Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spaanse rechter legt aanrandende voetbalvoorzitter Rubiales contactverbod met slachtoffer op

  •  
15-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
869 keer bekeken
  •  
ANP-478290510

Een Spaanse rechtbank heeft een contactverbod opgelegd aan de oud-voorzitter van de Spaanse voetbalbond Luis Rubiales. Hij mag op geen enkele wijze contact opnemen met speelster Jenni Hermoso of zich binnen 200 meter van haar ophouden. Er loopt momenteel een strafrechtelijk onderzoek naar Rubiales wegens aanranding nadat hij Hermoso ongevraagd vastgreep en op de mond kuste na de gewonnen WK-finale door Spanje.

Het Openbaar Ministerie had gevraagd om een straatverbod van 500 meter rond Hermoso. Ook vond de rechter het niet noodzakelijk dat Rubiales zich elke twee weken bij de rechtbank meldt om te voorkomen dat hij het land uit vlucht, ook een eis van de aanklagers. Spaanse media die in bezit zijn van beelden van de kus, zijn door de rechter opgedragen die aan de rechtbank te overhandigen zodat het vergrijp vanuit zoveel mogelijk hoeken kan worden beoordeeld.

Onder de nieuwe wet tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag die vorig jaar is ingegaan in Spanje, riskeert Rubiales een celstraf die kan oplopen tot vier jaar.

Vrijdag werd bekend dat de voltallige Spaanse selectie van de vrouwenploeg, samen met nog tal van andere Spaanse topvoetbalsters, weigeren nog voor Spanje uit te komen. In totaal hebben 41 speelsters gezegd niet voor hun land uit te komen zolang binnen de voetbalbond nog mensen rondlopen die Rubiales de hand boven het hoofd hebben gehouden.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.