Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voormalig Trump-adviseur Steve Bannon gearresteerd wegens oplichting

  •  
20-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
FILES-US-POLITICS-TRUMP-BANNON

© AFP PHOTO / MANDEL NGAN

De voormalige Witte Huis-adviseur Steve Bannon is gearresteerd wegens fraude. Samen met drie anderen zou hij mensen geld afhandig hebben gemaakt met de online inzameling ‘We Build The Wall’. Dat meldt Associated Press.
Bannon en consorten zamelden meer dan 25 miljoen dollar in voor de bouw van een muur aan de Amerikaans-Mexicaanse grens. Van het ingezamelde geld drukte Bannon ruim een miljoen achterover voor ‘onkosten’, stelt de Amerikaanse Justitie.
Volgens de aanklagers “lichtten de aangeklaagden honderdduizenden donoren op, onder het valse voorwendsel dat al het ingezamelde geld zou worden gebruikt voor de bouw” van de muur. De initiatiefnemers voor de inzameling beweerden herhaaldelijk dat ze geen cent in eigen zak zouden steken.
De mensen achter ‘We Build The Wall’ lieten in Texas een hek van vijf kilometer bouwen. Hoewel de financiering afkomstig was van fans van Trump, was de Amerikaanse president toch niet te spreken over het bouwwerk. “Ze hebben het alleen maar neergezet om mij er slecht uit te laten zien.” Het hekwerk begint overigens al slijtage te vertonen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (18)

PVDB2
PVDB221 aug. 2020 - 16:19

Wetenschappelijke feiten en consensus ontkent... and if you can't beat them, join them. Net als bij een brief, eerst een paar keer nalezen voor je hem verstuurd. Want voor je het heb je iemand op figuurlijke dak.

PVDB2
PVDB221 aug. 2020 - 10:56

Het blijft lachen met die rechtse rakkers. Enkele personen die ik ken waren die hard fans van Trump, Front National en Wilders. Nu Baudet. Lang met hand en tand Trump en zijn aanhang verdedigt terwijl je constant argumenten aan draagt dat de man uit zijn nek kletst, wetenschappelijke feiten en consensus en gewoon een racist is (zou bijna zeggen een fascist). Tot dat het niet meet te ontkennen viel. En kort later zeiden dat men niet begreep waarom men ooit Trump had kunnen kiezen. Go figure... Trump zou voor het volk staan.. de corruptie van die linkse kliek tot een einde brengen. De naïviteit. En nu achter de Nederlandse Trump aan loopt. Dat Nexit bij Wilders niet zo slim zou zijn voor een handelsland als Nederland. Dat FN financiële lijntjes had lopen met banken die direct gelieerd zijn aan het Kremlin. Mocht Trump niet herkozen worden dan ben ik benieuwd wanneer de beerput echt open gaat. If you can't win join them they say... totdat de man weg is. Nu was er de mooie bijkomstigheid van financieel gewin door oud medewerkers doordat het zo in de interesse van de lezer/kiezer lag. Dit theater gaat nog wel even door.... alleen met iets meer impact op de rest van de wereld dan een normaal theater...

[verwijderd]
[verwijderd]21 aug. 2020 - 6:18

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen22 aug. 2020 - 0:38

Goeie Nick. Waarom is er eigenlijk geen goeie conspiracy theory over Henny's wegvallen? Die had als hij ging praten de hele VVD omvergetrokken. En het was Mr Integrity.

RaymondenJoop
RaymondenJoop20 aug. 2020 - 18:18

Persoonlijk gewin of exhorbitante kosten bij een willekeurig goed doel. In beide gevallen gaan mijn nekharen overeind staan. Waarom is een tonnensalaris bij de hartstichting of waar dan ook wel normaal?

3 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper20 aug. 2020 - 21:22

Het bouwen van een discriminerende muur. En dat noem jij een goed doel? En wat je doorzichtige whataboutisme betreft: goede doelen in NL publiceren hun overhead en directiesalarissen, zodat de potentiele gulle gever kan beslissen of hij de betreffende club al dan niet wil steunen. Ga dat nou niet vergelijken met deze oplichtersbende, die hun gevers* willens en wetens een rad voor ogen hebben gedraaid. * Gevers die ik, vanwege hun racistisch gemotiveerde gift, overigens best gun dat ze het schip in gaan.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks21 aug. 2020 - 6:06

"Persoonlijk gewin of exhorbitante kosten bij een willekeurig goed doel" Fraude is nog wel een stapje verder vind je ook niet? Dat is tenslotte niet alleen schadelijk maar ook nog eens illegaal. Of breng je dit nu alleen te berde om het gedrag van Bannon te downplayen? We zullen het zien aan je volgende reactie. Als je daarin de discussie weer probeert te verleggen dan trumpetter je zelf het antwoord op die vraag al.

Zandb
Zandb22 aug. 2020 - 11:00

Raymond U vraagt: "Waarom is een tonnensalaris bij de hartstichting of waar dan ook wel normaal?" Ik weet niet of dat normaal is. Ik weet niet eens of het waar is. En daarom dacht ik, "ik zoek het even op" en meteen vond ik: "Het salaris van onze directeur, Floris Italianer, is € 144.445 inclusief eindejaarsuitkering en vakantiegeld." Nou vind ik dat nog meer dan genoeg (er gaan dagen voorbij, dat ik minder verdien) maar van een "tonnensalaris" is geen sprake. Twee dingen nog: 1. U had dat ook echt wel even kunnen opzoeken. Tenminste, ik ga er van uit dat u wil dat mensen u op z'n minst serieus nemen. 2. Wanneer u ook eens had nagedacht over het goede doel - is die muur - dan had u zich en ons ook die misser kunnen besparen.

Le Chat Botté
Le Chat Botté20 aug. 2020 - 16:59

Bij de foto: Two mobsters settling the territory.

Jan de Kort
Jan de Kort20 aug. 2020 - 15:54

Draining the swamp...

frankie48
frankie4820 aug. 2020 - 14:54

Zijn er ooit in de regeerperiode van een andere Amerikaanse president tegen zoveel bekenden van hem ook een officiële beschuldiging geuit!

1 Reactie
Zandb
Zandb22 aug. 2020 - 11:02

frankie Nee. Volgens mij niet. En nu?

OlavM
OlavM20 aug. 2020 - 14:52

Niet verbazingwekkend. Toen Bannon zich kritisch uitliet over Trump -de centrale figuur in de extreem-rechtse, zichzelf verrijkende, politieke vampierskliek in Washington- vond die laatste dat Bannon niet alleen zijn baan, maar ook zijn gezond verstand had verloren. Maar deze oplichting van naïeve aanhangers past perfect in het algemene patroon.

vdbemt
vdbemt20 aug. 2020 - 14:15

No doubt: a tremendously great guy

3 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet20 aug. 2020 - 14:20

Absolutely fan-tastic. Great, great, great guy. Didn't do anything wrong.

Nick the Stripper
Nick the Stripper21 aug. 2020 - 21:39

@bemt @biden Onvermijdelijk gevolgd door: I never liked the guy. En daarna: never knew the guy. Steve who?

Nick the Stripper
Nick the Stripper21 aug. 2020 - 21:51

@biden = @bidet :-D

Jerry Bidet
Jerry Bidet20 aug. 2020 - 14:13

Steve is Verbannon?