Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Stakende scholieren lopen voorop bij Nederlandse klimaatmars

  •  
27-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Leerlingen spijbelen voor het klimaat
Het protest tegen het gebrekkige klimaatbeleid van het Kabinet-Rutte III wordt aangevoerd door de jongeren van Youth for Climate NL, daarom is het alleen maar passend dat zij ook voorop lopen bij de landelijke klimaatmars die zondag 10 maart gehouden zal worden in Amsterdam. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt.
Ruim 50 maatschappelijke organisaties en politieke partijen hebben zich inmiddels bij het initiatief aangesloten, dat wordt georganiseerd door Milieudefensie , FNV, Oxfam Novib, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond. De organisaties zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen en willen concrete afspraken. Ze roepen de regering op te kiezen voor échte oplossingen en een eerlijk klimaatbeleid. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. De organisatoren hopen dat jong en oud die dag samen de straat op zullen gaan om de regering tot actie te dwingen.
Voorafgaand aan het protest zullen Claudia de Breij en Typhoon een kort optreden geven, gepresenteerd door Froukje Jansen. Klimaatwetenschapper en hoofdauteur bij het wetenschappelijke VN-klimaatpanel IPCC Heleen de Coninck geeft een minicollege over klimaatverandering. Dila Doğan (16) en Pieter Lossie (17), initiatiefnemers van de schoolstakingen, zullen de demonstranten toespreken. Zij worden vergezeld door klimaatstakers van het eerste uur Lilly Platt (10) uit Zeist en Jovanna van den Berg (wordt zondag 10 maart 13 jaar) uit Olst.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

ton14024
ton1402427 feb. 2019 - 19:48

Als het water me tot de lippen staat Mag ik dan bij jou Met zijn allen naar de dam. De Dam, wat zal dat een beladen geuzennaam worden.

johannn2
johannn227 feb. 2019 - 12:49

Rutte en zijn kabinet maken met hun schandelijke positie, bungelend onderaan de Europese klimaat-prestatieladder, zeer duidelijk, dat zij klimaatsceptici zijn. Zo ongeveer elk korte termijn politieke belang laten zij voorgaan op het klimaat. .

msj_meijerink
msj_meijerink27 feb. 2019 - 10:26

Jeugd: laat je op 10 maart horen!

1 Reactie
johannn2
johannn227 feb. 2019 - 12:51

de heer M, Wat let u om er zelf heen te gaan? Het is niet alleen voor jongeren. .

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins227 feb. 2019 - 10:16

Hoe vaak moet ik het nov zeggen, rechts is tegen klimaat omdat "links" is en rechts moet automatish tegen "links" zijn. En hoewel de VVD geen DvD/PVV is zijn het op zekere hoogte nog steeds dezelfde kleuters. Stem links, daarmee stel je het klimaat en volgende generaties veilig. Trap niet in die onzinpraatjes van rechts.