Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Spagaat PVV en JA21 over Hongaarse anti-homowet is hilarisch’

  •  
23-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
243 keer bekeken
  •  
“Viktor Orban, de homofobe Hongaar, is een pijnlijke kwestie geworden voor veel partijen”, constateert Druktemaker Pieter Derks. “Niet alleen de UEFA worstelt met de vraag hoe ze goedkope slogans kunnen blijven uitkramen zonder daar concrete actie aan te verbinden, ook de spagaat van de PVV en JA21 is hilarisch. Die zijn groot fan van Orban en stemden tegen een veroordeling van die nieuwe Hongaarse wet, maar dat maakt het natuurlijk wel lastig om voor de volgende verkiezingen de homofobie weer te gebruiken als stok om moslims mee te slaan.”
“Het leukste vond ik de reactie van Mark Rutte die vond dat je sport en politiek niet te veel moet willen vermengen.” Sport en politiek hebben namelijk alles met elkaar te maken, legt Derks uit. “Natuurlijk, er zijn ook verschillen tussen sport en politiek. Een voetbalwedstrijd duurt bijvoorbeeld maximaal 90 minuten, terwijl een kabinetsformatie 9 jaar kan duren. Bovendien is een voetbaltrainer die opstapt, altijd dezelfde dag weg. Dus ook echt vertrokken. Dus niet nog een half jaar demissionair trainer blijven en dan nog solliciteren als opvolger van jezelf.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.