Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Staatssecretaris weet niet meer wat ze beloofde

  •  
15-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
veld_300.jpg
Video - Veldhuijzen: 'Nooit gezegd dat mensen hun zorg zouden behouden' O nee? Kijk zelf
GroenLinks heeft met steun van PvdA en SP een motie van afkeuring ingediend tegen staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van Volksgezondheid. Dat gebeurde tijdens het debat over de omstreden maatregel om het PGB zo goed als op te heffen. De staatssecretaris ontkende in de Tweede Kamer dat ze op 23 juni gezegd had dat mensen hun zorg zouden behouden. Joop zocht om het geheugen op te frissen het fragment op waar ze de belofte deed. Kijk maar.
Update 16.09 11.00:
De motie van afkeuring tegen Veldhuijzen is verworpen. De staatssecretaris verklaarde tegenover de Kamer:
Ik weet niet meer wat ik op het Plein gezegd heb, zou jij het weten? Maar in alle stukken en op alle plekken waar ik de rust had om in een veilige en normale situatie te spreken, heb ik gezegd dat wie zijn pgb verliest, wel zijn recht op zorg behoudt. Als mijn intenties niet zijn begrepen, dan spijt me dat.”
Vergeet nooit meer wat: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (29)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 sep. 2011 - 21:05

Altijd hetzelfde: Bij Joop.NL gaan de woorden en daden hand in hand zwaar op elkaar verliefd samen. En dat maakt het veschil tussen praten en iets roepen! Bedankt Joop.NL.

denmol
denmol15 sep. 2011 - 21:05

Dat wordt een retourtje richting keukentafel van mevrouw Verhagen waar deze staatssecretaris als politiek topper ontdekt is door talentscout Maxime. Wederom een brevet van onvermogen afgegeven door deze fantastische regeringsploeg.

ElChe
ElChe15 sep. 2011 - 21:05

Speciaal voor de staatssecretaris: http://www.youtube.com/watch?v=yNZdc-bTTVA&feature=related

Tealc2
Tealc215 sep. 2011 - 21:05

Wat verwacht men dan van gedoog-kabinet die enkel op leugens en bedrog gebaseerd/gefundeerd is.

Mashti
Mashti15 sep. 2011 - 21:05

Is het liegen nu niet een beetje een onderdeel van de politieke cultuur geworden in de NL politiek?

eeweew
eeweew15 sep. 2011 - 21:05

Het ergste is dat de kamerfracties van VVD en CDA dit accepteren. Hieruit blijkt dat de tweede kamer niet meer funtioneert. De fracties van de regeringspartijen lijken onderdeel van de regering te zijn geworden. Ow wat is dit triest...

eeweew
eeweew15 sep. 2011 - 21:05

Hoe kom ik trouwens aan zorg voor een depressie ten gevolge van het kabinetsbeleid?

jozefjacobrachel
jozefjacobrachel15 sep. 2011 - 21:05

Is dit het begin van de einde van Rutte-1? Wat mij betreft kan er binnenkort gewoon een Rutte-2 komen maar dan in samenwerking met de PvdA, GL enz. Tijdens deze moelijke economische tijden moeten links en rechts juist samenwerken naar mijn mening. Wat betreft de PVV kan het gewoon blijven blaffen en brullen in de Tweede Kamer zoals altijd. Henks & Ingrids moeten natuurlijk ook geluisterd worden zijn. Wat betreft het CDA, een tijdje in de oppositie banken kan deze partij alleen goed doen. In ieder geval exit Bleker, Hillen, Leers, Donner, Verhagen enz. a.u.b.!!!

Anonimus2
Anonimus215 sep. 2011 - 21:05

Beetje matig geknipt videoclipje. Of mevrouw praat gewoon wartaal, dat kan ook. Erg slim want dan kun je nooit letterlijk aan je worden gehouden worden... "Voor deze mensen, die altijd zorg nodig blijven hebben, beloof ik dat ik met jullie zal zorgen dat dat ook zo blijft." Aangezien de rest van haar verhaal er niet bij staat suggereert dit clipje dat mevrouw samen met de (chornisch) zorgbehoevenden gaat zorgen dat deze mensen altijd zorgbehoevend blijven. Dat is al helemaal een duister voornemen..

JoopSchouten
JoopSchouten15 sep. 2011 - 21:05

Veldhuijzen vertelde een halve leugen op het plein. Ze vertelde inderdaad dat mensen hun zorg behouden. Ze was echter 'vergeten' te zeggen dat deze wél minder wordt.

msj_meijerink
msj_meijerink15 sep. 2011 - 21:05

Dit is gewoon een kwestie van 'bandje terugspoelen en goed luisteren'

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai15 sep. 2011 - 21:05

komt veel voor in de politiek raar maar waar!!

Linden19
Linden1915 sep. 2011 - 21:05

Deze vrouw heeft vergeten een Liegkompas (omzeilen van de waarheid) te besorgen ! De meeste politiker hebben zoiets en benutten dit dagelijks !

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman15 sep. 2011 - 21:05

In de NRC een artikel over operaties. Privé-klinieken opereren mensen met een hernia direct (3000 tot 6000 euro inkomsten). "Gewone" ziekenhuizen sturen mensen naar huis (kosten: 0), eventueel met pijnstillers (kosten: tot plm 100 euro). Het verschil? Privé-klinieken moeten winstgevend zijn. De plannen van dit kabinet? Elk ziekenhuis moet winstgevend worden. Al direct na de invoering van marktwerking in de zorg steeg het *aantal* operaties met 12% per jaar. Daarvoor was die stijging 3%. Het kabinet kent die cijfers echt wel. Het idee is dus gewoon dat mensen verplicht geld uit de zak wordt geklopt zodat een paar mensen er rijk van kunnen worden. De afschaffing van het PGB is precies hetzelfde: de zorg moet nu geleverd worden door instellingen die straks winst moeten gaan maken. Die kunnen er geen goedkope, goeie, individuen naast hebben als concurrentie...

ElChe
ElChe15 sep. 2011 - 21:05

Het lijkt wel of de competentie "liegen" behoort tot de basisvoorwaarden om lid te mogen zijn van deze regering.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 sep. 2011 - 21:05

Precies, eerst moet men een ''natte neus test'' laten doen, tijdens het eerste sollicitatie gesprek.Iemand die liegt krijgt een natte neus tijdens het liegen, de natuur waarschuwd en als je daar oplet voorkom je veel ellende!, althans volgens mijn cultuur uit ergens anders! In dat sollicitatie gesprek moet je laten zien dat je kan liegen en geen natte neus mag en kan krijgen. Wordt de neus toch nat tijdens het ''A'' zeggen en over een kwartier ''B'' zeggen over hetzelfde, ben je gezakt. Je wordt niet maar een een lid.

pinkindian
pinkindian15 sep. 2011 - 21:05

de rechtse leugen regeert

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 sep. 2011 - 21:05

Zullen wij het woord ''Rechts'' als synonieme van ''Leugens'' vanaf nu maken?

Joeri2
Joeri215 sep. 2011 - 21:05

Waar ik 'militair' zei bedoel ik 'civiel' , waar ik 0 miljard zei bedoel ik '50 miljard', waar ik 'moeilijk' zei bedoel if 'failliet' en waar ik 'behouden' zei bedoel ik 'zou leuk zijn als' . Ik zet 5 jokers in. Het is weer per seconde dommer in de 2de kamer.

1 Reactie
sociaaltje
sociaaltje15 sep. 2011 - 21:05

Lol deze staatssecretaris wordt al tijden omringt door een stel Jokers. Van haar eigen CDA de VVD en natuurlijk de opperjokers van de PVV. Het maakt niet uit dat ze heeft gelogen, dat komt in de partijen van het gedoogkabinet veel vaker voor, waar je mee omgaat wordt je mee besmet!

Jantje68
Jantje6815 sep. 2011 - 21:05

Nou, bestudeer de beelden nog maar eens goed. Terwijl ze dat uitspreekt wijst ze naar de mensen vooraan in de rolstoelen die zichtbaar zwaar gehandicapt zijn. Ze bedoelt dus niet elke PGB houder n het algemeen. In andere interviews heeft ze ook duidelijk haar visie weergegeven. Als je het niet wil begrijpen zul je het ook niet begrijpen. Trouwens ze is nog steeds bezig met het uitwerken van de plannen dus elke discussie is onzinnig. Het was eerst al de oppositie die op basis van roddel en achterkap dingen in de media gingen roepen terwijl de staatsecretaris nog niets gepubliceerd had. Vervolgens kwam er een brief waar ze een en ander heeft uitgelegd en bleek dat van al dat geroep niets klopte. - Personen krijgen zorg in nature ipv geld dus veel minder misbruik dat hele straat en familie tegen vergoeding zorg komt verlenen (oncontroleerbaar) of het geld anders besteedt wordt. Hier valt veel te besparen. - Niet iedereen met een PGB heeft een dwarslaesie daar zijn ook ouders bij die nu betaald krijgen om hun eigen gehandicapte kind te verzorgen. Ja, groot respect voor deze ouders maar zie niet in waarom dat financieel vergoedt moet worden? Tevens vraag ik me af of dit altijd goed is voor kind en de rest van het gezin in extreme gevallen. Ik heb zelf voorbeelden gezien dat mensen (gezinnen) die hier aan kapot gingen. Soms is een patiënt echt beter af in een instelling met professionele zorg hoe moeilijk dat ook is. Ja, ik geloof dat er veel bespaard kan worden in de zorg en ook nog de kwaliteit verbeterd kan worden. Deze staatsecretaris begrijpt dat precies.

4 Reacties
denmol
denmol15 sep. 2011 - 21:05

Wat heeft ze in de kamer op uitdrukkelijke en duidelijk gestelde vragen geantwoord beste Jan

caquerlaque
caquerlaque15 sep. 2011 - 21:05

De een gelooft in de Paashaas, de ander in Sinterklaas.

FrenkMahon
FrenkMahon15 sep. 2011 - 21:05

"Tevens vraag ik me af of dit altijd goed is voor kind en de rest van het gezin in extreme gevallen. Ik heb zelf voorbeelden gezien dat mensen (gezinnen) die hier aan kapot gingen. Soms is een patiënt echt beter af in een instelling met professionele zorg hoe moeilijk dat ook is." De maatregel is er niet om mensen te beschermen tegen zichzelf maar om geld te besparen. Het opnemen van zo'n patiënt in een instelling is vele malen duurder dan thuis te laten. Er wordt nu bewust gekozen voor een duurdere variant die het zorgstelsel in Nederland extra gaat belasten. Als dan nog blijkt dat de staatssecretaris niet meer weet dat ze dingen heeft gezegd die ze niet kan waarmaken moet je je toch gaan afvragen of deze beste mevrouw wel capabel is voor haar taak..

maclofty
maclofty15 sep. 2011 - 21:05

== Ja, ik geloof dat er veel bespaard kan worden in de zorg en ook nog de kwaliteit verbeterd kan worden. Deze staatsecretaris begrijpt dat precies. === Beste borst, ik heb er al ruim 25 jaar mee te maken en jij weet er niets van, maar dat neem ik je niet kwalijk, maar hang dan niet zulke idioterie op, waar je geen weet van hebt. Managers eruit en geen schoonmaakbedrijven maar de verpleegsters met hoofdzuster (een kenau) die houden het zelf goed schoon en bespaart heb je !! Terug naar het ziekenfonds en een aanvullende verzekering en voor hen die boven een bepaald inkomen zitten een particuliere verzekering met aanvullende verzekering. Alle personeelsleden (dus ook doktoren) onder de CAO en dan heb je alles weer zoals het was. Is er ook weer tijd voor praatje en een plas ;-((

ValentijnVanAsch
ValentijnVanAsch15 sep. 2011 - 21:05

Ze zegt ... mensen die altijd zorg nodig blijven hebben ... dus zegt ze in feite wat ze in de kamer ook zei dat dit gewaarborgd is ... en met mensen die niet meer de zorg nodig hebben wordt het financiële contract aangepast of ontbonden .... ik kan er geen onwaarheid in ontdekken ?

1 Reactie
eeweew
eeweew15 sep. 2011 - 21:05

Daarmee zegt u dus dat of iemand zorg nodig heeft wordt bepaalt door het kabinet dat er zit. Hele vreemde definitie.

Irmaatje
Irmaatje15 sep. 2011 - 21:05

Schandalig! Ik heb me zo kwaad gemaakt gisteravond. Ze loog gewoon. Ik was op het Plein en heb gehoord wat ze zei. Heel PGB-gerechtigd Nederland zit in angst nu. Het was ons natuurlijk al duidelijk dat ze nooit kon waarmaken dat al die mensen toch geld kregen en dat er dan toch 900 miljoen werd bezuinigd. Maar zo ronduit liegen en ook nog insinueren dat al die Kamerleden te dom waren haar te begrijpen. Wat mij betreft kan dit echt niet, ze moet gewoon weg.

1 Reactie
treffer
treffer15 sep. 2011 - 21:05

Schandalig! Ik heb me zo kwaad gemaakt gisteravond. Ze loog gewoon. Ik was op het Plein en heb gehoord wat ze zei. Heel PGB-gerechtigd Nederland zit in angst nu. Het was ons natuurlijk al duidelijk dat ze nooit kon waarmaken dat al die mensen toch geld kregen en dat er dan toch 900 miljoen werd bezuinigd. Maar zo ronduit liegen en ook nog insinueren dat al die Kamerleden te dom waren haar te begrijpen. Wat mij betreft kan dit echt niet, ze moet gewoon weg. Maak je niet kwaad,deze mevrouw is ziek(lichte vorm van dementie) en zal na deze regeer periode een pgb nodig hebben zodat haar partner een dikbetaalde baan in het bedrijfsleven kan blijven bekleden. Verder ben ik het geheel met u eens.