Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Staatssecretaris overleeft gepruts met marinierskazerne

  •  
20-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
image0
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

Pater
Pater21 feb. 2020 - 15:59

De 2e kamer, voormalige regeringspartijen voorop maar niet uitsluitend, hebben kilo's boter op hun hoofd. De hele Kamer kende het pijnpunt, de hele Kamer deed er jarenlang niks mee. Wat mij betreft was de stem van de voltallige oppositie voor een motie van wantrouwen schijnheilig. Een motie met als strekking: laatste waarschuwing, of van treurnis, zou beter op z'n plaats zijn geweest, vanwege het autisme bij de uitvoering door Visser. En haar baas, Bijleveld, komt er zonder scheurtje vanaf, belachelijk. Had Klaver eindelijk een kans om tegen het volledig opportunistische stemgedrag in te gaan, laat-ie 'm lopen.

Klaas Punt
Klaas Punt21 feb. 2020 - 8:31

Ze hebben een stomme beslissing uit het verleden gecorrigeerd. Darr is toch niets mis mee?

1 Reactie
De Vries3
De Vries321 feb. 2020 - 14:03

Het gaat om de manier waarop. Als je Zeeland economisch perspectief geeft door zo'n kazerne te beloven, maar erachter komt dat je die belofte niet waar lijkt te kunnen maken, dan hoort er een gedegen strategie achter te zitten hoe je dit aan Zeeland communiceert. De kazerne kan niet naar Zeeland als de taak waar de marine voor is ''militaire veiligheid voor Nederland verzorgen'' daar niet kan worden uitgevoerd. Ik denk dat dit verzwijgen aan Zeeland en in het geheim oriënteren op andere plekken, alleen kan als daar goede redenen voor zijn. Die waren er overduidelijk niet en daarom dat Visser terecht de wind van voren kreeg. - Ze had gewoon de Zeeuwen moeten vertellen; ''Er komt nu informatie binnen dat de veiligheid van Nederland in het geding zou zijn bij een verhuizing naar Zeeland. We gaan zoeken naar een oplossing maar ik vrees dat dit inhoudt dat de verhuizing naar Zeeland niet door kan gaan'' Dan waren de Zeeuwen aanzienlijk minder boos geworden denk ik.

Frits Jansen
Frits Jansen21 feb. 2020 - 8:04

Waarom is dat "gepruts"? De staatssecretaris streeft naar geografische spreiding, een loffelijk streven, maar onderschat de weerstand van het personeel, en blaas de verhuizing terecht af. Eerst had ze een tevreden provincie en ontevreden mariniers, nu het omgekeerde. Een belangrijke overweging zal zijn geweest dat het Corps Mariniers leeg dreigde te lopen. Een mopperende provincie is dan een minder kwaad.

2 Reacties
LaBou
LaBou 21 feb. 2020 - 11:23

De weerstand van het personeel schijnt nogal mee te vallen. Maar die mariniers zijn natuurlijk een mooie zondebok. Zo wast de poltiek de handen schoon.

Pater
Pater21 feb. 2020 - 16:01

Eigenlijk was het een gouden kans af te komen van onwillige soldaten. Het corps mariniers heropbouwen met Zeeuwen: dat wordt een enorm succes.

EmC2
EmC221 feb. 2020 - 7:46

Marinierskazerne onder NAP of boven NAP? Lijkt me al één reden waar je alle andere voorstellen mee van tafel kan schuiven!

mjansen2
mjansen221 feb. 2020 - 6:36

Daar gaan weer miljoenen belastinggeld ter compensatie naar Vlissingen ....toiletjuffrouw tot dat de schade is terug betaald lijkt me een goed plan.

2 Reacties
Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof21 feb. 2020 - 11:20

@mjansen. U heeft wel heel gedurfd commentaar, u weet het dus blijkbaar beter. Wat was uw oplossing dan geweest?

Giga2
Giga221 feb. 2020 - 12:50

Daar is niets mis mee, Vlissingen heeft steun nodig, het is een krimpregio waar de jeugd wegtrekt. Ze horen bij Nederland en ze betalen ook belasting, dus hebben ze recht op compensatie van de schade die is geleden, en die is omvangrijk. Plannen zijn niet doorgegaan, kansen zijn blijven liggen, er hadden nu bedrijven of woningen kunnen staan op de gereserveerde gebieden.