Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spijbelen omdat het mag van Bruce Springsteen: deze jongen deed het

  •  
01-10-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-10-01-om-15.02.28
Het is lastig een beter excuus te vinden om niet op school te zijn dan: omdat het mocht van Bruce Springsteen. De rocker gaf zorgde er met een handtekening voor dat een 10-jarige fan niet in de problemen kwam door een dagje school te missen.
Michael Fenerty mocht vorige maand wat langer opblijven om samen met zijn vader een concert van zijn grote idool The Boss bij te wonen. ‘Wat langer’ werd uiteindelijk ‘veel langer’, omdat uitgerekend op die dag Springsteen besloot zijn langstdurende concert ooit te geven. Of, zoals vader Mike het zei: ‘Als fan vond ik het geweldig, als vader haatte ik hem, ik kon hem wel vermoorden!’
Maar, als je er dan toch bent, kun je het maar beter goed doen. Vader Mike en zoon Michael hadden wel verwacht dat het de ochtend na een concert moeilijk opstaan was – ook omdat ze na het concert nog naar de meet & greet zouden gaan – en dus namen ze een absentiebriefje mee in de hoop dat Bruce er een krabbel onder wilde zetten.
‘Beste schooldirecteur Brown,’ begon er op het briefje:
Vergeeft u het Michael Fenerty dat hij vandaag te laat of afwezig was op school. Hij kwam naar de bibliotheek om mij te ontmoeten en een exemplaar van mijn boek te bemachtigen. Thanks! Bruce Springsteen
Bij de ontmoeting zei Springsteen eerst nog dat hij het briefje zelf wel even goed moest lezen, want ‘zo ben ik in de problemen gekomen met mijn eerste contract’. Daarna zette hij maar wat graag een krabbel.
Voor de 10-jarige Michael liep het goed af, de school kon de eenmalige actie wel waarderen. De directeur kreeg overigens wel een kopietje van de brief, het origineel heeft Michael zelf gehouden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.