Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spies bindt corporatiebazen aan salaristop

  •  
26-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
corporaties.jpg

Bestuurders van kleine corporaties worden via een nieuwe wet aan een maximum salaris gebonden

De salarissen van topmensen bij woningcorporaties worden wettelijk aangepakt. Minister Spies (Binnenlandse Zaken) werkt aan een wettelijke regeling die bestuurders van kleine corporaties aan een maximum salaris bindt.
Uit eerder onderzoek van het Financieele Dagblad bleek dat van de 285 directeur, 83 meer verdienen dan de norm. Opvallend was dat een kwart van de fors betaalde bestuurder een kleine corporatie runt met minder dan 10.000 woningen. 
Spies tegen de NOS:
“Nu is de verhouding tussen wat een bestuurder verdient en de omvang van de corporatie vaak zoek. In de huidige beloningscode van de sector is wel een staffel opgenomen, maar die is voor meerdere interpretaties uitlegbaar en werkt daarom niet goed. Daar moet deze regeling verandering in brengen.
cc-foto: CorporatieNL
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

trujac
trujac26 sep. 2012 - 18:36

Graaien in de huuropbrengst van de onnozelen. Alsof ze dat in Den Haag niet allang geweten hebben. Kennelijk wil Spies nu het ethische gezicht van het CDA opvijzelen. Helaas voor het CDA, te laat.

dollen
dollen26 sep. 2012 - 18:36

en de ns/spoorwegen dan,,bonus weg huppa uitkering omhoog,, de banken toppertjes dan,,of moeten we eerst eens massaal wisselen,,om ze te dwingen.kan heel eenvoudig. de zorg verzekeringen dan toppertjes met 400.000 ++ de managers en bazen in de zorg tehuizen dan?? tja die worden niet gepakt,,nee de vvd zal dat voor de zoveelste keer tegen houden.immers hun zijn de uitvinders van de opvreters.

johnnysisko
johnnysisko26 sep. 2012 - 18:36

goed bezig, weer een sp voorstel er doorheen

2 Reacties
lembeck
lembeck26 sep. 2012 - 18:36

Helemaal mee eens. Het graaien breidde zich steeds verder uit en nu mogen ze eindelijk weer terug naar 'normaal'. Vind ik nog meer dan genoeg. Zeker bij maatschappelijke instellingen en organisaties. In feite stelen zulke managers van de gewone mensen die bij zo'n organisatie aankloppen.

Janssen3
Janssen326 sep. 2012 - 18:36

Zeker goed bezig, maar dit is natuurlijk op het conto te schrijven van een CDA staatssecretaris. De kans dat het een keer andersom gebeurt is niet zo heel groot. Laat staan dat er dan credits aan het CDA worden gegeven.