Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sporters interviewen is niet makkelijk omdat ze meestal saai zijn

  •  
12-08-2021
  •  
leestijd 6 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
cruijffmulder

© Foto: Fotocollectie Anefo

Ik informeerde bij Johan Cruijff en Jan Mulder of zij kort voor de wedstrijd masturbeerden.
Nico Haasbroek becommentarieert wekelijks ontwikkelingen in de media.
Nu Tokio erop zit kan ik me voorstellen dat jij of u denkt dat ik even lekker kritisch op de Olympische Spelen ga afreageren, maar ik moet je teleurstellen.
Stiekem ben ik, hoewel geen echte nationalist, behoorlijk trots op onze zevende plaats in de eindrangschikking. Dat heeft Team NL, wat een stomme naam, toch maar mooi gepresteerd. Ik heb nu even geen zin in het maken van kritische kanttekeningen.
Het kan zijn dat dat komt omdat je als journalist toch in de eerste plaats met de werkelijkheid te dealen hebt. Daar moet je over berichten. De nuances, het commentaar en de ironie zijn daar afgeleiden van.
Ik noem mijzelf al sinds jaar en dag een generalist en autodidact.
Zo ben ik ook sportverslaggever geweest, zowel voor de radio als voor de schrijvende pers. Bij het WK en EK voetbal en bij de Olympische Spelen.
Het begon heel klein. Mijn allereerste stukje in de plaatselijke courant telde 29 regels en ging over een schaatswedstrijd van de Piet Mondriaan ULO. Ik was leerling op die school. Ik schreef dat de school de stoute schaats had ondergebonden en zich op het gladde ijs had gewaagd. Wat een pijnlijke leukigheid. Het vermelden van de uitslagen nam 23 regels in beslag. Ik ontving voor dit bericht een gulden en vijfenveertig cent. Bladerend in mijn plakboeken valt mij op dat ik opvallend over sport schreef. Over avondvierdaagsen, dammen, waterpolo, wielrennen tot en met de duivensport. In de voetbalkrant van het katholieke dagblad Het Centrum, waar de beroemde schrijver/journalist Ad van Liempt toen op de sportredactie werkte, interviewde ik twee vrouwen van voetballers. Hoe stonden zij tegenover het ‘edele’ spel? Mevrouw G.F. Feiten-Volmer zegt: “Een speler kan niet goed wezen als zijn vrouw er niet achter staat.” Zo is het maar net.
Toen ik correspondent was in New York vroeg het ANP of ik verslagjes wilde doorbellen van de legendarische voetbalclub New York Cosmos waar Europese spelers als Johan Neeskens, Wim Rijsbergen en Franz Beckenbauer tegen een goede beloning in hun nadagen de ster uithingen. Dat deed ik graag. Als verslaggever had je in het stadion in New Jersey je eigen cabine met een tv-scherm, waarop de doelpunten vertraagd werden herhaald en jonge dames je permanent trakteerden op heerlijke gratis consumpties en wedstrijdstatistieken. De beste arbeidsomstandigheden ever.
In 1972 was ik bij de Olympische Spelen in München om achtergrondverhalen te maken over de relatie tussen sport en politiek.
Daar viel ik met mijn neus in de boter door het bloedbad dat de terreurgroep Zwarte September onder de Israëlische sporters aanrichtte van nabij mee te maken. Het verband tussen sport en politiek hoefde niet langer te worden ontkend.
In de VARA-tijd werkte ik naast het leiding geven aan de informatieve afdeling van de radio ook voor het spraakmakende sportprogramma op zaterdagmorgen. Met Henk Spaan en Harry Vermeegen en vervolgens Frits Barend en Henk van Dorp. Daar speelde ik vrijwel wekelijks met veel plezier het typetje van de onnozele verslaggever. Sportfiguren interviewen was niet makkelijk, omdat de meesten vaak erg saai waren en nog steeds zijn, en niet graag het achterste van hun tong wilden laten zien. Henk en Harry reageerden dan heel ironisch op mijn half gelukte gesprekjes. Dat werkte goed.
Bij Radio Rijnmond gingen we behoorlijk gedurfd met sport om. Hans van Vliet was daar de chef van de sportsectie en de onvergetelijke Feyenoord-reporter. Hij was in zijn ambities moeilijk te stuiten. Omdat hij het sportbudget te laag vond, ging hij zelf op zoek naar een geldschieter. Zo waren wij de eerste regionale omroep die zich door General Motors voor een paar ton liet sponsoren, wat toen veel stof deed opwaaien. Toen we geen verslag mochten toen van de eerste helft van de Rotterdamse eredivisieclubs, omdat dat recht alleen de NOS was vergund, gingen wij met een tv-toestel met een heel lang snoer op de onoverdekte tribune bij Sparta zitten om Teletekst als bron te citeren als er een doelpunt viel. Want dat mocht wel. Van Vliet organiseerde ook jarenlang Marathonreizen naar New York om met vooral Rijnmonders mee te lopen in de NY-marathon. We huurden zelf een vliegtuig, liepen mee, gingen shoppen en feesten. Ik zoek altijd nog naar een origineler idee om radio met sport te combineren. Het idee om met een paar honderd van je luisteraars hard te gaan lopen aan de overkant van de oceaan. Ik zie nog de verbazing op het gezicht van Vrij Nederland hoofdredacteur Rinus Ferdinandusse toen ik hem toevallig op Manhattan tegen het lijf liep en vertelde waarom ik daar was. Onze relatie met Feyenoord was zo goed dat ik als baas van de regionale omroep gewoon gratis het stadion in kon lopen. De mensen bij de kassa wisten wie je was.
Ik wilde ook voor RTV Rijnmond verslag doen van de Olympische Spelen in Barcelona. 1992 was dat. Domweg omdat er nogal veel sporters uit onze regio mee deden. De NOS deed er alles aan om dat te verhinderen, maar na lang zeuren en overleggen kregen we twee accreditaties, mits we alle regionale omroepen zouden vertegenwoordigen. In Barcelona konden we fluiten naar facilitaire medewerking. God, wat gedroegen die sportjongens van de NOS zich oncollegiaal en arrogant. Ik lees mijn Olympisch dagboek terug. Mijn studio was een gehuurd appartement, vierhoog, in de havenbuurt Barceloneta. Ik rapporteerde standaard in de vorm van een dagelijkse column, aangevuld met interviews. Met mijn c-accreditatie kon ik maar weinig kanten op. Jack Kerklaan en ik werkten keihard, maar de atleten waren vooral door de veiligheidsgekte vrijwel onbereikbaar en als je er een te pakken had, dan waren interviews vaak te slaapverwekkend om uit te zenden. Nederland veroverde toen maar vijftien medailles, waarvan twee gouden. Onze inspanningen waren een noodzakelijke investering om in journalistieke pikorde iets hogerop te komen.
In mijn dagboek concludeer ik dat het geslaagde Spelen waren, maar dat je dit evenement voortaan beter op één vaste plek kan organiseren, waarbij de deelnemers en sponsors voor de kosten opdraaien. En niet de burgers. Eigenlijk vind ik dat nog steeds.
Weer wat jaren later maakte ik zelf deel uit van de leiding van de NOS om iedere dinsdagochtend met directeur Ruurd Bierman en de sportchefs Kees Jansma en Martijn Lindenberg het beleid uit te stippelen. De sport kreeg daar vaak meer voor elkaar dan het nieuws. Onder andere, omdat sport populair is en het bij grote sportevenementen vooral om hoge kijkcijfers, miljoenencontracten en extra reclame-inkomsten draaide.
Op een keer moest ik uit representatieve overwegingen in een speciaal vliegtuigje mee met sportbobo’s naar een WK-wedstrijd van het Nederlands elftal. Als voetballiefhebber zei ik daar geen nee tegen. Ik weet nog als de dag van gisteren hoe ik het aardige liberale zwaargewicht Henk Vonhoff in zijn hoedanigheid van sportbobo innig omhelsde toen Bergkamp er in Marseille tegen Argentinië 2-1 met een prachtgoal van maakte.
Het meeste opzien baarden mijn interviews met Johan Cruijff en Jan Mulder, waarbij ik ooit – vlak voor een groot toernooi – informeerde of zij kort voor de wedstrijd masturbeerden. De aanleiding was een onderzoek waaruit zou zijn gebleken dat zelfbevrediging een nadelige invloed op sportprestaties heeft. Zij reageerden aanvankelijk woedend, maar jaren later oordeelde Mulder op de radio dat zijn reactie op mijn vraag niet goed was geweest.
Ik denk niet dat ik voor sportjournalistiek in de wieg ben gelegd. Op dit moment kom ik niet veel verder dan de ochtendgym bij Max. Met de zijstap tik en de hak bil.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (36)

Overwicht
Overwicht14 aug. 2021 - 8:15

Dit is geen nieuw nieuws. Sporters zijn voor de camera inhoudelijk totaal niet interessant, omdat ze alleen maar oppervlakkig om dingen heen praten. Daarom nodigt Veronica bv. nooit meer voetballers uit. Zelfde met veel media, mensen durven niet te zeggen wat ze eigenlijk denken, en ontkennen/verdringen “ongewenste” gedachtes zelfs.

Kuifje3
Kuifje313 aug. 2021 - 13:27

Was dit een leuke vraag? Nou, nee. Aan de andere kant zijn de vragen aan sporters tegenwoordig vaak nog veel dommer.

Eric Minnens
Eric Minnens13 aug. 2021 - 10:45

"Ik informeerde bij Johan Cruijff en Jan Mulder of zij kort voor de wedstrijd masturbeerden." Sowieso een interessante vraag aan iedere geïnterviewde. Of ze kort voor 'dit gesprek' nog... Aan een kunstenaar, of hij vlak voor het uitvoeren van zijn project nog... Of bijvoorbeeld aan Nico Haasbroek, of hij tijdens het schrijven van dit stukje nog... Je kunt er ook nog over door blijven zeuren. Of hij bij dat gedoe porno hanteert, et cetera. Klinkt ironisch, zoals iedere overdrijving, maar toch... bijzonder leuk stukje en bijzonder leuke vraag!

OlavM
OlavM13 aug. 2021 - 9:21

[Op dit moment kom ik niet veel verder dan de ochtendgym bij Max. Met de zijstap tik en de hak bil.] Is toch heel wat. Mens sana in corpore sana, toch? Zo blijf je in staat een leuk stuk te schrijven over (sport)ournalistiek. Overigens zou masturberen voor een wedstrijd ook wel eens juist tot betere prestaties kunnen leiden door de lustbevrediging en ontspanning. Maar deze mening heeft geen wetenschappelijke onderbouwing.

1 Reactie
OlavM
OlavM13 aug. 2021 - 9:30

Correctie vierde regel: : (sport)journalistiek.

Sonic2
Sonic213 aug. 2021 - 8:49

Prachtig epistel. Ik kan enige jaloezie niet onderdrukken en had graag in de buurt van al die vroegere sporthelden willen zijn. En voor de rest eens met van Haasbroek. Ook ik ben( hoewel duidelijk geen nationalist) een groot bewonderaar van ALLE sporters van Team NL. Ongeacht voorwaardes of disclaimer gedrag.

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 aug. 2021 - 8:20

Hoe lang is het nog geleden dat de olympische spelen waren zoals ze bedoeld zijn, het meten aan elkaar van amateursporters als teken van verbroedering. Jammer dat dat verdwenen is!

1 Reactie
Poeh, poeh
Poeh, poeh14 aug. 2021 - 13:31

Tja, Minoes&tuin, als we de amateur als standaard vast moeten houden voor de Olympische Spelen, dan blijven er twee sporten over om nog twee gouden medailles te kunnen verdelen: schaken en dammen. En die twee moeten eerst nog worden toegelaten!

Frasier Crane
Frasier Crane12 aug. 2021 - 16:11

Nico Haasbroek biedt hier een pracht van een column (opstel, essay, historisch overzicht, kiest U maar) - bij teksten van dit karakter zie je vrijwel altijd dat de reacties uiteenlopend zijn, maar dat ze onterechte kritiek, pogingen tot een eigen demonstratie van humor, en de neiging tot wat zeurend klagen gemeenschappelijk hebben. Ach, wat zou het. Nico biedt ons vermakelijke inkijkjes in, en interessante faits divers uit zijn rijke en lange loopbaan. Dat op zulk een manier te kunnen is voor lang niet elke vaste auteur bij een krant, weekblad, of opinie-site weggelegd.

1 Reactie
Winterdepressie
Winterdepressie12 aug. 2021 - 19:59

Welkom op da intarwebs! Ben je nieuw hier? Persoonlijk vind ik vaak commentaar veel leuker dan het artikel. Iets met smaak denk ik.

Jan Jansen2
Jan Jansen212 aug. 2021 - 16:05

Sporters zijn net als sport very overrated.

Winterdepressie
Winterdepressie12 aug. 2021 - 13:25

De vrouwen van... interviewen is wel een heel goed idee eigenlijk. In plaats van sporters zelf gewoon altijd de partners interviewen. Die moeten gemiddeld toch een stuk interessanter zijn dan de sporters zelf. Ik bedoel, die hebben waarschijnlijk een normale baan naast het in leven houden van iemand met een dure hobby en een bizar dieet die verder, op z'n best, alleen onbruikbaar drinkgerei en metalen onderzettertjes op de plank brengen. Daarnaast moeten deze partners ook nog eens zo flexibel, open en empathisch zijn om dit überhaupt te willen ondersteunen. Immers ze weten dat het allemaal, als het echt goed gaat, gaat om 15 minutes of fame en vervolgens rond de 35 einde carrière in de business voor de meesten, immers niet iedereen gaat coach O.I.D. worden natuurlijk. Waar man- of vrouwlief daarna nog geschikt voor is, blijft een raadsel. De meeste interviews met voetjenballerts die ik per ongeluk heb gezien, verbaasde mij voornamelijk omdat niemand zich afvroeg of de speler in kwestie misschien even een FMRI moest ondergaan, want vaak praten ze alsof ze een TIA aan het ondergaan zijn. De partners van topsporters moeten per definitie gemiddeld veel interessantere onderwerpen zijn dan de sporters zelf. Als ik TV zou kijken, zou ik misschien dat ook nog wel een aanschouwen.

Juppé🎗
Juppé🎗12 aug. 2021 - 13:07

«  maar dat je dit evenement voortaan beter op één vaste plek kan organiseren, waarbij de deelnemers en sponsors voor de kosten opdraaien. En niet de burgers »…..ja maak het ook kleinschaliger. Een passende locatie lijkt mij in de buurt van Olympia. De sportjournalisten kunnen dan op passende afstand in Delfi worden ondergebracht. Start in 2024 dan kan Parijs met belangrijkere problemen verder.

6 Reacties
OlavM
OlavM13 aug. 2021 - 9:20

[Op dit moment kom ik niet veel verder dan de ochtendgym bij Max. Met de zijstap tik en de hak bil.] Is toch heel wat. Mens sana in corpore sana, toch? Zo blijf je in staat een leuk stuk te schrijven over (sport)ournalistiek. Overigens zou masturberen voor een wedstrijd ook wel eens juist tot betere prestaties kunnen leiden door de lustbevrediging en ontspanning. Maar deze mening heeft geen wetenschappelijke onderbouwing.

OlavM
OlavM13 aug. 2021 - 9:20

Sorry, verkeerde plek.

OlavM
OlavM13 aug. 2021 - 9:26

@ Juppé; Als de sporters in Delfi wordnen ondergebracht, zullen de meesten zo genieten van het moois wat daar te zien is en vooral het magnifieke uitzicht, dat ze de tijd zullen vergeten en niet op tijd verschijnen bij de wedstrijden. Geen goed idee dus. (Al lang geleden heb ik daar een hele middag bij de "tholos" (rond tempelgebouwtje) gezeten en ademloos genoten van het uitzicht op de wijde omgeving).

Juppé🎗
Juppé🎗13 aug. 2021 - 10:09

Het was ook mijn bedoeling om de journalisten in Delfi te laten orakelen Olav. Ik ben er ook meer dan 30 jaar geleden geweest, prachtig inderdaad. Pas was er een Covid Beethoven estafette vanuit allemaal plaatsen in Europa. De 7e symphonie kwam ui Delfi inclusief dans en prachtige beelden. U kunt het op ARTE allemaal vinden en ook op onderstaande link…. https://musicaeterna.org/media/music/delphi-concert/

OlavM
OlavM14 aug. 2021 - 10:20

@ Juppé: Jee, wist ik niet. Bedankt voor de link!

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 aug. 2021 - 17:06

Ook in Delfi ben ik nooit geweest en ik denk niet dat het nog valt in te halen,

MarcusLucas
MarcusLucas12 aug. 2021 - 12:52

Prachtig om te lezen! Ik denk soms: journalistiek was vroeger veel beter, maar dat is romantiseren. Ik ergerde mij aan Hans Laroes toen hij hoofdredacteur van het NOS Journaal was, en Pieter Broertjes bij de Volkskrant. Ik vond ze te rechts. Maar toen Marcel Gelauff kwam, en Philippe Remarque, en nu Pieter Klok, dacht ik: bah wat zijn die rechts. Wat waren Laroes en Broertjes toch eigenlijk goed! Deze column lezend besef ik me dat het niet zozeer aan de leiding ligt, maar aan alle belangen die meespelen, de hele organisatie, en het tijdsgewricht. Team NL is overigens geen uitzondering. Vrijwel alle deelnemende NOC's worden in officiële kanalen zo aangeduid; Team Brazil, Team Sweden, Team Japan, enzovoort. Een aantal landen gebruikt hierbij in hun communicatie regelmatig een afkorting: Team USA, Team GB, Team SA, Team NL. Dat dit een officiële IOC/Olympics werkwijze is, en niet slechts een eigenwijs Nederlands gebruik, maakt deze kleine ergernis hopelijk minder ergerlijk.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen12 aug. 2021 - 11:22

Eigenlijk vreemd dat masturberen nog geen officiële sport is en het zitten op een paardenrug wel.

6 Reacties
ManekiNeko
ManekiNeko12 aug. 2021 - 12:34

Wat dacht je van masturberen zittend op een paarderug. Heb je ze meteen alleei

Juppé🎗
Juppé🎗12 aug. 2021 - 13:10

Het valt met iedere sport te combineren, behalve kleiduifschieten.

Winterdepressie
Winterdepressie12 aug. 2021 - 13:11

@ManekiNeko, Blue Balls Please!!!!

Nick the Stripper
Nick the Stripper12 aug. 2021 - 21:21

Juppé???? 12 augustus 2021 at 15:10 [ Het valt met iedere sport te combineren, behalve kleiduifschieten. ] Met schansspringen zal het ook wel de nodige problemen opleveren.

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 aug. 2021 - 17:08

[Met schansspringen zal het ook wel de nodige problemen opleveren.] met andere ski-varianten lijkt het me ook niet zo simpel.

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 aug. 2021 - 17:15

Wuivende Poes voor meiden schijnt het een mogelijke combinatie te zijn.

Rutger Groot
Rutger Groot12 aug. 2021 - 11:15

De titel van deze bijdrage is veel belovende, maar als dit stuk vervolgens alleen maar over de schrijver zelf gaat denk ik dat het interviewen van sporters moeilijk is omdat journalisten als Haasbroek zelfingenomen en vooringenomen zijn, en dus de interesse niet hebben om zinnige vragen te stellen. De vraag over masturbatie aan voetbal iconen Cruijff en Mulder zegt genoeg.

1 Reactie
MarcusLucas
MarcusLucas12 aug. 2021 - 13:04

Nou ja zeg, is toch juist mooi! Lees het dan als verhalenverteller. Niet elke column is een inwisselbaar politiek pamflet. Alsjeblieft niet. Het is interessant om ervaringen en verhalen te lezen van een journalistiek icoon met zo'n rijke carrière.

Durk Morrees
Durk Morrees12 aug. 2021 - 11:00

"Ik informeerde bij Johan Cruijff en Jan Mulder of zij kort voor de wedstrijd masturbeerden." Zelfs als dat op grond van het onderzoek was waar Haasbroek aan refereert is het idioot dat te vragen in de de aanloop van een belangrijk sportevenement. En dan zijn er die er iets van vinden dat Sifan Hassan gevraagd werd of ze de Snollebollekes kent. Ik zie tegenstelling tot dat eerste geen probleem met dat laatste omdat het voor het publiek vooral bij sportieve gelegenheden een zeer bekend en geliefd nummer is met extra sterke extra troef van de collectieve beweging erbij. In andere tijden had het een vraag kunnen zijn of de zegevierende sporter het toentertijd geliefde feestnummer Wasmasjien vanTrafassi kende. Maar afgezien daarvan is het verwachten dat een interview met een sporter interessant, en dus niet saai is, net zoiets als dat te verwachten dat een journalist in staat is tot bijzondere fysieke inspanningen. Of het interview interessant wordt hangt sowieso vooral af van de kwaliteit van de journalist al zijn er genoeg sporters die hierin incompetente journalisten, en die zijn er genoeg, niet voor nodig hebben.

6 Reacties
Zandb
Zandb12 aug. 2021 - 13:39

Durk Waarom is zoiets idioot om te vragen vóór een sportevenement. Ik vind het overigens veel logischer, dat je n.a.v. een zojuist gepubliceerd onderzoek deze 'idiote vraag' stelt - die is tenminste nog sportgeoriënteerd - dan dat je naar zoiets onnozels vraagt als de snollebollekes. Maar goed, smaken verschillen, al doet uw bijdrage weer eens vermoeden, dat uw mening voor iedereen een voldongen feit is. Leert u dat ooit eens af? Verder constateer ik dat u zichzelf verslikt in de laatste zin. Als het 'sowieso' (maar dan nog wel weer 'vooral' ?) afhangt van de kwaliteit van de journalist of een interview interessant wordt, kunnen er niet 'genoeg' sporters zijn die er voor zorgen dat het interview niet interessant is, zelfs, wanneer er sprake is van kundige journalisten.

RaRa17
RaRa1712 aug. 2021 - 17:17

Zandb: “ die is tenminste nog sportgeoriënteerd – dan dat je naar zoiets onnozels vraagt als de snollebollekes.” Toen sifan over de finish kwam, draaide de stadion dj het lied van snollebollekes (de dj had voor elk land dat kon winnen een lied klaarliggen). Vragen of Sifan het lied kende, is dus niet zoiets onnozels. Wat onnozel is, om te roeptoeteren zonder te weten waarom de graag eigenlijk gesteld werd.

Durk Morrees
Durk Morrees12 aug. 2021 - 17:49

@Zandb Ik begrijp dat je een vraag van de journalist over seksuele bevrediging in relatie tot sportieve prestaties, al dan niet zelf of met derden, aan Sifan Hasan niet idioot had gevonden? Ik wel en waarom zou het dan anders zijn? Jij vindt het gelegitimeerd als er een onderzoek is geweest over seksuele handelingen in relatie tot sportieve prestaties. En ik begrijp daarnaast dat je het onnozel had gevonden dat in de periode dat Wasmasjien van Trafassi een publiek feestnummer was, en naar aanleiding van bijzondere evenementen of gebeurtenissen, zoals ook sportieve, een journalist een uit enthousiasme gestelde vraag had gesteld aan iemand die net een bijzondere prestatie had verricht of deze er bekend mee was. Weten we dat ook weer.

Zandb
Zandb13 aug. 2021 - 5:45

Durk Wanneer u afziet van welke context dan ook, dan kunt u inderdaad van alles vinden en beweren en bekritiseren en ook nog denken dat u iets zinnigs beweert. Mijn woorden impliceren nu juist niet, dat de verslaggever botweg vraagt naar seksuele handelingen voor, tijdens of na de wedstrijd. Juist plaatsen de journalist en ik dat in een context. Zoals gezegd, die laar u weg. Er was aanleiding om Cruyff en Mulder daarnaar te vragen en het tijdstip was daarvoor geschikt dus vind ik dat een integer vraag. U niet. Dat kan maar door die context simpelweg te negeren, kunt u zeker niet doe, of u absoluut het gelijk aan uw kant heeft. Ik vind het inderdaad gelegitimeerd dat er een onderzoek komt over wat de invloed is van seks op een prestatie. Sterker nog, die onderzoeken zijn er geweest en zullen er zijn. De context moet dan bepalen of dat oirbaar is of niet. Verder is het mijn particuliere mening dat Sifan een onnozele vraag werd gesteld. Mea culpa. Zoals ik zei: Smaken verschillen. Dus wat is uw probleem? Mijn vaststelling dat u zoch verslikt, dat is weer eens niet belangrijk genoeg om aandacht aan te besteden? "Weten we dat ook weer." RaRa Ik weet waarom de vraag gesteld werd en toch vind ik die onnozel. Is dat voor u een probleem? Verschillen de smaken tegenwoordig niet meer? Moet uw en Durks opvatting dan voorschrijven welke smaal ieder er op na MOET houden?

Durk Morrees
Durk Morrees13 aug. 2021 - 10:39

@Zandb Ik constateer nogmaals dat jij vindt dat je er geen probleem in ziet dat Sifan Hassan door een journalist ernaar gevraagd zou zijn of ze voorafgaand aan haar sportieve acties seksuele handelingen had verricht, in de vorm van zelfbevrediging of met derden, als dat in relatie van door de journalist bekend onderzoek van invloed zou kunnen hebben. Soit. Verder vind je het wel onnozel van een journalist in de feestrvreugde direct na de prestatie te vragen naar diens bekendheid mer een op dat moment bij vieringen veel gespeeld feestnummer als Wasmasjien van Trefassi. Het zal wel.

Zandb
Zandb13 aug. 2021 - 11:01

Durk Als u zich te dom toont om de draagwijdte van een redelijk eenvoudige gedachte - veel, zo niet alles hangt van de context af - te begrijpen, dan houdt het op. En zeg ik nu VOOR DE DERDE KEER: "Wat ik onnozel vindt, hoeft u niet onnozel te vinden." Mijn toch al geringe respect voor uw schrijf- lees- en denkvermogen wordt er zo niet beter op. Maar wie weet.......