Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spaanse justitie vervolgt voetbalbobo Luis Rubiales wegens aanranding stervoetballer Jenni Hermoso

  •  
08-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1328 keer bekeken
  •  
rubiales 2

Spaans OM klaagt voetbalbondvoorzitter Luis Rubiales aan voor aanranding van Jenni Hermoso, de aanvoerder van het Spaanse nationale team, na het winnen van de WK-finale in Sydney. Het vergrijp waarbij Rubiales de stervoetballer dwong tot een zoen op de mond werd op camera vastgelegd.

De aanklacht komt twee dagen nadat de speelster het OM om vervolging van Rubiales had gevraagd. Ze verklaarde ook dat zij en haar familie door Rubiales en zijn medewerkers onder druk zijn gezet om te zeggen dat Rubiales haar met haar instemming had gekust en tegen zich aan had gedrukt. Het OM klaagt Rubiales daarom ook aan voor het uitoefenen van dwang. Zonder de aangifte van Hermoso kon het OM geen strafrechtelijk onderzoek tegen Rubiales starten.

Rubiales kan, indien schuldig bevonden door de rechter, een boete of gevangenisstraf van 1 tot 4 jaar krijgen.

Het incident heeft tot veel protest geleid in Spanje en daarbuiten. Rubiales werd al tijdelijk geschorst door wereldvoetbalbond FIFA. De Spaanse voetbalbond verdedigde Rubiales in eerste instantie nog, maar bood vervolgens toch excuses aan. Aangezien de WK-finale in Australië werd gespeeld heeft aanklager Durantez bij de Australische autoriteiten geïnformeerd of de kus daar als seksuele misdaad wordt beschouwd.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.