Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spaanse voetbalsters spelen nog steeds niet voor nationale ploeg, ook niet nu voorzitter weg is

  •  
15-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
628 keer bekeken
  •  
ANP-475941519

De Spaanse voetbalsters van de nationale ploeg weigeren nog steeds om uit te komen voor Spanje. Dat melden diverse Spaanse media. Hoewel Luis Rubiales is opgestapt als voorzitter van de Spaanse bond na zijn aanranding van teamcaptain Jennifer Hermoso, willen de spelers dat er meer mensen vertrekken die hem de hand boven het hoofd hielden.

Voor de Spaanse voetbalbond betekent de weigering van de speelsters een probleem. De Spaanse voetbalsters die net de wereldtitel in de wacht hebben gesleept, moeten komende donderdag in de Nations League tegen Zweden in actie komen en op 26 september tegen Zwitserland. Een reserveploeg oproepen lijkt ook nauwelijks mogelijk: maar liefst 41 speelsters hebben aan de bond laten weten dat ze niet willen voetballen.

De speelsters vinden het vertrek van Rubiales en bondscoach Jorge Vilda niet voldoende. Ze willen dat ook de secretaris en medewerkers van de persafdeling van de bond vertrekken. De bond gaf kort na de omstreden kus een verklaring uit van Hermoso. Daarin werd onder meer gezegd dat Hermoso geen problemen had met de kus, maar dat waren echter niet haar woorden.

Rubiales heeft zich vrijdagmiddag bij de rechtbank gemeld. De rechter wil uitleg over de kus. Het Spaanse Openbaar Ministerie heeft een eigen onderzoek geopend naar de aanranding omdat de tv-beelden voldoende aanleiding geven Rubiales te verdenken van een seksueel misdrijf. Hermoso heeft inmiddels officieel aangifte gedaan.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.