Joop

Steunt het Kremlin de Europese alliantie van Wilders en Le Pen?

  •  
17-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rodedas300.jpg
Russische politicus van partij Poetin op foto met Wilders en alliantiegenoten ... Zubarev sprak ook op congres Lega Nord
De anti-Europese alliantie van onder meer Geert Wilders en Marine Le Pen, lijkt steeds intensiever samen te werken en in de openbaarheid te treden. Afgelopen weekend sprak Geert Wilders namens zijn PVV in Turijn op een congres van de Italiaanse Lega Nord, net als Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans, Front National-politicus Ludovic De Danne en FPÖ-voorman Heinz-Christian Strache.
Front National-politicus Ludovic de Danne poste maandag een foto op Twitter , waarop de politici symbolisch de handen op elkaar legden. Ook op de foto staat – in het midden met rode das – de Russische politicus Viktor Zubarev, parlementariër voor de partij Verenigd Rusland van president Vladimir Poetin.
rodedastweet620
Wat deed hij tussen de eurosceptici? NRC vroeg het een medewerker van Lega Nord-europarlementariër Lorenzo Fontana, die zei dat de partijen “enkele gemeenschappelijke opvattingen over migratie en gezinspolitiek” delen. Zubarev zou ook op het congres gesproken hebben, over “waarden: het gezin, de natie, de terugkeer naar het geloof”. Volgens Zubarev heeft zijn partij veel gemeen met de Italiaanse separatisten:
We kunnen op veel punten samenwerken met de Lega, van immigratie tot begrotingspolitiek.
De Italianen zijn niet de enige eurosceptici met vrienden in het Kremlin. Marine Le Pen van het Front National en Heinz-Christian Strache van de FPÖ gingen er recent nog op bezoek.
cc-foto: Twitter

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen17 dec. 2013 - 16:57

Natuurlijk. En zwakke EU is geopolitiek in het voordeel van andere grootmachten in de wereld, nu hoort Rusland daar niet echt bij, maar met een zwakke EU misschien net wel.

Jensbos
Jensbos17 dec. 2013 - 16:57

Het is in het voordeel van de Russen als de EU verzwakt, en dat is het gevolg van de "politiek" van Wilders en Le Pen, gaan we straks veel meer betalen voor het te importeren aardgas en we maken onszelf steeds meer afhankelijk. De hoogste tijd voor die -Europese- miljarden investeringen in renewables, kan per jaar honderden miljarden gaan opleveren en maakt ons (Europa) veel onafhankelijker.

seniorg
seniorg17 dec. 2013 - 16:57

Als u wel eens kennis heeft genomen van de nationalistische factie in Poetins partij, dan zal u dit niets verbazen. Heeft Wilders misschien eindelijk een mes gevonden om in te lopen? Of zouden zijn fans ook dit leuk en fijn vinden?

Mick64
Mick6417 dec. 2013 - 16:57

En niet te vergeten de steun uit de VS, die zien het wel zitten dat de Euro door het ijs zakt. Brussel mag z'n borst nat maken, of toch maar dan een Europees conflict ?

MichelReiziger
MichelReiziger17 dec. 2013 - 16:57

@Bogdan Slaapmoe, di 17 december 2013 23:17 Putin is volgens veel Russen een dictator...veel dictators hebben niet echt een politieke 'links of wel rechts' voorkeur het hangt ervan af wat (op dat moment) in hun straatje past. Putin is daar een uitstekend voorbeeld van.

[verwijderd]
[verwijderd]17 dec. 2013 - 16:57

Wat verwachten we nu eigenlijk ? Verhofstadt heeft zich net uitgesproken voor EU sancties tegen de Ukraine, de Europese liberalen hebben een permanente vertegenwoordiging in Kiev, om de oppositie te steunen. Diezelfde Verhofstadt sprak de hoop uit dat Rusland nog eens tot de EU zou behoren. Het is dus niet verwonderlijk dat Putin in de strijd tegen Brussels imperialisme bondgenoten zoekt.

1 Reactie
tjerphanzen
tjerphanzen17 dec. 2013 - 16:57

bizarre wending ja

lembeck
lembeck17 dec. 2013 - 16:57

Geert.... hé Geert.... Russen zijn ook MOElanders hoor... Klachtenwebsite maken ervoor? Of liever niet? Nee he? Deze MOElanders brengen geld mee en zouden je kunnen helpen. Sjees Geert, je bent een Push over... je bent Te Koop.

1 Reactie
tjerphanzen
tjerphanzen17 dec. 2013 - 16:57

Brengen geld mee? Netto halen ze heel veel geld weg, dat weet je zelf ook wel.

[verwijderd]
[verwijderd]17 dec. 2013 - 16:57

Kunnen we alsjeblieft even tot een consensus komen? Putin wordt uitgemaakt voor neo-communist dus links, neo-fascist dus rechts en autocraat en uiteraard ook oligarch-ondersteuner en mafiabaas. Dat we hem behoren te haten heb ik intussen allang begrepen. Maar het wordt wel even ingewikkeld als we in onze haat allemaal tegengestelde dingen lopen te roepen. Of kan het soms zijn dat die kreten in feite aantonen wat voor onzin we aan het uitkramen zijn? Dat de man gewoon een excellent leider is die zijn land dat na een dramatisch wanbeleid door de door ons zo geliefde meneer Jeltsin die onze zakenlui en ook de Russiche toeliet het land leeg te plunderen eindelijk weer terug op de kaart heeft weten te zetten? Ik neem mijn petje voor hem af. Het is niet voor niets dat hij elke verkiezing met meerderheden wint waar geen Amerikaanse presidentskandidaat tegenop kan. En wij maar doen alsof de Russen hem haten en onder hem lijden...

1 Reactie
Ignorentia
Ignorentia17 dec. 2013 - 16:57

Putin staat zeer vijandig tegenover een vrije pers, tegenover 'on-Russische' minderheden en tegenover democratische principes. Hoeveel aanwijzingen voor een (extreem) rechtse orientatie wil je hebben?