© Alberto Garzon Minister of Consumer Affairs of Spain is seen speaks during the assembly. At the III National Assembly of the political party En Comun Podemos "in Common We Can", in Barcelona,
Spanje koopt veel biggen van de NLse zeugenhouders, uiteindelijk om de consumptie van de toerist tevreden te stellen (voor de schnitzels en bolognese op de terrasjes). Laten ze daar eerst eens mee stoppen
Stel, de Spanjaarden gaan flink minder vlees eten, zeg 50% minder, zou dat enige invloed uitoefenen op het mondiale klimaat? De minister van consumentenzaken moet dus niet alleen de Spanjaard, maar de wereldburger proberen aan te spreken. Dat zal nog hele klus zijn.
Stierenballen zijn een geliefde lekkernij denk ik zo! Die hebben ze genoeg!
Daar zit natuurlijk wat in, eeuwen geleden was Spanje al een kaal gevreten land. Het roer moet daar duidelijk om. Er is veel te weinig water.
En zo verzint ieder zijn eigen verhaal. Onderbouwen is tenslotte nergens voor nodig nu meningen gelijkgesteld zijn aan feiten.
Uw clubje heeft jarenlang klimaatverandering, tegen beter weten in, ontkend. Zo te zien is dat u niet in de koude kleren gaan zitten.
Ik ging altijd voor de Iberico ham en de steakhouses, ik zal ze helpen ga wel naar Italië.
Ik ben benieuwd of de Spaanse burger daar gehoor aan gaat geven..
Stoppen met avocadoteelt zou ook een hoop schelen. https://inspain.news/from-popular-avocado-to-desertification-in-southern-spain/ Spanje staat na Portugal steevast in europese landen met hoogste consumptie van vis/schaal en scheldieren, gemiddeld 23 kg per jaar. Een kilo per week klinkt dus als een hoop, maar daarbij is hoogst waarschijnlijk ook visconsumptie bij inbegrepen. https://www.statista.com/statistics/443509/per-capita-consumption-of-fish-in-spain-by-type/
@KM, Gebrek aan diversiteit en monocultuur is per definitie funest voor elke vorm van landbouw en veeteelt(of visserij). gek genoeg is een groot gedeelte van de Nederlandse argiculturele branche juist erg bedreven in diversiteit en afwisseling, maar die sector krijgt ook dagelijk een spreekwoordelijke bak mest over zich heen omdat mensjes in de randstad die nog nooit een tomaat hebben gekweekt denken dat ze het beter weten.
@Winterdepressie Dat klopt helaas. In de vakanties gingen mijn broertje en ik altijd op vakantie naar Steggerda, de hele vakantie op de boerderij. 25 jaar later een woonboerderij kunnen kopen aan de rand van de âlde feanen tussen 2 melkveehouderijen in en heb mij geen betere buren kunnen wensen. Met mij nog vele anderen in deze provincie: "Inwoners van Fryslân zijn overwegend positief over de boeren en omarmen boerenbedrijven als deel van het Friese landschap en de Friese identiteit. Een grote meerderheid vindt de boeren belangrijk voor de Nederlandse economie en tweederde geeft aan trots op hen te zijn." https://www.fsp.nl/wp-content/uploads/2019/01/panel_fryslan_over_duurzame_landbouw_en_het_friese_landschap.pdf
Er zijn veel goede redenen om minder vlees te eten. Dat daardoor toerisme mogelijk blijft is er echter geen.
'Dat is nodig om de toerisme-industrie te beschermen' Dat lijkt me dan juist een reden om meer vlees te eten, als de toeristen daardoor wegblijven. Was het maar zo makkelijk.
Zo makkelijk is het wel. Alleen niet zo snel. De redenering is dat als we allemaal vlees blijven eten Spanje een woestijn wordt en de toeristen wegblijven. Daar gaan alleen wel decennia overheen, dus de huidige toerist en de huidige vleeseter (of veganist) merkt er nauwelijks iets van.
@Pahan Zeg dat maar tegen de 12% van de wereldwijde beroepsbevolking die direct hun inkomen genieten uit het toerisme. Dat is zonder dagloners en aanverwante sectoren die slechts deels afhankelijk zijn van toerisme.
Geen land in Europa waar het door regelgeving en belasting ontmoediging zo lastig om zonnepanelen neer te leggen als Spanje. Zouden ze ook wat aan kunnen doen denk ik dan. Zoveel sneller geregeld en de mensen willen wel, alleen valt er dan voor de corrupte politici wat minder geld op te halen bij de energiebedrijven. Ja daar horen ook linkse politici bij.