Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spannend debat over Sywert-gate en de indrukwekkendste speech van deze eeuw

  •  
21-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1764 keer bekeken
  •  

Kee & Van Jole schuiven voor de laatste keer dit jaar aan bij De Nieuws BV om de Haagse politiek te becommentariëren. Beiden luisterden naar de start van het debat over de mondkapjes-affaire. Kee noemt het een spannend debat. Van Jole raadt de luisteraars aan het terug te luisteren als ze zich tijdens de Kerstdagen vervelen. Beiden verwachten niet dat minister Hugo de Jonge, een van de hoofdfiguren in dit schandaal, in de problemen zal komen. Noch zijn opvolger Conny Helder. Veel lof is er voor het optreden van Denk-fractievoorzitter Farid Azarkan die scherp en grappig uit de hoek kwam.

Daarna praten ze over de speech van premier Mark Rutte waarin hij excuses aanbood voor het slavernijverleden. Van Jole spreekt van een zeer indrukwekkende speech. Hij vindt het wel jammer dat de toespraak niet op prime time is uitgezonden, zoals gebruikelijk met historische speeches. Kee is het daar niet mee eens. "Er is ruim voldoende aandacht voor geweest."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.