Joop

Steve Jobs overleden

  •    •  
06-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
jobs_300.jpg
Apple-oprichter ''een van Amerika's grootste vernieuwers''
“Apple heeft een visionair en creatief genie verloren en de wereld een bijzonder mens.” Met die woorden kondigde het computerbedrijf vanochtend het overlijden aan van mede-oprichter Steve Jobs. Hij was al langer ziek en trad in augustus terug.
Samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne richtte de toen 20-jarige Jobs in 1976 Apple op. Ze waren pioniers op het handzaam en gemakkelijk bruikbaar maken van toen nog enorme en lompe apparaten. Jobs, die bekend en berucht was als perfectionist werd 10 jaar later ontslagen maar keerde in 1996 terug en redde Apple van de ondergang.
Hij introduceerde de Apple iMac, de eerste computer die voor wat betreft design in een huiskamer paste. Hij was ook de eerste die de floppy durfde dumpen als achterhaald opslagmedium.
In 2001 introduceerde hij de iPod en zette daarmee de muziekindustrie op z’n kop. Zes jaar later deed hij hetzelfde met de iPhone en de mobiele telefoonwereld.
President Obama verklaarde dat Jobs tot ”Amerika’s grootste vernieuwers” behoort: ”Hij veranderde ons leven, zette een hele industrie op zijn kop en zorgde ervoor dat iedereen de wereld op een andere manier bekijkt”.
Steve Jobs werd 56 jaar.
Video speech van Jobs uit 2005 waarin hij aan studenten van de Stanford University vertelt hoe hij werd geboren, uitlegt wat zijn leven gevormd heeft en waarom de dood een goede uitvinding is.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (48)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa6 okt. 2011 - 5:18

Nou, terug naar de pen die mis ik wel hoor.

Ganzenwijn
Ganzenwijn6 okt. 2011 - 5:18

Wat let je? p.s. Toch bekruipt me een gevoel van nostalgie. Mijn eerste Mac kocht ik in '88 van een vriend. 9"/momochroom scherm met 72ppi 128kb/30mb én geen internet....lief! Sindsdien was het Mac, Mac en alleen maar Mac. Het is maar een apparaat, maar toch....

Mashti
Mashti6 okt. 2011 - 5:18

Rust zacht ...

JanJansen9
JanJansen96 okt. 2011 - 5:18

Een enorm creatieve geest en visionair. Kijk hoe mooi Apple site hem herdenkt: http://www.apple.com/nl/

mees.
mees.6 okt. 2011 - 5:18

Het was m'n eerste computer....Macintosh Xl,de Lisa,....weet nog dat ik voor het eerst het internet op ging,met zo'n faxmodem...het duurde ongeveer een kwartier voor je ingelogd was en het overschakelen van de ene naar de andere dun gezaaide url duurde bijna even zolang....maar wat was het spannend en wat vond je het snel gaan. Prachtige herinneringen Heb toen ze naar de beurs gingen aandelen van gekocht...ik wist,dit is niet niks...een prachtig product

JoopSchouten
JoopSchouten6 okt. 2011 - 5:18

De allerbeste uitvinding van de laatste honderd jaar was de wasmachine. Elektronische prullaria is hierbij vergelijken een bijzaak. Steve 'ophemelen' hoeft niet. Dat regelt hij nu zelf.

Latok
Latok6 okt. 2011 - 5:18

Ik ben opgegroeid met/vanaf de allereerste Mac voor wat betreft m'n professionele leven - graphic design, what else - tot en met as i'm typing now (ik geef niks om de iPhone of iPod-Pad iWhatever), dus het doet me toch wat. Sinds de laatste iMacs en MacBooks olv Steve is 'Mac Back on Track'. Windoze is steeds meer een Mac OS clone, maar holt erachteraan en haalt het steeds net niet. Period. R.I.P.

rene612
rene6126 okt. 2011 - 5:18

Iemand nog gewerkt met de ENIAC?

meijerlahn
meijerlahn6 okt. 2011 - 5:18

"Kleven er bloed, zweet en tranen aan onze lievelingsgadgets? Kloppen de beschuldigingen van (westerse) activisten dat honderdduizenden Chinese tieners door Apple en andere merken worden uitgebuit? Is het toeval dat er onlangs drie werknemers omkwamen bij een explosie in een van de nieuwe fabrieken?" http://www.vn.nl/Archief/Buitenland/Artikel-Buitenland/De-zombies-van-Foxconn.htm

Michiel Online
Michiel Online6 okt. 2011 - 5:18

ach, ik vergeet bepaalde dingen niet licht... http://lolsnaps.com/news/28938/0/ niet dat ik Gates wil goedpraten, al komt hij wel ver.

Michiel Online
Michiel Online6 okt. 2011 - 5:18

ik zie eigenlijk iets heel anders. ik zie helemaal niet zo'n fijne man. ik zie de man, de topmanager, de big boss, die nooit tijd had voor zijn familie als hij die al had, omdat hij moest werken. iemand die alleen maar wilde werken. ongezond. en daardoor gestorven op vroege leeftijd? het gebeurt. en deze mensen "veranderen" ons leven. schande.

3 Reacties
Alila
Alila6 okt. 2011 - 5:18

Michiel, uit je commentaar blijkt dat je geen idee hebt wie Jobs was of wat hem dreef. Helaas weerhoudt dat je er niet van de man postuum nog eens stevig de maat te nemen. Ook ik weet niks van de "persoon" Jobs, wat ik wel weet is dat hij een van de grootste innovators en pioniers van onze tijd is die vanuit niks het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld heeft gecreëerd (maar dat zal op dit forum waarschijnlijk niet als een verdienste worden gezien). Met de producten die hij heeft bedacht heeft hij hoe wij met elkaar communiceren voor altijd verandert, daarnaast hebben die producten er voor bij mij persoonlijk voor gezorgd dat ik een als ontwerper/regisseur een goed belegde boterham kan verdienen. Thanks Steve.

arieroos
arieroos6 okt. 2011 - 5:18

Michiel, hij is overleden aan leverkanker, niet aan te hard werken. Of hij nooit tijd voor zijn familie had weet ik niet ... en jij volgens mij ook niet. Wat is dat toch ? Waarom moet er meteen zo neerbuigend gedaan worden over mensen die bijzondere prestaties neerzetten ?

Alexanderr2
Alexanderr26 okt. 2011 - 5:18

Wat een minachting over deze man... en wat een miskenning van het begrip Kanker.

pietdevries2
pietdevries26 okt. 2011 - 5:18

Obama vergeleek Jobs met Einstein en Edison. De vergelijking met Einstein slaat al nergens op, die met Edison misschien wel, een Duitser die naar de VS was geemigreerd vond de gloeilamp uit. Nadat Edison de gloeilamp had 'uitgevonden' voerde deze Duitser jarenlang processen vanwege het stelen van de uitvinding. Jobs is voor mij de man van de icoontjes, waardoor DOS niet meer nodig was. Leuk, maar volgens mij niet meer dan dat. De ophef tegenwoordig over Iphones en soortgelijke speeltjes toont volgens mij aan hoe diep we intellectueel zijn gezonken. Iphones voegen niets toe, leiden wel de aandacht af.

1 Reactie
Alexanderr2
Alexanderr26 okt. 2011 - 5:18

correctie: van zijn uitvinding. Niet 'de uitvinding'.

eeweew
eeweew6 okt. 2011 - 5:18

Laat ij voorop stellen dat het triest is dat dit zo kort na zijn terugtreden gebeurt. Maar ik wordt nu al (en de dag is nog maar net begonnen) zien van de media. Over de doden niets dan goeds, maar dit gaat wel heel erg ver. Hij lijkt persoonlijk verantwoordelijk gehouden te worden voor alle technologie. En dat is gewoon een fout beeld, in deze sector heeft men elkaar scherp.gehouden. Apple heeft de smartphone niet uitgevonden, Apple heeft de smartphone met slimme marketing aan de man gebracht, en tegelijkertijd het merk zelf als religie gepresenteerd. Nu doen alsof Steve Jobs persoonlijk verantwoordelijk voor deze ontwikkeling miskent heel veel.andere bedrijven. Probleem is alleen dat het bij die andere bedrijven om de producten gaat en niet om de kleding van de topman, als daar iemand dood gaat weten we het niet, en dat is maar goed ook. Dit zat eraan te komen, en waarschijnlijk ga je toch zien dat beleggers hier op gaan reageren, dat is toch wel het toppunt. Dit soort bedrijven horen niet te drijven op één persoon. Ik ben trouwens ook benieuwd hoeveel mensen in de komende dagen dit in verband gaan brengen met de teleurstellende IPhone 4S, die objectief gezien niet is opgewassen tegen de concurrentie.

2 Reacties
arieroos
arieroos6 okt. 2011 - 5:18

Inderdaad triest dat het zo snel na zijn terugtreden gebeurt, maar ... hoogstwaarschijnlijk was dat precies de reden van zijn terugtreden. Hij worstelde al jaren met zijn ziekte. Toch denk ik dat je hem erg tekort doet door te stellen dat zijn producten puur marketing waren. Neem de ipad ... Dat is een uniek apparaat, na anderhalf jaar is er nog steeds geen serieuze concurrent op de markt. Dat succes is juist puur het product, niet de marketing. En dat geldt eigenlijk voor alle Apple producten. Deze blinken uit door de user interaction; ze zijn ontworpen, zodat iedereen er makkelijk en intuitief mee kan werken. De Iphone werd een succes, omdat het de eerste smartphone was die gewone mensen ook konden gebruiken. Jobs heeft zich altijd daarop gericht, ook al in de tijd van de Apple. Je hebt maar gedeeltelijk gelijk ... Het ging Jobs inderdaad niet om het product, het ging hem om de manier waarop het product gebruikt werd.

Alexanderr2
Alexanderr26 okt. 2011 - 5:18

Als je zo wil beginnen moet je de credits opdragen aan de Science Fiction... zij hebben het pad naar de touchscreens, lcd's, ipads et cetera gelegd.

boswachter2
boswachter26 okt. 2011 - 5:18

het gebeurt. en deze mensen "veranderen" ons leven. schande. Je doet je op dit forum voor dat je bij de progressieven hoort. Blijf maar lekker aan het verleden vasthouden. Mensen die echt iets presteren en dus boven het maaiveld uitkomen zijn in je ogen dus een schande. Jij bent een schande. Vertel eens even wat jij bijzonders in je leven hebt gedaan.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger6 okt. 2011 - 5:18

Louis Break: Appleholic...of gewoon gebruiker? Ben het eens, de man heeft veel betekent voor Apple (is gewoon een bedrijf hoor, geen religie) Intelligente entrepreneur met goede kijk om 'domme' consumenten producten slim te marketten, goedkoop in 2de en derde wereldlanden te produceren en er mooi en 'slim' uit te laten zien. Een genie in dat opzicht. Hij past voor mij naast Henry Ford Even weer verder werken op m'n Mac Book

hannogroen
hannogroen6 okt. 2011 - 5:18

Sneu! Wat me wel opvalt is dat je kennelijk van sommigen niet mag zeggen dat Jobs toch wel een hele grote was. Nee hij heeft het niet allemaal persoonlijk uitgevonden, maar hij was wel één van de grote visionairs die er mede voor heeft gezorgd dat informatietechnologie toegankelijk werd door de geniale interfaces die Apple heeft uitgevonden.

1 Reactie
eeweew
eeweew6 okt. 2011 - 5:18

Dat mag je wel zeggen, maar iedereen doet alsof hij de technologie heeft uitgevonden. Dat is gewoon niet waar.

[verwijderd]
[verwijderd]6 okt. 2011 - 5:18

Bedankt voor al dat mooi's Steve, we zullen je nooit vergeten.

1 Reactie
kneps1
kneps16 okt. 2011 - 5:18

Kapitalisme toch nog ergens goed voor? Steve Jobs is een man die gevochten heeft, een innovator die in een socialistische maatschappij nooit had kunnen bestaan.

Winston2
Winston26 okt. 2011 - 5:18

Doe even normaal mensen... Jobs is... sorry Jobs was gewoon een man, een mens. Zijn grootste prestatie is er één die te maken heeft met marketing, niet technologie. Het feit dat hij miljoenen, wellicht miljarden persoonlijke levens kan raken met zijn producten laat zien dat vooral zijn verkooptechniek heeft gewerkt. Jobs was een monopolist. Zoals alle andere zogenaamde "movers and shakers" was zijn doel niets minder dan het *uitschakelen* van de concurrentie, en een speciale plaats in zijn hart had hij voor de grootste van allemaal, Microsoft/IBM; de man was dubbel zo gelukkig gestorven als hij zich voor zijn dood had verzekerd van de teloorgang van deze doornen in zijn oog. Dat hij daarmee vele mensen werkloos zou hebben gemaakt schijnt niet mee te spelen in de lof die ik hem nu toegewuifd zie krijgen... Want de goede man gaf toch werk aan zovelen..? Nee, de "goede man" was erg goed in het zo voordelig mogelijk inkopen van arbeid, een truc die elke mega-international onder de knie heeft, anders word je immers geen mega-international. Jobs was rijk. Als je begrijpt dat AL het geld ter wereld tot stand komt als schuld, dan maakt dat feit alleen al dat hij niet met een schoon geweten deze wereld verlaat. Het monetaire systeem zit zo in elkaar dat elke dollar in Jobs' zak er een is die door een ander aan de bank verschuldigd is; daarmee is elke miljonair of miljardair eigenhandig verantwoordelijk voor een goed deel van de huidige schuldenproblematiek, die eer komt niet alleen de banken toe. Hij gaf ons zoveel nieuwe producten...? Ja, en hij zorgde ervoor dat elk product maximaal werd uitgemolken voordat het volgende product, dat al lang op de plank lag, werd gelanceerd. Maak de man niet groter dan hij was.

6 Reacties
politiekistuig
politiekistuig6 okt. 2011 - 5:18

het is niet erg positief wat je optik,maar je zit denk ik wel het dichts bij de waarheid.,een marketing -kanjer die geweldige hebbedingetjes heeft gemaakt,die 95 % van de gebruikers niet nodig heeft ,maar waar mensen zich wel graag voor in de schulden steken.

Alila
Alila6 okt. 2011 - 5:18

"de man was dubbel zo gelukkig gestorven als hij zich voor zijn dood had verzekerd van de teloorgang van deze doornen in zijn oog." Ah, jij hebt 'm goed gekend begrijp ik.

arieroos
arieroos6 okt. 2011 - 5:18

[Doe even normaal mensen... Jobs is... sorry Jobs was gewoon een man, een mens. Zijn grootste prestatie is er één die te maken heeft met marketing, niet technologie.] Dat vind ik niet ... maar daar wordt elders in dit draadje al uitgebreid over gediscussieerd. De rest van je post vind ik eigenlijk veel interressanter. Er blijkt een soort afkeer uit, een soort persoonlijke aversie tegen een persoon die jij volgens mij helemaal niet gekend hebt. Je hebt een heel uitgesproken oordeel over deze man, maar je geeft daar helemaal geen onderbouwing voor. [Jobs was een monopolist. Zoals alle andere zogenaamde "movers and shakers" was zijn doel niets minder dan het *uitschakelen* van de concurrentie, en een speciale plaats in zijn hart had hij voor de grootste van allemaal, Microsoft/IBM; de man was dubbel zo gelukkig gestorven als hij zich voor zijn dood had verzekerd van de teloorgang van deze doornen in zijn oog.] Dat lijkt me echt onzin. Ik heb Jobs nog nooit iets horen zeggen over het willen vermorzelen van Microsoft. En waarom is hij dan met producten als de iPod en iPhone gekomen ? Dat zijn twee marktsegmenten, waar Microsoft nauwelijks actief is. Of ... waarom is hij op een gegeven moment begonnen met Pixar ? Microsoft doet helemaal niets op filmgebied. Monopolist lijkt me ook nogal onzinnig; jarenlang is Apple juist een niche-product geweest, dat krampachtig overeind bleef ten opzichte van een andere monopolist. [Nee, de "goede man" was erg goed in het zo voordelig mogelijk inkopen van arbeid, een truc die elke mega-international onder de knie heeft, anders word je immers geen mega-international.] Tsja, zoals je zegt, dat is simpelweg hoe grote multinationals te werk gaan, dat is niet iets unieks voor Jobs. [Jobs was rijk] Maar was hij op geld uit ? Dat lijkt me niet ... hij verdiende sinds 1996 slechts 1 dollar per jaar. [Als je begrijpt dat AL het geld ter wereld tot stand komt als schuld ... ] Dat begrijp ik niet ... [Hij gaf ons zoveel nieuwe producten...? Ja, en hij zorgde ervoor dat elk product maximaal werd uitgemolken voordat het volgende product, dat al lang op de plank lag, werd gelanceerd.] Integendeel ... de iPhone en iPad versies volgen elkaar in rap tempo op. Er komt elk jaar wel een nieuw model.

hannogroen
hannogroen6 okt. 2011 - 5:18

'Zijn grootste prestatie is er één die te maken heeft met marketing, niet technologie.' Zeker niet, design is wat anders dan marketing en bij Apple draait alles om design dat leidraad is voor de ontwikkeling van de technologie die erachter zit. Ieder vooruitstrevend consumentenproduct wordt tegenwoordig gelukkig zo ontwikkeld; je ontwerpt eerst een 'fijne' auto en vervolgens ontwikkel je de technologie om het product daadwerkelijk realiseerbaar te maken. Dat levert betere producten op dan technologie waar een jasje omheen wordt verzonnen zoals vroeger gebruikelijk was. 'Zoals alle andere zogenaamde "movers and shakers" was zijn doel niets minder dan het *uitschakelen* van de concurrentie,' Zijn doel/passie was producten ontwikkelen waaruit als je het goed doet automatisch volgt dat je de concurrentie vaak voor bent en dat je dan vervolgens zegt 'jongens ga maar aan het kopiëren' en probeert je markt af te schermen is vrij logisch als commercieel bedrijf. 'een truc die elke mega-international onder de knie heeft, anders word je immers geen mega-international.' Als je geen 'mega-international' bent kan je tenzij je een land bent ook geen miljarden aan R&D spenderen om dat soort complexe en dure ontwikkelingstrajecten af te lopen. 'Het monetaire systeem zit zo in elkaar dat elke dollar in Jobs' zak er een is die door een ander aan de bank verschuldigd is; ' Tja helaas wel maar dan kan je Jobs niet de schuld van geven en i.t.t. banken levert Apple wel echte producten waar je iets mee kan. 'dat al lang op de plank lag' Werkte het maar zo. Ik zit al mijn hele werkzame leven in de productontwikkeling en de pest is dat het tegenwoordig zo snel moet dat er veel producten op de markt komen die nauwelijks zijn uitontwikkeld. Waar je 15 jaar geleden nog 4 jaar over een nieuwe auto mocht doen, moet het tegenwoordig in het liefst 12 maanden omdat de concurrentie moordend is en de investeringen in R&D simpelweg te groot zijn om ver vooruit te werken. Dit nog los van het feit dat zaken vaak ook op het zelfde moment door concurrenten worden uitgevonden wat maakt dat je nieuwe vindingen het liefst zo snel mogelijk op de markt brengt.

Rokvok
Rokvok6 okt. 2011 - 5:18

"Het monetaire systeem zit zo in elkaar dat elke dollar in Jobs' zak er een is die door een ander aan de bank verschuldigd is" Als al het geld schuld is, dan is hij dat toch aan de bank verschuldigd en niet iemand anders? Hoezo draait een ander daar voor op?

JanB2
JanB26 okt. 2011 - 5:18

Klopt.

[verwijderd]
[verwijderd]6 okt. 2011 - 5:18

Het is ronduit schokkend hoe sommige mensen hier als lijkenpikker optreden. Wat je ook van de man denkt, hij is wel een mens met vooruitstrevende gedachten, ideeën en idealen geweest. Zonder hem zaten we nu misschien nog wel dos-commando's in te tikken en probeerden we onze computer aan de praat te krijgen door middel van een 8" floppy disk. Maar goed, de uitvinder van de computer was al eerder gestorven en nu is de man van het vereenvoudigd maar tevens ook uitgebreider gebruik daarvan, en daardoor de computer onder handbereik van vele miljoenen mensen bracht, er ook niet meer. Een innovatief en spectaculair tijdperk is met de dood van Steve Jobs afgesloten. Zijn nalatenschap groot en imposant en alledaags, maar het verdriet bij zijn nabestaanden zal er niet minder om zijn.

3 Reacties
eeweew
eeweew6 okt. 2011 - 5:18

Het is niet waar dat we zonder hem nog dos commando's zaten te tikken, en ook voor alle andere technologie is hij niet verantwoordelijk, hij heeft de cd niet uitgevonden hoor. Hij heeft alleen de technologie toegankelijk gemaakt, niet de hardware uitgevonden! Dus dat fam die floppy is echt onzin. Natuurlijk heeft hij veel gedaan, en dat ontken ik ook niet. Maar sommigen lijken te denken dat hij de wereld heeft uitgevonden. Dat is gewoon niet waar!

JanB2
JanB26 okt. 2011 - 5:18

Zonder hem zaten we nu misschien nog wel dos-commando's in te tikken Niks mis mee. Nog steeds de beste en snelste manier van filebeheer. Kopieren? Geen probleem: copy filename1.* filename2.*. Geen gedoe met slepen en andere onzin zoals in Windows. En die 8" floppies waren toch wel verdwenen denk ik. Als de een niet met iets nieuws komt doet een ander het wel. Blijft het feit dat Steve Jobs in hoge mate richtinggevend is geweest: Windows is per slot van rekening een pover probeersel (nog steeds) om de aansturing van de Mac te kopieren.

JanB2
JanB26 okt. 2011 - 5:18

Een innovatief en spectaculair tijdperk is met de dood van Steve Jobs afgesloten. Dat tijdperk gaat waarschijnlijk gewoon door hoor. Wees niet zo somber.

rene612
rene6126 okt. 2011 - 5:18

'een van Amerika's grootste vernieuwers Zelfs al ben je nog zo vooruitstrevend en heb je heldere ideeën over ergonomie en gebruiksgemak dan nog ben je afhankelijk van wat technisch mogelijk en voor de consument betaalbaar is. Wat dat betreft doet Apple niets anders dan de andere bedrijven namelijk wachten op goedkopere technologie die voor massaproductie geschikt is. Schroef je zo'n mooie phone of tablet open dan onderscheidt het zich niet van andere apparaten met dezelfde functie: een printje met wat processors en een batterij. Wel mooi minimalistisch kastje dat is zo. Midden jaren '90 was Apple Computer nog een vreselijk duur niche product en Jobs heeft door de introductie van de iMac in 1998 Apple weer op de kaart gezet. Na een jaar had ik ook zo'n ding! Pas na 8 jaar vervangen en de volgende wordt weer een Mac waarschijnlijk. Tevredenheid alom maar om nou te zeggen dat Jobs een soort God was gaat me echt te ver. Have a byte!

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger6 okt. 2011 - 5:18

Rene, Prima verwoord! De walkman die ik nog steeds heb van Sony werkt ook nog perfect hoor.

Mamamimi
Mamamimi6 okt. 2011 - 5:18

Grappig toch weer om de voor- en tegenstander van Apple te horen, vooral de tegenstanders hebben iets zieligs. Het zijn net kleine kinderen die niet tegen hun verlies kunnen en het bij hun mama komen uithuilen. Want laten we nou eerlijk zijn, of je nou iets hebt met Apple of niet, niemand is verplicht om het te gebruiken en de mensen die het wél gebruiken zijn er zielsgelukkig mee. Maar dat zal het bij de tegenstanders wel zijn, de gedachte dat een ander er zielsgelukkig mee is en zij het maar niet kunnen begrijpen of willen begrijpen en als chagrijn achter te moeten blijven, maakt het dat ze kwijlen van afgunst en is toch aardig van de zielige kant. Ik klink erg pro-Apple en dat ben ik ook zeker. Mijn aller eerste computer (pak 'm beet 20 jaar geleden) was een Macintosch-plus, dat ouwe grijze ding maar ooh wat had ik er plezier van. Terwijl iedereen nog met DOS werkte was ik al aan het muizen en zo heb ik vele modellen gehad en heb er prachtig werk mee gemaakt. En tot de dag van vandaag heb ik veel plezier met mijn Apple computer waarvan het scherm bijna nog groter is dan mijzelf. Bij mij kwam en komt er absoluut géén PC in huis. Heerlijk, gewoon alleen mij Apple, en ik kan niks anders dan Steve erg bedanken voor het enorme plezier wat ik er al die jaren aan heb beleeft en hopelijk nog heel lang mag beleven. HULDE !!

1 Reactie
eeweew
eeweew6 okt. 2011 - 5:18

Vindt je echt gek dat de mensen die op verschillende redenen niets met Apple hebben steeds meer Apple tegenstander worden. Ik had nooit iets tegen Apple, behalve dat ik te weinig controle voor de gebruiker in hun producten zag (anderen zien dat waarschijnlijk als een voordeel). Maar toen kwam de juridische afdeling een rechtzaak aanspannen tegen alles wat rechthoekig is en een scherm heeft. Als bedrijven patenten gaan gebruiken om de innovatie tegen te gaan in plaats van te bevorderen dan heb geen goed woord meer voor ze over. Sorry.

hannogroen
hannogroen6 okt. 2011 - 5:18

Re: En dat is nu net het MEEST slimme van Apple, jou te doen geloven dat het zo is. Het is zeker deels merkbeleving maar ik ben nog geen computer tegen gekomen die er net zo lekker uitziet en werkt als mijn 27" iMac ;)

1 Reactie
hannogroen
hannogroen6 okt. 2011 - 5:18

Reactie is bedoeld voor Michel Reiziger

eeweew
eeweew6 okt. 2011 - 5:18

Iedereen die er toegang toe heeft moet trouwens eventjes de eerste paar alinea's op de voorpagina van NRC lezen. Geeft nog een reden waarom ik een probleem heb met dat bedrijf.

1 Reactie
JanB2
JanB26 okt. 2011 - 5:18

Verklaar je nader. Ik heb alleen een bijdrage uit de online editie gelezen wat een soort persoonlijkheidscultus suggereert.

hannogroen
hannogroen6 okt. 2011 - 5:18

Het gaat naar ik meen om die S waarvan zelfs de verpakking wel erg veel gelijkenis vertoont met Apple. Meestal zijn dit soort zaken erg moeilijk maar hier ligt het er zo dik bovenop dat men het vermoedelijk op verschillende vormen van patent, model, en/of auteursrecht Vrij moeiteloos wint. Goeie boost voor die Koreanen om eindelijk eens op te houden met dat stomme gekopieër en met wat originelere producten te komen want er leiden op dat gebied echt wel meer wegen naar Rome.

1 Reactie
hannogroen
hannogroen6 okt. 2011 - 5:18

reactie was bedoeld voor Eline 20:58

ColorHugo949
ColorHugo9496 okt. 2011 - 5:18

Grote innovator en designer van ICT hardware en software. Kan mij nog die eerste verschrikkelijk ms dos pc's herinneren, wat een verschrikkelijke lelijke en complexe producten en software. Tot op de dag van vandaag Apple gebruiker en fan. Dankzij Steve Jobs en Apple stappen wij in nieuw beeldend live entertainment: de iPad karikaturist op evenementen http://ipad-karikaturist.blogspot.com/2011

1 Reactie
ColorHugo949
ColorHugo9496 okt. 2011 - 5:18

1e iPad karikaturist van Nederland op live evenement: Marion van de Wiel http://marionvandewiel.blogspot.com/2011/10/ipad-caricatures-for-osram-benelux-bv.html We dragen ons steentje bij aan de creatieve industrie, met innovatief entertainment. Dankzij Apple en haar inspirator Steve Jobs.