Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Steeds meer verhalen over onthutsende seksuele agressie Trump

  •  
13-10-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
trump
De onthulling over het kruisgrijpgedrag van Donald Trump, waarover hij zelf pochte tijdens opnames voor een tv-programma, heeft de verkiezingscampagne van de Republikeinse presidentskandidaat totaal in de war geschopt. Trump trachtte het tij te keren door tijdens het live-debat met Hillary Clintion glashard te ontkennen dat hij ooit vrouwen heeft aangerand maar die tactiek heeft een boemerang-effect zo blijkt: steeds meer vrouwen treden nu naar buiten met huiveringwekkende verhalen over de seksuele agressie van de man die president wil worden.
Zo heeft Natasha Stoynoff, verslaggeefster van het publiekstijdschrift People, haar ontstellende ervaring met Donald Trump geopenbaard. Ze deed jarenlang verslag van Trumps carrière en maakte in 2005 een reportage over zijn eerste trouwdagviering met zijn huidige echtgenote Melania, die toen hoogzwanger was. De vastgoedmagnaat annex reality-tv-ster lokte Stoynoff naar een lege kamer in zijn enorme huis. “We liepen die kamer alleen met z’n tweeën binnen en Trump sloot de deur achter ons. Ik draaide me om en binnen enkele seconden duwde hij me tegen de muur en drong zijn tong mijn keel binnen.” Ze werd gered door de butler die plots de kamer binnenkwam.
In de New York Times doen twee andere vrouwen hun relaas. Een vertelt hoe zij naast hem zat in een vliegtuig toen hij haar plots begon te betasten, in haar kruis greep en haar borsten vastpakte “als een octopus”. Ze sloeg op de vlucht. Een andere vrouw onthult dat ze hem in de lift ontmoette en hij haar meteen begon te zoenen op de mond, een methode die hij ook in de beruchte video besprak. Trump ontkent de verhalen en klaagt dat hij te weinig steun krijgt van zijn partij.
Tegenover de Palm Beach Post vertelt een vrouw hoe ze door Trump volkomen onverwacht en zonder enige aanleiding bij de billen werd gegrepen. Ze deed geen aangifte omdat ze voor haar werk afhankelijk was van Trump. Dat geldt ook voor de tienermeisjes die deelnamen aan een door Trump georganiseerde Miss verkiezing. Zij vertellen hoe hij tot hun grote schrik plots de kleedkamer binnenstapte terwijl ze naakt waren. In een interview met Howard Stern heeft hij opgeschept over die praktijk. Een andere deelneemster aan zo’n verkiezing vertelt hoe Trump voortdurend aan haar billen zat , zonder dat ze daar van gediend was.
Intussen is een nieuwe opname opgedoken waarin Trump over een zeer jong meisje – van een jaar of 10 – tegen een ander meisje zegt “over tien jaar is ze m’n vriendin”. Trump was toen 47 jaar.
Trump ontkent alle beschuldigingen. Hij dreigt de New York Times voor de rechter te slepen. Dat is in lijn met het advies dat hij gaf aan tv-ster Bill Cosby die van tientallen aanrandingen en verkrachtingen wordt beschuldig, zo blijkt uit een oude opname:
Ondertussen komen er ook het buitenland reacties. In het parlement van de Australische deelstaat New South Wales is een motie van de Green Party aangenomen waarin Donald Trump vanwege zijn seksuele agressie een ‘walgelijke slak’ wordt genoemd. Het parlement moest nog wel even in de richtlijnen opzoeken of dat mocht, maar het verbod op beledigingen bleek alleen voor mede-parlementsleden te gelden. De motie werd vervolgens met algemene stemmen aangenomen.
De Russische minister van Buitenlandse Zaken weet ondertussen niet meer goed wat hij van de Amerikaanse politiek moet maken. “Er zijn teveel pussy’s”, zo verklaarde hij tegenover CNN. En barstte in lachen uit.
Rusland wordt er overigens van beschuldigd de Amerikaanse verkiezingscampagne doelbewust te saboteren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.