Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Geweldsorgie van agrarische testosteronbommen bij huis minister

Politie staat machteloos tegenover overmacht fundamentalistische boeren
Joop

Staatssecretaris Mona Keijzer besmet met het coronavirus

  •  
22-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mona-keijzer---liggend
Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, is besmet met het coronavirus. Dat heeft ze via Twitter bekend gemaakt. “Geen zorgen; ik voel mij goed.” Ze gaat in thuisisolatie.
Het is nog onduidelijk of de besmetting gevolgen heeft voor andere kabinetsleden. Keijzer (CDA) was vrijdag aanwezig bij de ministerraad. Eerder die week moest minister Hugo de Jonge in thuisquarantaine gaan nadat de CoronaMelder app hem informeerde dat hij in contact was geweest met een besmet persoon. Zaterdag bleek uit een test dat hij niet besmet is geweest.
In november raakte Barbara Visser, staatssecretaris van Defensie, besmet. Premier Rutte heeft eerder verklaard dat hij zich nog niet heeft laten vaccineren.
Update:
De kabinetsleden krijgen het advies zich te laten testen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

Berend Boersma
Berend Boersma23 mrt. 2021 - 9:34

vanmorgen op het nieuws: Mona is besmet, maar de kabinetsleden hoeven niet in quarantaine vertelde Hugo glimlachtent . We moeten alleen de 5e dag even opletten. Zijn kabinetsleden onder en boven de wet? Ze moesten zich schamen!

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 mrt. 2021 - 0:06

'Gelukkig worden tijdens de formatiebesprekingen de veiligheidsmaatregelen zorgvuldig nageleefd. Overal waar vergaderd moet worden staan spatschermen opgesteld, maar uiteraard wordt zoveel mogelijk de voorkeur gegeven aan het speciaal hiervoor gebouwde en goed beveiligde camera vergadersysteem zodat de dames en heren elkaar niet in persoon hoeven te ontmoeten. En uiteraard dragen de bewindslieden allemaal voortdurend een mondkapje. Geen wonder dat onze premier de verkiezingen glansrijk heeft gewonnen.' Had had ik graag geschreven. In plaats daarvan zie ik dat op het allerhoogste niveau, men weer eens het goede voorbeeld geeft door elkaar gezellig in het gezicht te blaffen terwijl een minister in quarantaine zit en een ander lid van het kabinet is besmet. Dan richt de premier zich tot de natie om handenwringend het gewone volk weer eens te smeken nu toch eens eindelijk de régels na te leven en je handen stúk te wassen. Ieder volk krijgt de leiders die het verdient.

Frans Kwakman
Frans Kwakman22 mrt. 2021 - 15:29

Jammer dat ze besmet is. En ja, @tjeempie, wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Dat zal ik zeker niet zijn. Ik wens Mona gewoon beterschap.

Norsemen
Norsemen22 mrt. 2021 - 15:14

Qua gezondheid wens ik haar het allerbeste. Maar verder lijkt het me een goed idee als ze in Volendam blijft, ook als ze virus vrij is.

2 Reacties
Aurora01
Aurora0122 mrt. 2021 - 16:37

@Norsemen Met de tweede zin ben ik het volkomen mee eens.

Buitenstaander
Buitenstaander23 mrt. 2021 - 10:52

@Norsemen Toch altijd nog een venijnig zinnetje er achteraan, blijft moeilijk he....

Leontrotsky
Leontrotsky22 mrt. 2021 - 13:59

Veel sterkte en beterschap toegewenst met deze ernstige ziekte, ik hoop dat ze er weer overheen komt.

Grietje Genot
Grietje Genot22 mrt. 2021 - 12:55

Tja, zo zie je maar weer: de mens wikt en weegt, maar 't virus beschikt. Zelfs een pantser van domheid helpt niks.

2 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander23 mrt. 2021 - 10:54

@Grietje Ach, vervelend te lezen dat u ook Corona heeft gehad. Sterkte, Je wenst t niemand toe.

Grietje Genot
Grietje Genot23 mrt. 2021 - 15:07

Logica en extreem-rechts. Nooit zullen ze elkaar ontmoeten.

Tjeempie2
Tjeempie222 mrt. 2021 - 12:47

Mevrouw Keijzer overtrad vorige week alle coronaregels die mede door haar eigen partij zijn bedacht. Ze zat op een feest met nog 17 mensen in een woonkamer, gordijnen dicht voor eventuele BOA's. Momenteel zijn er nog vier mensen besmet van die groep. Kwestie van eigen schuld, dikke bult, als je het mij vraagt. (Dit is geen roddel en achterklap, ik ken sommigen die daar ook waren persoonlijk!)

JanB2
JanB222 mrt. 2021 - 12:04

Beterschap! Ik ben wel benieuwd of dit beperkt blijft tot Mona Keijzer. Als straks het hele kabinet besmet is dan hebben we toch wel wat je noemt een uitzonderingstoestand. Maar goed, bij Barbara Visser is het ook met een sisser afgelopen. We zullen zien.

Bernie2
Bernie222 mrt. 2021 - 11:12

Arme Mona, dit wens ik de meest fundamentalistische gristen nog niet toe. Snel beter worden hoor. CDA mist je en je boer'n en buitenlui ook. Maar wat nu als het ganse kabinet corona krijgt? Teflon Mark Rutte is met zijn verantwoordelijke ploeg voor de toelageaffaire gewoon schaterlachend blijven glibberen op het Haagse pluche ipv. eerst het parlementair onderzoek af te wachten, maar wat nu als álles plat gaat? Klusje voor Jomanda en Ratelband? Verschil met Rutte cs. is niet zo heel groot.Maar laten de drie laatste Nederlandse reli's straks ajb. even bidden voor het welzijn van Mona, zonder dat toetje wordt het al helemaal nix meer.

3 Reacties
Archie Bunker
Archie Bunker22 mrt. 2021 - 11:51

Zelfs het virus krijgt geen houvast op teflon Mark.

Jozias2
Jozias222 mrt. 2021 - 12:08

@Bernie Hugo de Jonge is net negatief getest en is dan de Designated Survivor

Tjeempie2
Tjeempie222 mrt. 2021 - 12:30

Arme Mona....? Wat ze er even niet bij vertelt, is dat ze vorige week op een feestje was met 18 man in een woonkamer

LBNB
LBNB22 mrt. 2021 - 10:43

Ah , dat 'geen zorgen, ik voel me goed' had ze niet hoeven melden. Dat heeft meer dan 98% namelijk niet. Wel een leuke politica overigens, met het hart op de tong.