er sprake is van een verzoenende fase. De columnist had in april dit jaar laten vallen dat de werkdruk soms te hoog was.
Foto: Wikimedia
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.