Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Spoiler alert: je kunt niet weten wie de Mol is’

  •  
27-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2133 keer bekeken
  •  
jannekedebijl

De ontknoping van Wie Is De Mol is aanstaande. Druktemaker Janneke de Bijl licht alvast een tipje van de sluier op. “Het is óf ene Daniël of ene Jurre of ene Ranomi of ene Soy. En dan meteen nog maar een spoiler alert, nu we toch bezig zijn: je kunt als kijker niet weten wie de Mol is. Niet. Dat kun je niet weten. Dus stop met raden. Je hoeft niet te raden.”

“Het programma is natuurlijk zo gemonteerd dat niemand het kan weten. Want als je het zou kunnen raden door heel goed op te letten, dan zou er altijd wel een heel slim iemand zijn die erachter komt en die het daarna op internet zet. Je kijkt eigenlijk naar andere mensen die een spel spelen. En zelfs voor de deelnemers zelf zit het spel niet bijster goed in elkaar. Ze hebben namelijk allemaal dezelfde belangen. Zowel de kandidaten als de Mol hebben er belang bij om soms geld in de pot te brengen en soms te mollen. De kandidaten willen immers ook verdacht lijken en de Mol wil niet te erg opvallen. Ze doen in feite dus allemaal hetzelfde.”

“In plaats van dat het programma zegt ‘Het heeft geen zin om te raden, wacht het gewoon rustig af’, zeggen ze: ‘Ga vooral raden wie het is’. En het gekke is dat Nederland dit dan ook nog massaal doet. Meer dan 2 miljoen mensen kijken wekelijks naar dit programma. Waarom moet ik met deze mensen op dezelfde wereld verblijven? Het is niet te doen. Het is alsof je tien afleveringen gaat wijden aan wie jij denkt dat komende maand de staatsloterij gaat winnen.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.