Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden wil maatregelen na bloedbad op school, Trump steekt wapenlobby hart onder de riem

Schietpartij op basisschool Texas: 22 doden, onder wie 19 kinderen
Joop

Stemmen per post

  •  
05-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
PostalVotes(Trump)+

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Ryan2
Ryan25 nov. 2020 - 12:04

Lijkt een regelrechte scene uit de film "Free State of Jones" Fraude met stemmen is zo oud als de Verenigde Staten zelf.

Piet Helmons
Piet Helmons5 nov. 2020 - 11:44

Als stemmen per post zo betrouwbaar is en Corona proef waarom mogen dan alleen de mensen boven de 70 dit volgend jaar in Nederland doen? Bij stemmen per post is het heel goed mogelijk om stemmen te ronselen. Wanneer men fysiek aanwezig moet zijn en zich moet identificeren is dit niet mogelijk. De kwetsbaren voor Corona kunnen dan altijd nog iemand machtigen.

harmmeijer
harmmeijer5 nov. 2020 - 11:00

Trump handelt als een kind. Ik had vroeger een vriendinnetje waar ik mee knikkerde. Altijd als zij op winst stond, vond ze dat we er maar mee moesten stoppen. Voor kinderen schijnt dit een vrij normale reactie te zijn in aanloop naar de volwassenheid, maar volwassen is Trump nooit geworden. Een gestoorde narcist, bovendien met een persoonlijkheidsstoornis en fascistische ideeën wil kost wat wat kost winnen.

Rick Hofland
Rick Hofland5 nov. 2020 - 10:30

Ik zal eerlijk zijn en eigenlijk ben ik niet voor stemmen per post en wel om de reden dat sommige mensen dan door een dominante naaste kunnen worden gedwongen anders te kiezen dan ze eigenlijk zouden willen. Maar goed, Corona zorgt voor een uitzondering en het stemmen per post is goedgekeurd door de rechters en dus is het voor deze verkiezingen rechtsgeldig, maar ik had liever een andere oplossing gezien om kiezers Corona-proof te laten stemmen.

1 Reactie
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!5 nov. 2020 - 17:36

Ik ben het helemaal eens met u. Twee mensen tegelijk in een stemhokje vind ik al niet kunnen. Laat staan met de hele familie aan de keukentafel de biljetten invullen.

Visionair NL
Visionair NL5 nov. 2020 - 10:01

Lees het onderstaande artikel goed en je zal begrijpen dat Trump een punt heeft wat betreft onregelmatigheden bij de afwikkeling van stemmen per post in Pennsylvania. Het is werkelijk ongelofelijk hoe amateuristisch en houtje-touwtje dit allemaal geregeld is. Zelfs stemmen per post ná de veriezingsdatum is mogelijk. Echt, de VS heeft een beter kiessysteem nodig, dit is te droevig voor woorden. https://www.forbes.com/sites/alisondurkee/2020/10/23/pennsylvania-ballots-cant-be-thrown-out-for-mismatched-signatures-court-rules-in-blow-to-gop/

1 Reactie
Rick Hofland
Rick Hofland5 nov. 2020 - 12:38

Als de rechters wetenschap hadden van de punten die het artikel in forbes worden opgevoerd en alsnog ingestemd hebben met deze manier van stemmen, dan is het rechtsgeldig wat mij betreft en onderdeel van de democratische spelregels die vooraf zijn vastgesteld. Maar dat dit eens maar nooit weer op deze manier is lijkt mij in dit artikel wel aangetoond en daarnaast zijn er nog wel wat argumenten waarom kiezen per post niet democratisch is. De anonimiteit van het stemhokje is heilig wat mij betreft om de individuele keuzevrijheid van kiezers te waarborgen. Er zijn zo ontzettend veel mensen die vrij eenvoudig te beïnvloeden zijn door “kwaadwillende”, dominante naasten of begeleiders van ouderen. Het gaat mij er niet om dat er gesteld wordt dat de Democraten in het voordeel zouden zijn bij stemmen per post, het zou namelijk ook zo maar kunnen dat de Tea-party weer de kop op duikt als Biden wint en bij de volgende verkiezingen in 2024 op allerlei slinkse wijzen misbruik gaat proberen te maken van deze niet anonieme manier van stemmen.

harmmeijer
harmmeijer5 nov. 2020 - 9:40

De KKK-puntmuts zit hem als gegoten.

1 Reactie
Loebkesman
Loebkesman5 nov. 2020 - 19:58

Bedacht door Democraten. Dan moet dat toch wel goed zitten?

Haz
Haz5 nov. 2020 - 8:44

Als hij de kans zou hebben, dan zou hij dit vast doen ja.