Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Spanjaarden hebben de ultieme vorm van bingewatchen: Napflix

  •  
19-10-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-10-19-om-16.59.36
Wie moeite heeft met in slaap vallen, kan daarvoor nu terecht bij een nieuwe Spaanse streamingdienst: Napflix. Een nieuwe zender gevuld met alleen de meest saaie en geestdodende films en tv-programma’s, speciaal om als een blok bij in slaap te vallen.
‘We kennen allemaal wel dat gevoel van insomnia. Je lichaam wil dolgraag slapen, maar je hersenen blijven wakker en op volle toeren draaien. Dus, hoe kunnen we onze gedachten tot rust brengen?’ Dat vroegen bedenkers Victor de Tena en Francesc Bonet zich af.
‘Napflix is een videoplatform waar je de meest rustige en slaapverwekkende uitzendingen vindt om je hersenen tot rust te brengen en om makkelijk bij in slaap te vallen.’
Het aanbod bevat onder meer een twee uur durende lezing van een hoogleraar natuurkunde die de complexiteit van Einstein uitlegt, maar als dat toch nog te mentaal stimulerend is, is er ook nog een kip die non-stop rondjes draait aan een spit. Of een concert van André Rieu.
‘Er zijn zat video’s op YouTube te vinden die we voor ons kanaal konden gebruiken,’ aldus De Tena. ‘Cricketwedstrijden bijvoorbeeld, die sport is ontzettend saai.’ Qua sport is er overigens meer te vinden dan slechts cricket, zoals een fragment uit de Tour de France uit 1992, een complete honkbalwedstrijd en skispringen. ‘We hebben het aanbod geselecteerd op basis van hoe saai het is, of vanwege de liftmuziek die soms op de achtergrond te horen is.
Filmliefhebbers kunnen hun lol op met Code Name K.O.Z., volgens IMDb-gebruikers de meest vervelende film die er bestaat. Of met het ‘experimentele drama’ uit 2011 The Tree of Life. Natuurlijk kan er ook gekeken worden naar wat meer voor de hand liggende beelden zoals de branding bij een tropisch strand, een autorit door de regen, een brandend haardvuur of een acht uur durend verslag van een brandende kaars.
Of zoals de bedenkers beloven op de site: ‘We tillen je siësta naar een heel nieuw niveau.’

Meer over:

kijk nou, media

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Dubbeldenker
Dubbeldenker21 okt. 2016 - 16:29

Er is ook een zee van slaapbevorderende mogelijkheden als je de TV uit zet.

Minoes2
Minoes220 okt. 2016 - 14:35

Dat heb je in Spanje helemaal niet nodig! Als je daar de onbetaalde TV-zenders op zet val je vanzelf al in slaap.

Zephyr2
Zephyr220 okt. 2016 - 8:03

Tip: Zomergasten

1 Reactie
Phil2
Phil231 okt. 2016 - 15:04

Erg leuk!

johannes dree
johannes dree20 okt. 2016 - 7:28

Om snel in een diepe slaap te vallen vraag ik mijn vrouw altijd om over haar familie te vertellen.... 3 seconden!!!!

spagaat
spagaat20 okt. 2016 - 6:56

In Nederland hebben we geen Napflix nodig want we hebben de NPO al.

Piet de Geus
Piet de Geus20 okt. 2016 - 1:11

‘We tillen je siësta naar een heel nieuw niveau.’ Het doet me vooral denken aan van die relaxvideo's die je tv omtoveren tot een vissenkom of een knapperend haardvuur. Of aan die nachtelijke uitzendingen van de Duitse tv waarin je je eindeloos voortbeweegt over doodsaaie donkere snelwegen, waarbij het voordeel is dat je bij zo'n video wel in slaap kunt vallen zonder dat je een ongeluk krijgt. Ik zie dat nieuwe niveau niet zo. Hooguit de toevoeging van een knipoog, al kan ik me voorstellen dat ook de makers van die snelweguitzendingen gierend van de lach achter de dashcam zaten.

CharlesdeValois
CharlesdeValois19 okt. 2016 - 20:34

Als je (saai) digitale beeld nodig hebt om in slaap te vallen ipv. bijv. naar een vaas op tafel te kijken dan is dat een interessant verschil. Want waarom val je niet in slaap van je eigen vaas?

1 Reactie
Minoes2
Minoes221 okt. 2016 - 4:21

Die praat niet!