Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Stel lessen cultuurmarxisme verplicht vanaf groep 3

  •  
16-09-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
9045861123_e45b2f2427_o

© cc-foto: Shubert Ciencia

Behalve het meest prestigieuze politieke debat van het jaar zijn de Algemene Beschouwingen ook een ideaal moment om jezelf te profileren
Het hoort inmiddels bij onze joods-christelijke traditie. Tijdens de algemene beschouwingen krijgt de fractieleider die zijn collega’s het beste op de kast weet te jagen en de wildste plannen lanceert, de meeste aandacht. Niet alleen van zijn collega’s die zich bij de interruptiemicrofoons verzamelen, maar ook van veel media voor wie #ophef toch net wat boeiender is dan een door het CPB doorgerekende tegenbegroting.
Tijdenlang slaagde Geert Wilders er zo in om telkens weer in het middelpunt van de belangstelling te staan. Zijn filippica’s tegen de elite in vak K die zich alleen zou bekommeren om de belangen van de linkse grachtengordel, de VPRO, Milieudefensie en kunstbobo’s met moeilijke brillen lardeerde hij met kansloze voorstellen zoals een ‘kopvoddentaks’.
Dat daar in ’s lands vergaderzaal en in boze stukken in kranten boos op werd gereageerd, strekte bij Wilders’ achterban alleen maar tot aanbeveling. Linkse morele verontwaardiging is voor hen immers hét bewijs dat de PVV-leider goed zit.
Stuk rood vlees Inmiddels lijkt het trucje bij Wilders een beetje uitgewerkt. Als je de Miljoenennota jaar na jaar een flutstuk noemt van het slechtste kabinet ooit, komt er een dag dat iedereen zijn schouders ophaalt.
Hoewel de PVV-leider vorig jaar nog de aandacht probeerde te trekken met een voorstel voor een verbod op alle islamitische uitingen in de publieke ruimte en een sneer over het privéleven van Alexander Pechtold, was het toch Klaas Dijkhoff (VVD) die het debat naar zich toetrok met zijn voorstel om in sommige postcodes strenger te straffen.
Als Dijkhoff geen partijgenoot was geweest, zou Mark Rutte het plan ongetwijfeld hebben afgedaan als een ‘ stuk rood vlees ’. Nu volstond de premier met de mededeling dat zijn kabinet het plan niet overnam. Ondertussen was de missie van Dijkhoff ruimschoots geslaagd. Hij had de kiezers weer duidelijk laten zien waar de VVD voor staat: racisme light recht en orde.
Overton-window Behalve het meest prestigieuze politieke debat van het jaar zijn de Algemene Beschouwingen ook een extra lange uitzending in de zendtijd van politieke partijen. Een ideaal moment om jezelf te profileren – al zijn rechtse leiders als Wilders en Dijkhoff daarin een stuk bedrevener dan hun linkse collega’s.
Zou het dit jaar een keer een fractieleider van een linkse oppositiepartij kunnen zijn die een stuk rood vlees in de politieke arena gooit? Of desnoods een stuk tofu? Het hoeft geen constructief of goed onderbouwd plan te zijn dat kans maakt op een parlementaire meerderheid. Juist niet. Door radicale, onhaalbare voorstellen te doen, trek je het Overton-window misschien weer eens een beetje naar links.
Dus roep de regering op om alle Nederlandse marineschepen in te zetten om vluchtelingen op te halen in Noord-Afrika. Bepleit een alternatieve straf voor de verantwoordelijken voor stalbranden: opsluiting in een kooi. Doe het voorstel om kraken weer te legaliseren, te beginnen in buurten met de hoogste WOZ-waardes. En wie de domrechtse pseudo-intellectuelen die geloven in de ondergang van het avondland echt wil trollen, dient natuurlijk een motie in om lessen cultuurmarxisme verplicht te stellen vanaf groep 3.
Asscher, Klaver, Marijnissen en Thieme: jullie hebben nog twee dagen de tijd om iets wilds te verzinnen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.