Joop

Steun van 25 gemeenteraden voor kinderpardon

  •    •  
06-02-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
'Jonge asielzoekers die in Nederland geworteld zijn, niet langer terugsturen naar land van herkomst'
Vijfentwintig gemeenteraden steunen inmiddels het initiatief voor een kinderpardon. Ze zijn het unaniem eens dat jonge asielzoekers die in Nederland geworteld zijn, niet langer teruggestuurd mogen worden naar hun land van herkomst.
Zo’n 118.000 mensen hebben inmiddels de petitie voor een kinderpardon ondertekend. De petitie wordt nu ook gesteund door vijfentwintig gemeenten, waaronder Enschede, Eindhoven, Arnhem, Utrecht, Amsterdam en Breda.
6828722009_391e5b1133
GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi zette vorig jaar een petitie online met steun van bekende Nederlanders, om jongeren zoals de Angolese Mauro Manuel in Nederland te houden. De GroenLinkser stuntte zelfs met een protestfilmpje waarin opgeroepen wordt de kinderen hun naam weer terug te geven. Het filmpje maakt pijnlijk duidelijk hoe de kinderen worden weggezet als ‘gelukzoeker’ en ‘profiteur’.
De gemeenten hebben een motie aangenomen die hun burgemeester oproept om er bij minister Leers op aan te dringen te stoppen met het uitzetten van deze kinderen. In sommige gemeenten moet de motie, die veelal ook door het CDA en de VVD wordt gesteund, nog in stemming worden gebracht.
Dibi verklaart verheugd:
In twee weken steunen al 25 gemeenten het kinderpardon. Tel daarbij de 115.000 ondertekenaars op en je ziet: dit is een initiatief dat de politieke verschillen overstijgt. Nederlanders gaan massaal om deze kinderen heen staan.”
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

holstein7
holstein76 feb. 2012 - 9:33

omdat nederland zo'n super democratie is kunnen asielzoekers tegen elke rechterlijke uitspraak in beroep gaan. 70 % van de mensen die hier heen komen hebben een economisch motief en dat weten die advocaten heus wel maar ze moeten ook eten niet waar? zijn asielzoekers totaal uitgeprocedeerd dan probeert men standaard een asielverzoek te doen op medische gronden. vluchtelingen werk zorgt dat de mensen naar de ggz gaan en zie daar weer een reden om verder te procederen dus die acht jaar is zo bereikt. .. asielzoekers maakt het wachten niet echt uit want in hun arme 2e wereld landen van herkomst had men toch al niks en hier wacht een gouden toekomst op de soos met hun hele gezin wel te verstaan. dibi en spekman weten dit ook wel maar die maakt het geen bal uit, zij hebben een groot hart en gevoel voor populisme...

lancelot2
lancelot26 feb. 2012 - 9:33

Waar uit blijkt dit gehuil ook nou weer......................... Dat er te veel linkse mensen in Nederland wonen. Ga aan het werk, er is een crisis, handen uit de mouwen werk, werk.

[verwijderd]
[verwijderd]6 feb. 2012 - 9:33

En wat gaan we doen als deze kinderen om een gezinshereniging vragen?

1 Reactie
BasVV
BasVV6 feb. 2012 - 9:33

Daar hebben ze recht op. Dus moeten we de ouders, broers en zusjes ook toelaten. Maar dat staat er natuurlijk niet bij. Dat klinkt niet zo leuk.

[verwijderd]
[verwijderd]6 feb. 2012 - 9:33

Dus 25 gemeenteraden zijn ervoor, en 115.000 mensen? Best een boel. Even kijken: - er zijn dus 6% van de gemeenteraden voor (immers: er zijn 415 gemeenten) - en 0.7% van de Nederlander is voor (immers: er zijn 16.847.007 inwoners in Nederland) Gaan we hiervoor de wetten aanpassen? Lijkt me niet he?

1 Reactie
eeweew
eeweew6 feb. 2012 - 9:33

Uhm, het bewijs waaruit blijkt dat de rest tegen is moet u nog steeds leveren.

Yggdrasil
Yggdrasil6 feb. 2012 - 9:33

Een kleine 25 of waren het er 24 fractieleden van de PVV zijn voor een Boerkaverbod. Gaan we hiervoor de wetten aanpassen? Lijkt me niet he?

1 Reactie
Bertdneerste
Bertdneerste6 feb. 2012 - 9:33

en hoeveel mensen vertegenwoordigen deze 24, of waren het er 25, fractieleden dan ? hintje, het is iets met 1/6 deel

vandongen2
vandongen26 feb. 2012 - 9:33

zover durft YGGY niet te denken dat als je die zgn ''asylslurpers maar laat komen ,je de hele familie mee krijgt . zo gouw als die pardon wet er door zou komen de volgende lichting kinderen alop het vliegtuig gezet worden en ontvangen door de linkse advoaten mafia en het spel kan weer van voor af aan beginnen. wat is dat toch met die ongeloofelijke naivietijt. dit is '' ISLAMONAUSIA ''

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil6 feb. 2012 - 9:33

U probeert mij vast iets duidelijk te maken, ik weet niet wat dat iets is, maar ik waardeer uw poging.

lancelot2
lancelot26 feb. 2012 - 9:33

Deze kinderen worden al voor de ? keer als chantage middel gebruikt. Eerst door hun ouders die op aanraden van hun advocaat kinderen namen om meer kans te hebben om toegelaten te worden. En nu door de linkse politiek die tegen beter in, steeds maar weer doorgaat over de rug van die kinderen. En waarom eigenlijk zou u zeggen: alleen om Rutte1 te dwarsbomen! Schande!!

1 Reactie
PopeyeKamper
PopeyeKamper6 feb. 2012 - 9:33

"En waarom eigenlijk zou u zeggen: alleen om Rutte1 te dwarsbomen! Schande!!" En om jou en de PVV en zijn rattenkliek te dwarsbomen natuurlijk, heerlijk, van mij mogen die kinderen blijven,zijn meer dan welkom!!

[verwijderd]
[verwijderd]6 feb. 2012 - 9:33

Ik las ergens dat er 415 gemeenten zijn. Die zijn dus kennelijk tegen, anders hadden ze we meegedaan. Dus 94% van de gemeenteraden doet niet mee.... http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_gemeente. Wil de volgende Mauro opstaan?

1 Reactie
sociaaltje
sociaaltje6 feb. 2012 - 9:33

Gemeenteraden moeten dit zelf inbrengen in de Raadsvergadering. Dmv een zogenaamde " motie vreemd aan de orde" . In mijn woonplaats gaat dit woensdag gebeuren, en er is een meerderheid voor deze motie. Dus 26.... En nog vele te gaan. Heeft jouw gemeente nog niet meegedaan, roep de fracties dan op tot het indienen van een motie vreemd! En steun dit pardon :-)

TheRealHandyman
TheRealHandyman6 feb. 2012 - 9:33

Mooi, dan kunnen we kinderen eindelijk gaan misbruiken als dwangmiddel. Succes verzekerd, er zijn altijd wel simpelen die meteen schijnzwanger raken van zaken met een hoog zieligheids karakter.

1 Reactie
Candide2
Candide26 feb. 2012 - 9:33

Wie is 'we'? U, maar u bent de koningin toch niet? En u woont hier toch al? U hoeft uw kinderen dan toch niet te misbruiken? Ik voel me niet aangesproken, want ik woon hier ook al en mijn kinderen zijn hier geboren en getogen. Welke forumleden bedoelt u dan?