Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Louise Fresco draait lezers een rad voor ogen met tegenstelling stad-platteland

Zembla-journalist Ton van der Ham prikt beweringen over Nederlandse landbouw door
Joop

Speciale coronatestlijn voor zorg en onderwijs na half uur al overbelast

  •  
21-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Testlocatie van GGD Rotterdam-Rijnmond

© ROTTERDAM - Een medewerker van de GGD Rotterdam-Rijnmond neemt een coronatest af in de testlocatie aan de Koperstraat. Wegens de stijging in het aantal besmettingen zijn veel testlocaties ove

De coronatestlijn speciaal voor onderwijs- en zorgpersoneel die maandagochtend geopend is, lag na een half uur al helemaal plat. Dat meldt Nu.nl. Medewerkers die naar het telefoonnummer belden om een test aan te vragen, kregen te horen dat het te druk was en dat niemand kon opnemen. Daarna werd de verbinding verbroken.
Om 8 uur ’s ochtends werd het nummer 0800-8101 opengesteld om medewerkers in het onderwijs en de zorg voorrang te geven op de inmiddels moeilijk verkrijgbare coronatests. Het ministerie van Volksgezondheid en de GGD rekenden op enkele duizenden tests per dag. In het eerste uur na het openen van de telefoonlijn belden 3.100 mensen het nummer en dat bleek al direct te veel.
Wie via de speciale lijn een coronatest wil krijgen, wordt aan twee controles onderworpen om misbruik te voorkomen: aan de telefoon, en in de teststraat zelf. Er is een werkgeversverklaring nodig om aan te tonen dat iemand inderdaad tot de doelgroep behoort. Daarnaast heeft de overheid werkgevers gevraagd erop toe te zien dat er niet onnodig gebruik gemaakt wordt van de regeling. De speciale telefoonlijn is geopend zolang de capaciteit van de teststraten niet op orde is.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Minoes&tuin
Minoes&tuin21 sep. 2020 - 12:38

Zullen we afspreken te vermelden als iets wel goed gaat, ben je zo klaar!

2 Reacties
Martinel
Martinel21 sep. 2020 - 13:29

Mijn idee Minoes. Dan blijft het behalve "bek houden" tenminste een keer stil vanuit dit incapabele kabinet. Laat ze ajb weer op hun kont gaan zitten.

Martinel
Martinel21 sep. 2020 - 13:30

....Luie kont...

adriek
adriek21 sep. 2020 - 8:42

En ik maar denken dat de heren de zes weken reces gebruikt hadden om zich in de materie te verdiepen zodat we na de zomer krachtdadig en effectief beleid tegemoet konden zien.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin21 sep. 2020 - 12:36

Eirda Ben je gek, die hebben gewoon na bij de KLM een vlucht aangeboden te hebben gekregen, op de luie kont aan het strand gelegen. In de schaduw dat wel, ze wilden ze niet te bruin bakken! Je moet iets niet al te 'inzichtelijk' maken!

Bouwman2
Bouwman221 sep. 2020 - 7:38

Toen ik een hotel wilde boeken vroeger stond er ook altijd een aanmaning bij: haast u voor de laatste kamer. En toen had je ook de dwaze dagen bij de Bijenkorf. Zij die vertrouwen laten zich zich niet forceren.