Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spotify weet al wie het Songfestival gaat winnen. Wordt het Douwe Bob?

  •  
11-05-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-45568121
De finale van het Eurovisie Songfestival wordt op zaterdag 14 mei uitgezonden en er wordt wild gespeculeerd welk land dit jaar de winnaar gaat worden, maar Spotify weet het al. En helaas voor de fans, het wordt níet Douwe Bob. Volgens de populaire muziekdienst op internet gaat Zweden de meeste ‘douze points’ in de wacht slepen.
Gisteren maakte de streaming muziekdienst de puntenverdeling bekend, gebaseerd op het aantal keer dat de verschillende nummers zijn beluisterd. Natuurlijk kun je je afvragen in hoeverre die Spotify-verdeling eerlijk is, maar ja, er is ook ieder jaar weer kritiek op de verdeling van de punten als de deelnemende landen gaan stemmen. Voornamelijk omdat landen geneigd zijn te stemmen op hun eigen buurlanden, of landen die om politieke redenen in de smaak vallen (of juist niet).
Bij Spotify doet dat er niet toe. Daar is niet gestemd per land, maar is dus alleen gekeken naar het aantal keer dat een nummer is beluisterd. Ook daar valt ongetwijfeld van alles op aan te merken, maar interessant is het wel. Zou de voorspelling van Spotify uitkomen? Voor Douwe Bob fans is het te hopen van niet, want volgens Spotify eindigt hij op de negende plaats. Zweden wordt eerste en Frankrijk eindigt op de tweede plek. Hoe groot de voorspellende waarde van de online muziekdienst is, zullen we nog even moeten afwachten. De finale van het Songfestival is op zaterdag 14 mei. Vorig jaar zat de muziekdienst in elk geval goed met de voorspelling dat Zweden zou gaan winnen… Hieronder de top tien van Spotify:
1e plaats: Zweden met ‘If I Were Sorry’
2e plaats: Frankrijk met ‘J’ai cherché’
3e plaats: Rusland met ‘You are The Only One’
4e plaats: Spanje met ’Say Yay!’
5e plaats: Australië met ’Sound of Silence’
6e plaats: Bulgarije met ’If Love Was A Crime’
7e plaats: Italië met ‘No Degree of Separation’
8e plaats: Denemarken met ’Soldiers of Love’
9e plaats: Nederland met ‘Slow Down’
10e plaats: Malta met ‘Walk on Water’

Meer over:

kijk nou, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.