Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Startersbeurs moet jongeren helpen met opstart loopbaan

  •  
02-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
startersbeurs.jpg
Jongeren die anders niet aan de bak komen, geholpen met een beurs om werkervaring op te doen
Jongeren die moeite hebben met het vinden van een baan kunnen eventueel een startersbeurs krijgen. Maandag wordt alweer de duizendste uitgereikt; jongeren die maar niet aan de bak kunnen komen, krijgen van gemeenten loon in ruil voor werk bij een bedrijf naar keuze, om op die manier toch werkervaring op te kunnen doen. Zo’n kwart van alle gemeenten werkt inmiddels met de startersbeurs.
Jongeren kunnen maximaal zes maanden aanspraak maken op een startersbeurs , en deze kan één keer verlengd worden, schrijft de NOS over het initiatief van de Tilburgse hoogleraar Ton Wilthagen en de jongerenbonden FNV en CNV. Het doel is uiteindelijk simpel: jongeren aan het werk helpen. En dat het werkt, blijkt uit de resultaten: van de jongeren die in de afgelopen twee jaar een startersbeurs hebben gehad, werken er intussen 500 in vaste dienst bij een bedrijf.
Op de website van de startersbeurs is te lezen waar het initiatief vandaan komt:
Voor starters op de arbeidsmarkt heeft een aantal gemeentes een nieuwe regeling ontwikkeld. Jongeren in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar die klaar zijn met hun opleiding kunnen aan de slag met de Starterbeurs. Een kans om zes maanden werkervaring op te doen bij een bedrijf naar keuze. Vakkennis verwerven in de praktijk, tegen een prima vergoeding.
Er zoeken momenteel meer mensen werk dan er banen zijn. Voor jongeren is het extra moeilijk om aan werk te komen. Zij hebben geen werkervaring terwijl bedrijven dat wel belangrijk vinden. Met de Startersbeurs hebben starters de kans om die werkervaring op te doen, en zo een kickstart op de arbeidsmarkt te maken.
cc-foto: Startersbeurs

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.