Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamerdebat na onthullingen ZEMBLA over sluiting sociale werkplaatsen

  •  
06-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
323 keer bekeken
  •  
SP en PVV hebben een Kamerdebat aangevraagd naar aanleiding van de uitzending ‘ De afbraak van de sociale werkplaats ‘. In die reportage van het BNNVARA-programma ZEMBLA zijn de gevolgen te zien van de afschaffing van de Wet Sociale Werkvoorzieningen. Mensen met een beperking kunnen niet meer terecht in de sociale werkplaats, maar moeten in het reguliere bedrijfsleven aan de slag en dat lukt in veel gevallen niet. Een grote groep mensen zit thuis. 11 april debatteert de Kamer over de sociale werkplaats.
De SP noemt het besluit om de Sociale Werkvoorziening te sluiten ‘funest’ voor arbeidsgehandicapten. Gemeenten moeten 50.000 beschutte werkplekken realiseren voor gehandicapten, maar in de uitzending bleek dat er in heel Nederland op dit moment slechts 735 van die plekken zijn. De SP wil van onder meer van de staatssecretaris van Sociale Zaken & Werkgelegenheid weten:
Hoe kan dit en wat gaat u doen om te zorgen dat deze werkplekken binnen afzienbare tijd alsnog van de grond komen? Deelt u de mening dat de Participatiewet dramatische gevolgen heeft voor arbeidsgehandicapten? Welke lessen trekt u hieruit voor toekomstig beleid?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.