Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Ssst? Tsss!

  •  
23-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kim_jong_il_in_fabriek_2.jpg
Boycot minuut stilte voor Kim Jong-il ... VS, Japan, Zuid-Korea en Europese landen weigeren stil te zijn voor dictator
De Verenigde Staten, Japan, Zuid-Korea en Europese landen hebben donderdag een minuut stilte geboycot voor de overleden dictator Kim Jong-il. De Noord-Koreaanse leider overleed afgelopen weekeinde en werd donderdagavond op verzoek van zijn vaderland herdacht in de Algemene Vergadering van de VN.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (55)

eeweew
eeweew23 dec. 2011 - 5:53

Ja, en nu?

ANRandy
ANRandy23 dec. 2011 - 5:53

Valt me nog mee dat Noord-Korea een verzoek had ingediend bij de VN, en buiten dat ze ze blijkbaar erkennen, niet minstens een jaar wereldwijde stilte hebben geëist.

Meta Foor
Meta Foor23 dec. 2011 - 5:53

als de ''beschaafde'' wereld een goede start in N-Korea wil bewerkstelligen, moeten ze wel een andere houding tegenover het rouwende volk aannemen ! ik hoop dat het begrafenisbezoek van onze reizende roelen koninklijke familie daar een positieve ontvangst zal hebben !

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa23 dec. 2011 - 5:53

Wie in de wereld mag bepalen wie wel en wie geen schurk is? Bush, Ali B, Sisca van den Opzij of toch Andre Hazes?

MadPride
MadPride23 dec. 2011 - 5:53

Het is kinderachtig & een schande. En ook een hele leuke diplomatieke binnenkomer voor de opvolger natuurlijk!!!

Joeri2
Joeri223 dec. 2011 - 5:53

Volslagen onzinnige actie. In N korea filmen ze de aanvraag en monteren er een minuut stilte achter. Eentje voor een aardbeving ofzo, ze hebben er vast wel entje liggen. Dan zegt zo'n diplomaat: hoera voor onze leider. En dan plakken ze er een applausje achter. Weten die koreanen veel. Er zijn zelfs nederlanders die denken dat lucky tv echt is, of dat de telegraaf aan journalistiek doet.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa23 dec. 2011 - 5:53

Wat heeft die man gedaan?! niets toch! De wereld maakt erg zorgen over die Kim dan over Bush, Blair en Balkenende...ect...?? Dictator? omdat hij straft de verraders die samen met Amerika en Europa zijn land willen slopen? die man heeft nooit een Atoombom gegooit, Amerika wel. Hoezo Kim was gevaarlijk?

5 Reacties
eeweew
eeweew23 dec. 2011 - 5:53

Voor zijn eigen bevolking heeft hij anders weinig positiefs gedaan.

pietdevries2
pietdevries223 dec. 2011 - 5:53

N Korea is één van de meest vreselijke landen om te leven. Het overgrote deel van de bevolking leeft op de rand van de hongerdood, er is geen enkele vrijheid. Het land is ook volledig verstoken van informatie over de buitenwereld. Voor het minste of geringste ga je naar kampen waar vrijwel niemand levend uitkomt. Het rouwen neem ik dan ook met een grote schep zout, wie niet rouwt, of niet doet alsof, gaat naar zo'n kamp, lijkt me.

sjaakie2
sjaakie223 dec. 2011 - 5:53

---Wat heeft die man gedaan?! niets toch!---- Godsamme wat een naieve reactie, dat valt me van jou tegen mostafa.

omaoeverloos
omaoeverloos23 dec. 2011 - 5:53

"Wat heeft die man gedaan?! niets toch!" Noem dat maar niets ; 5 holes in one achter elkaar!"

lancelot2
lancelot223 dec. 2011 - 5:53

Is bovenstaand nou een voorbeeld van het huidige onderwijs in Nederland??

Bernie2
Bernie223 dec. 2011 - 5:53

Grijns, zou ook wel een beetje raar zijn en haast niet uit te leggen. Juist omdat wij als alwetende en regerende westerlingen maar wat graag de versnelde dood van (ofwel moord op) streng geselecteerde dictators faciliteren. We helpen ze met onze morele superioriteit graag om zeep, en dan is 1 minuut stilte redelijk bizar. We maken dus bizarre keuzes. Zo laten we de dictators van China lopen, van Saudi Arabië, Israël, Birma, Venezuela, Noord Korea en Cuba. Maar dat zal wel iets met handelsbelangen te maken en helemaal niet met mensenrechten... Dus met de moraal en ethiek van het Westen valt het eigenlijk wel goed tegen. We zijn precies dezelfde klootzakken. Cheersz.

1 Reactie
neutralist
neutralist23 dec. 2011 - 5:53

[We helpen ze met onze morele superioriteit graag om zeep, en dan is 1 minuut stilte redelijk bizar.] Met diezelfde superioriteit zeggen we tegen Moslims en Joden dat ritueel slachten barbaars is. Dus wees niet te selectief in je oordeel. je doet er zelf aan mee omdat je bent ingekapseld in westers denken.

Michiel Online
Michiel Online23 dec. 2011 - 5:53

Als dictaturen meer geld in het laatje brachten waren wij nu een dictatuur.

1 Reactie
Porrello
Porrello23 dec. 2011 - 5:53

Dictaturen brengen meer geld in het laatje, want macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut. Totdat andermans geld op is natuurlijk.

pietdevries2
pietdevries223 dec. 2011 - 5:53

Ben benieuwd of na de dood van Bush jr, een miljoen doden in Irak, ook stilte geweigerd gaat worden.

1 Reactie
boeie
boeie23 dec. 2011 - 5:53

Ik denk dat de Noord Koreanen wel zullen boycotten ja, wat is uw punt? Begrijpt u het internationale krachtenveld niet?

JoopSchouten
JoopSchouten23 dec. 2011 - 5:53

Ik wens een minuutje stilte voor alle dodelijke slachtoffers van geweldsdelicten in de westerse wereld en de VS in het bijzonder. Bijvoorbaat dank.

2 Reacties
python
python23 dec. 2011 - 5:53

De wens is de vader van gedachten. Dus begin je eigen actiegroepje.

Porrello
Porrello23 dec. 2011 - 5:53

Wanneer je Westerse normen, waarden en mensenrechten gelijkstelt aan die van een dictatoriaal regime, dan heb je het niet helemaal begrepen en raad ik u aan uw beschermde opvoeding in een rustige vinexbuurt eens met meer gevoel te waarderen!

Bernie2
Bernie223 dec. 2011 - 5:53

Gelukkig ben je wakker Pepijn :-) Mee eens, maareh...ik schrijf dit stukje natuurlijk niet voor niets in de 'we' vorm. We maken allemaal deel uit van een of ander systeem.

1 Reactie
Bernie2
Bernie223 dec. 2011 - 5:53

Oops, verkeerd terecht gekomen. Bovenstaand schrijfsel is een reactie op Pepijn op 09.32 uur.

[verwijderd]
[verwijderd]23 dec. 2011 - 5:53

Als er voor elke dode boef een minuut stilte komt dan zal het lekker rustig worden.

2 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger23 dec. 2011 - 5:53

Ik ben een uur stil als het land democratisch wordt....

msj_meijerink
msj_meijerink23 dec. 2011 - 5:53

Goed, het toont weining innerlijke beschaving om zo'n minuut niet te respecteren, maar ook Noord-Korea heeft niet zo veel op met morele waarden van individuen. Het is nu wel hét moment om te proberen Kim Jung un/deux/trois te bewegen om van het land iets moois te maken door de mensen meer vrijheid te geven. M

LastShadowPuppet
LastShadowPuppet23 dec. 2011 - 5:53

Roelf en Mostafa, misschien kunnen jullie beter naar Noord-Korea enmigreren als jullie het hier zo verschrikkelijk vinden. Er gaat in het westen een heleboel mis, ik zal de eerste zijn die dat toegeeft. Maar dat alles valt in het niet bij het leed van de bevolking van Noord-Korea. Uithongering, strafkampen, buitengerechtelijke executies, martelingen, geen enkele vrijheid van meningsuiting, een totaal gebrek aan persvrijheid, er komt geen eind aan de misdaden van het regime van Kim Jong-Il en zijn vader. Het is echt een gotspe om dat op één lijn te stellen met westerse democratiën. Wij kunnen ten allen tijde van onze leiders af als we dat willen!

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa23 dec. 2011 - 5:53

Geef alstublieft een eerlijk antwoord hier op: Wie is enger Kim, Bush of Rumsveld ?

MichelReiziger
MichelReiziger23 dec. 2011 - 5:53

Last Shadow Puppet: roerend met je eens. Dit loststaande van het enorme hypocriete gedrag van voornamelijk het westen om selectief te bepalen waar wel en niet dictaturen mogen zijn. Heel heel vervelend voor de Noord_Koreaanse en Birmese bevolking dat China bondgenoot is van beide dictaturen, kans op serieuze acties vanuit het westen om er een einde aan te maken zijn heel klein. Gelukkig hebben we in het midden oosten en Africa nog wat landen die zonder veel gevaar voor onze handelsbetrekkingen lekker kunnen worden aangepakt wanneer we dat maar willen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa23 dec. 2011 - 5:53

Maar als Sharon, de slager van Sabra en shailla, dood gaat dan gaat Amerika en het Westen anderhalve uur stilstaan? Hoe kan dat nou? trouwens, waar is Sharon? leeft hij nog?

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa23 dec. 2011 - 5:53

Is er iemand??!

JoopSchouten
JoopSchouten23 dec. 2011 - 5:53

Stttt.... Niets zeggen hoor? Hongarije is ook een dictatuur.: Hongaarse politie pakt socialistische oppositieleider op Tijdens een protest voor de deur van het parlement heeft de Hongaarse politie de leider van de socialistische oppositiepartij opgepakt. Ook negen andere socialistische parlementsleden werden ingerekend. Dat vertelt een woordvoerder van de socialistische partij aan persbureau Reuters. De socialisten werden door de politie meegenomen omdat ze probeerden te voorkomen dat activisten van de Groene partij van het plein werden verwijderd. Het protest werd geïnitieerd door de groen-liberale partij LMP. Eerder vandaag werd de Hongaarse ex-premier Ferenc Gyurcsany van het plein afgevoerd door de politie. Bron.: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/12/23/hongaarse-politie-pakt-socialistische-oppositieleider-op/

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn23 dec. 2011 - 5:53

Joop, Paul Rosenmöller vorige maand een programma over Hongarije en zijn populisme en ik vond het nogal verontrustend: http://player.omroep.nl/?aflID=13439355

Biff Everwood
Biff Everwood23 dec. 2011 - 5:53

Dat men Bush een kwaaie vindt hoeft geen reden te zijn om respect te tonen voor een superschurk als Kim.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa23 dec. 2011 - 5:53

Is gelijk monniken gelijk kappen een verleden tijd is?

[verwijderd]
[verwijderd]23 dec. 2011 - 5:53

Volgens mij lijdt de hele wereld onder de dictatuur van de maniak Kim Jong-il. De Koreanen zijn een uitermate intelligent en ondernemend volk, dat zeer veel bijdraagt aan de wereld. Zie Zuid-Korea! In 50 jaar is het opgebouwd van niets tot een wereldleider in van alles. Zolang die geschifte dictators de Koreanen in het noorden onder de knoet blijven houden, laten we gi-gan-tisch veel talent en potentie liggen. China wil de communistische dictatuur helaas koste wat kost in stand houden, anders zouden we met een militaire invasie snel een eind aan deze waanzin kunnen maken.

1 Reactie
MIJNVLAG
MIJNVLAG23 dec. 2011 - 5:53

Vooral de Noord-Koreanen zelf willen het regime in stand houden, enigzins gesteund door China, maar niet omdat China dit wilt. De confuciaanse traditie van vaderfiguur verheerlijking en Il Sung's besluit zich volledig onafhankelijk te verklaren van de rest van de wereld (ook van China, toen Mao) hebben er toe geleid dat N-Korea letterlijk in een parallelle tijd lijft. (ik geloof het jaar 67). Het land is praktisch bankrupt, de mensen geïndoctrineerd en gehersenspoeld en de grens tussen angst en geloof is nergens zo dun als daar. De grootste persoonlijkheidscultus ter wereld. Een mateloos interessant land maar rampzalig voor veel van haar inwoners. Overigens terecht dat er protestgeluiden ten gehore zijn gebracht. De N-Koreanen zullen er helaas nooit iets over te horen krijgen.

[verwijderd]
[verwijderd]23 dec. 2011 - 5:53

1 van de onverwachte voordelen van de extreem introverte houding van Noord-Korea: AIDS schijnt er totaal afwezig te zijn.

1 Reactie
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort23 dec. 2011 - 5:53

Als je je benen eraf zaagt kan je niets op.....lopen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa23 dec. 2011 - 5:53

Kim en koefnoen. Met de ene kun je huilen en met de andere krijg je een buikpijn van het lachen, maar toch hebben deze twee iets gemeen: De twee hebben allebei invloed op mensen.

2 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger23 dec. 2011 - 5:53

Kim weet alleen niets van koefnoen

meijerlahn
meijerlahn23 dec. 2011 - 5:53

Met de ene kun je huilen en met de andere krijg je een buikpijn van het lachen, ------------------------------ En dan is er nog die ene waar je mee zingen kan: http://twitpic.com/7vdmee

naisdena
naisdena23 dec. 2011 - 5:53

Natuurlijk een vreselijke dictator maar: - uit respect voort het volk en, - uit respect voor de dood, was die minuut wel gepast geweest. Zoiets aangrijpen om een soort politiek statement te maken, getuigt van weinig beschaving.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa23 dec. 2011 - 5:53

Dat is pas een wijze reactie, volgens mijn neus. Bedankt.

[verwijderd]
[verwijderd]23 dec. 2011 - 5:53

Het is voor de Noord Koreanen huilen zonder tranen. Huilen, als een artiest, gewoon omdat het moet. Het zijn ook allemaal goeddoorgevoede artiesten, die de huilebak spelen. Hier steekt nog het z.g. socialisme haar vette kop weer omhoog. Het is ook niet de zoon die de touwtjes in handen heeft maar het politburo. De zoon is een stroman, net als zijn vader het altijd was. Mensen en ingehuurde vrouwen huilen droge tranen omdat de ene stroman door de ander wordt vervangen. Waarom doet dit regiem mij toch aan de SP denken? Hoe zou dat toch komen?

2 Reacties
7731BK11
7731BK1123 dec. 2011 - 5:53

Dit doet me eerder aan de wrede dictatuur van Adolf Hitler denken, extreem rechts dus. Of heeft de SP u of iemand anders vreselijke dingen aangedaan?

MIJNVLAG
MIJNVLAG23 dec. 2011 - 5:53

Pfffffff...... Ik lees u reacties wel vaker maar nu wil ik het toch even zeggen. U bent een beetje dom, Drammer. Dit neigt echt naar pure stupiditeit. Het is niet eens grappig... Ik hoop dat mensen zoals u schaars zijn in de wereld en dat dit zo moge blijven. Ik heb besloten u te negeren, dat heeft niks met linkse of rechtse meningen te maken (hier sta ik open voor), maar omdat u zo diep bent als een vingerhoed. Succes met het verkondigen van uw waanbeelden.

Artois
Artois23 dec. 2011 - 5:53

Als hij een vriend van Amerika was geweest, dan waren zijn daden van ondergeschikt belang zijn geweest. Videla, Somoza, Pinochet, Mobutu, Sdam Hoesein, Kadaffi, ondanks hun daden waren zij vrienden.

1 Reactie
Candide2
Candide223 dec. 2011 - 5:53

http://www.youtube.com/watch?v=vYPMiXO0-fA&feature=related En dat zijn ware woorden, welke staat het ook is.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa23 dec. 2011 - 5:53

De voornaam van Bush is Kim, ouwe.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa23 dec. 2011 - 5:53

Was bedoeld voor Hassan Derbi.

lebansje
lebansje23 dec. 2011 - 5:53

Jarenlang is ons wijs gemaakt dat Kim-jong-il (mijn hamster heb ik ook zo genoemd) een bedreiging was voor de hele wereld. Dit werd ons verteld door Amerika. Hetzelfde Amerika dat in de jaren 50 communisten vervolgde. Ik ben graag zo vrij om mijn eigen gedachten te hebben en zeker de media niet blindelings te volgen. (Tip voor pvv'ers? quote van plato: denken is het overleggen met zichzelf'

1 Reactie
ElKlaasTasso
ElKlaasTasso23 dec. 2011 - 5:53

Dit vind ik nou zo een onzinnige reactie.. Je zegt misschien terecht dat we Amerika niet per se hoeven te geloven over wat zij over Noord Korea zeggen. Ok, prima punt. Kan ik me bij inkomen, al is het misschien wel zo dat NK flink heeft zitten oefenen.. ik vrees ook geen raket van ze. Maar dan: "Tip voor pvv'ers? quote van plato: denken is het overleggen met zichzelf'" 1) zeg wat je wilt zeggen, gebruik niet een quote die open ligt voor interpretatie. (en die eigenlijk nergens op slaat. Dat kan je ook tegen Hitler zeggen. Hitler zal zeggen: lees mijn boek, ik ben zeer doordacht.) 2) Deze tip geldt gewoon voor iedereen die de retoriek van Amerika 1-op-1 volgt. Dat zijn er veel zowel links als rechts. Hoe kom je nou bij de PVV terecht?

Bobby Byrd
Bobby Byrd23 dec. 2011 - 5:53

ik zou deze er gewoon ingooien: North Korea Party Rock Anthem ft. Kim Jong Il http://www.youtube.com/watch?v=VJNBfBr-OGU

1 Reactie
DitBenIk2
DitBenIk223 dec. 2011 - 5:53

Het gaat helemaal los daar, geweldig. Mooi regiment trouwens op 1.33 min. Dan krijg je wel aanmeldingen voor het leger.