Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Geweldsorgie van agrarische testosteronbommen bij huis minister

Politie staat machteloos tegenover overmacht fundamentalistische boeren
Joop

Staatssteun

  •  
22-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Online547sm

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

bartje4
bartje422 apr. 2020 - 11:17

Situaties als deze doen mij vaak denken aan een rapgroep uit Zwolle, een van hun lijnen is: Er is genoeg voor ieders behoefte niet voor hebzucht.

JasDon
JasDon22 apr. 2020 - 9:23

Als frequente reiziger heb ik vaak genoeg met kleinere uitbaters over booking.com en het kostenmodel gepraat. Het valt qua kosten allemaal mee terwijl qua prijsbepaling er heel erg handige gereedschappen worden geboden. Duidelijke meerwaarde voor aanbieder. Voor mij heeft het meerwaarde dat ik weet wat het aanbod is en dat deze op een transparante manier doorzoekbaar is. Zodra er betere opties voorbij komen gebruik ik die. Puur op basis van wat de waarde is (of die ik ervaar) van de dienstverlening die een mogelijke aanbieder heeft voor mij. Dat Booking.com een winstgevend miljardenbedrijf (ik verdien er als investeerder overigens ook aan) is betekent nog niet dat ze geen aanspraak mogen maken op regelingen in een crisissituatie. Ook bij Booking.com werken mensen die zonder deze regelingen werkloos thuis kunnen komen te zitten.

2 Reacties
Richard58
Richard5822 apr. 2020 - 11:52

Lijkt mij dat toch eerst het bedrijf hiervoor verantwoordelijk is en niet de belastingbetaler. Dit is schaamteloos privatisering van winsten en socialiseren van de verliezen. Kom op zeg!

Frits Jansen
Frits Jansen22 apr. 2020 - 17:29

Ook ik was een frequentie reiziger. Booking.com is ongelooflijk handig, al schijnen ze de hotels wel een poot uit te draaien (of zegt u dat dat meevalt)? Vroeger zocht je je in pakweg Cambodja een ongeluk naar een e-mail adres, wat dan ook weer niet werkte. Het systeem van BOOKING.COM is dat je meestal tot de dag tevoren van je boeking af kunt. Dat is prima service PLUS commercieel heel handig want je boekt dan makkelijk en meestal kom je dan toch. Maar het is eigenlijk verontrustend dat ik geen alternatief heb dat een vergelijkbare functionaliteit biedt. Daar tel ik ook bij de manier waarop BOOKING.COM de beschikbare accomodaties presenteert. En als je een "definitieve" boeking wilt cancelen met goede argumenten helpt BOOKING.COM je de accomodatie te overreden soepel te zijn. Ooit werkte ik bij een bedrijf dat beticht werd van "misbruik van marktmacht". Zeker in de VS is dat een doodzonde. Grote bedrijven zijn opgesplitst of zelfs opgeheven vanwege zulke beschuldigingen. Als BOOKING.COM slim is organiseren ze hun eigen concurrentie, dat deed mijn werkgever ook.

adriek
adriek22 apr. 2020 - 7:55

Ook in Coronatijd gelden de regels van de vrije markt en zullen geldmachines als booking.com en thuisbezorgd.nl gewoon zo veel mogelijk geld met (vooral!) zo min mogelijk inspanning binnenharken. De vrije markt in combinatie met Internet 'diensten' betekent vaak: winner takes all en een feitelijk monopolie.

2 Reacties
Richard58
Richard5822 apr. 2020 - 11:51

Eens!!

Frits Jansen
Frits Jansen22 apr. 2020 - 17:33

Geld verdienen met dienstverlening is geen schande. Er moet echte gewaakt worden voor marktfalen door "network externalities". (https://nl.wikipedia.org/wiki/Netwerkeffect) Ik wed dat geen politicus daar verstand van heeft.