Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

&... 'Stijging zeespiegel is niet te voorkomen'

  •  
03-07-2012
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
flood300.jpg
Nederland bij top-10 meest innoverende landen... Deel rechtszaak tegen Hofstadgroep moet over... Bram Moszkowicz gedaagd... &meer
Ander nieuws van vandaag.
Zwitserland is het meest innoverende land ter wereld, volgens de zogenoemde innovatie-index. De lijst is opgesteld door onder meer de VN-organisatie WIPO. Ook Nederland staat op de lijst: we stijgen van een negende plek naar een zesde. Vooral op het gebied van ICT, persvrijheid, dienstverlening van de overheid via internet en creativiteit op het web scoren we goed. Het aantal bètastudenten dat zijn opleiding afrondt blijft wel erg laag. ( Trouw)
Het Europese onderzoekscentrum CERN zal woensdag bekend maken dat het mogelijk het lang gezochte Higgs-boson deeltje heeft gevonden. Het boson wordt ook wel het God-deeltje genoemd omdat het zo belangrijk is. ( Noord-Hollands Dagblad )
Dinsdag zou voor maximaal 22 miljoen euro aan subsidie voor zonnepanelen worden vergeven. Het werd zelfs Zonnepanelen-Subsidiedag genoemd. Voor 9 uur was de stormloop echter al zo groot, dat de computers van AgentschapNL niet meer mee wilden werken. ( Trouw )
Volgens klimaatonderzoekers uit Australië en de Verenigde Staten is de stijging van de zeespiegel niet te voorkomen. Dit zou ook het geval zijn wanneer door de sterke vermindering van de uitstoot van broeikasgassen de gemiddelde temperatuur op aarde zou dalen. ( Nu.nl )
Het ene hitterecord sneuvelt na het andere in de Verenigde Staten. De afgelopen week zijn al meer dan 2000 temperatuurrecords geëvenaard of gebroken. Een groot deel van de Verenigde Staten heeft te maken met een hittegolf. ( de Volkskrant )
De regering van Birma zal dinsdag zo’n twintig politieke gevangenen vrijlaten. De gevangenen maken deel uit van een groep van 37 mannen en negen vrouwen die vanaf dinsdag allemaal zullen worden vrijgelaten. In januari werden al meer dan 300 politieke gevangenen vrijgelaten, waarna de Verenigde Staten aankondigde de diplomatieke betrekkingen met Birma te zullen herstellen. ( AD )
De overheid faalt bij de aanpak van eigen misstanden. Volgens de Expertgroep Klokkenluiders zouden ministeries, inspecties en diverse overheidsinstanties regelmatig zelf betrokken zijn bij grote misstanden. Justitie zou bij enkele incidenten zelfs een merkwaardige rol hebben gespeeld door overheidsorganen en bestuurders niet te vervolgen. ( Nu.nl )
Er vindt momenteel een ware run op goedkope energie plaats. Huishoudens stappen massaal over naar goedkopere leveranciers van gas en elektriciteit. Oorzaak: de snel stijgende energieprijzen. ( AD )
Advocaat Bram Moszkowicz moet voor de tuchtrechter komen. Hij heeft onder meer stelselmatig contact geld aangenomen, zonder dat te melden. Ook zou hij naar een aantal cliënten onduidelijk zijn geweest over het honorarium dat hij in rekening heeft gebracht. Het onderzoek dat de deken heeft gedaan naar de advocaat heeft overigens geen aanwijzingen opgeleverd dat Moszkowicz belasting zou hebben ontdoken. ( Nu.nl )
De klassen in het basis- en voortgezet onderwijs worden steeds voller. Ten opzichte van het jaar ervoor is het aantal kinderen per klas in 2011 met vier procent gegroeid. ( Nu.nl )
6,5 miljoen Nederlanders kampen met overgewicht. Dat is meer dan 40 procent van de bevolking. Zeker 1,5 miljoen mensen zijn veel te zwaar. ( NOS )
Een deel van de zaak tegen twee vermeende leden van de Hofstadgroep moet over. De Hoge Raad vindt dat het bewijs voor Mohamed F.B. en Yousef E. voor deelname aan een terroristische organisatie onvoldoende is onderbouwd. ( Trouw )

Meer over:

kijk nou, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

eeweew
eeweew3 jul. 2012 - 18:09

Ik hoop dat er nu nog niet voldoende significante is om Higgs gevonden te verklaren, dat moet tijdens mijn master gebeuren. Nog twee maanden... Ik dacht ook daar eind 2012 de verwachting was.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 jul. 2012 - 18:09

Stijging zeespiegel kun je alleen op één manier voorkomen: massaal bidden tot de baas van de natuur, sommigen komen bij God terecht anderen houden het bij de baas van de natuur, maar bidden doen ze het samen. Automatich beginnen de mensen te bidden als zij in een narige en nood situatie komen te staan, bij gezonde leven is het bidden ongewenst ouderwets, zeggen ze!

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online3 jul. 2012 - 18:09

bidden tot de natuur en vervolgens in je autootje wegrijden. mostafa, ik verdraag religies maar soms heb ik zoiets van "open eens je ogen man!"

[verwijderd]
[verwijderd]3 jul. 2012 - 18:09

De stijging van de zeespiegel is onomkeeerbaar. Wat een kutsmoesje om lekker handig alle olie op te stoken, om de oude elite nog een paar decennia stinkend rijk te houden. Deze zeespiegelstijging betekent wel een doodvonnis voor heel Bangladesh. Binnen 40 jaar komt het helemaal onder water te staan. Maar ja -- "who cares about Bangladesh". Bangladesh ligt net zo laag als Nederland, ofwel als 1 van de weinige landen een stuk onder de zeespiegel. Het land heeft echter totaal geen economie gecreëerd en kan zich dus geen dijken veroorloven. Nou ja totaal niet, de koopkracht per persoon is zeer laag. 1 euro per dag ofzo. Of Nederland moet wat terug willen doen voor alle goedkope kleren die we van Bangladesh hebben mogen kopen?

2 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods3 jul. 2012 - 18:09

"Deze zeespiegelstijging betekent wel een doodvonnis voor heel Bangladesh." >> Sociaal dat je eerst aan Bangladesh denkt, maar we zijn zelf ook aan de beurt. Ik zeg dit omdat er veel mensen zijn die pas in actie komen als het eigen land word bedreigd. Welnu, dat is het geval. En niet zo'n klein beetje: dit gaat ons miljarden kosten.

poelly12
poelly123 jul. 2012 - 18:09

om die stijging even in perspectief te zien : in het artikel staat dat de stijging tussen 2005 en 2010 2,3 mm/jaar is. dus niet gelijk van die overtrokken reacties aub

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 jul. 2012 - 18:09

Niemand heeft hier een antwoord op? op de klimaatverandering ? Nu zeg ik, ga een potje bidden, zeggen ze dat ik gek ben?! Zeg jij maar 1 antwoord, ééntje maar. Wat zou de mensen kunnen doen? bijvoorbeeld om een woedende agressieve magma die uit een berg toch haar doodelijke vuur wil uitspugen! wat doe je? Natuurlijk bidden geen oplossing is, maar dat is de ENIGE, om jezelf, je gezin en buren 1 gram gerust te stellen, tijdens de natuur-woede.

1 Reactie
eeweew
eeweew3 jul. 2012 - 18:09

Dat heet volgens mij jezelf voor de gek houden.

neutralist
neutralist3 jul. 2012 - 18:09

Zeespiegelstijging niet te voorkomen. Mooi, wat onherroepelijk is, hoeft niet te worden bestreden. Dat scheelt! En het zijn de wetenschappers die het zeggen dus we moeten ze wel geloven. Toch?

2 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods3 jul. 2012 - 18:09

"En het zijn de wetenschappers die het zeggen dus we moeten ze wel geloven. Toch?" >> Waarom niet? 90% van de mondiale wetenschappers in de geoklimatologie onderschrijft de stelling dat sinds 1890 de gemiddelde temperatuur op aarde onnatuurlijk snel stijgt en 82% onderschrijft de stelling dat menselijke activiteiten daar de hoofdoorzaak zijn. Dan is het niet eens meer een kwestie van geloven, dan is het een kwestie van je kop het in zand steken als je daar niet iets mee doet.

Candide2
Candide23 jul. 2012 - 18:09

'Mooi, wat onherroepelijk is, hoeft niet te worden bestreden. Dat scheelt!' U woont blijkbaar in een huis op palen, op een woonboot of op de laatste restanten van de Pietersberg in Limburg. De rest van onze bevolking vindt het wel zo prettig als onze dijken goed onderhouden blijven worden, lijkt mij. En als de afwatering van onze rivieren goed geregeld is. Ik heb wel eens filmbeelden van de watersnoodramp in 1953 gezien. Het is echt niet fijn om dooie koeien en paarden voorbij te zien drijven en hele families op het dak van hun huis om hulp te zien roepen. Maar wellicht sloeg u een kwinkslag.