Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden: kans op kernoorlog in 60 jaar niet zo groot geweest

Ernstigste waarschuwing voor Armageddon tot nu toe
Joop

Carnavalsvierders verkleed als nazi’s en gevangenen concentratiekamp

  •  
26-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
jodenspanjecarnaval
De Israëlische ambassade in Spanje heeft haar afschuw uitgesproken nadat een carnavalsgroep uit Campo de Criptana, ten zuiden van Madrid, dit jaar de Holocaust als thema had gekozen. De Spaanse carnavalsvierders hadden zich uitgedost als nazi’s en gevangenen van een concentratiekamp. De ‘gedetineerden’ dansten op discomuziek terwijl ze met Israëlische vlaggen zwaaiden. De VRT schrijft:
"Centraal op de carnavalswagen stond een zevenarmige Joodse kandelaar met aan beide kanten een schoorsteen die moest verwijzen naar de ovens waarin de slachtoffers in de concentratiekampen werden verbrand. Op de carnavalswagen in kwestie stond een boodschap te lezen dat het een eerbetoon was “voor de 6 miljoen mannen, vrouwen en kinderen die gestorven zijn in de Holocaust. Ze blijven voor altijd in onze gedachten”."
‘Banalisering van de Holocaust’, oordeelt de Israëlische ambassade in Madrid. “Europese landen moeten de strijd aanbinden met antisemitisme.”
Afgelopen weekend kwam ook de carnavalsoptocht in het Belgische Aalst onder vuur te liggen. Voor de zoveelste keer waren daar joodse karikaturen te zien. De deelnemers aan de optocht hadden zich duidelijk niets aangetrokken van de kritiek van vorig jaar. Zo was er een karikaturale jood te zien die op een kist met diamanten zat en ‘joden’ die het lichaam hadden van insecten (‘klaugmieren’).
Tegen Het Laatste Nieuws verklaarde een van de betrokken feestvierders:
" “We hebben niet de bedoeling iemand te kwetsen”, aldus een lid van de groep. “Dit is Aalst. Wij lachen met iedereen. Alleen niet met de Bende van Nijvel, Marc Dutroux en de genocide in Rwanda. Dat was té erg.” En de zes miljoen vermoorde Joden tijdens de Holocaust dan? “Dat is zo lang geleden”, aldus de man. “Ik ben al oud en zelfs ik was toen nog niet geboren. Dat staat toch héél ver van ons af, hé.”"

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (132)

Libertain
Libertain28 feb. 2020 - 9:13

Afijn, swapping lijkt overal een steeds populairdere methode te worden. We zouden dan ook aan carnaval-swapping kunnen doen. Onze pedofielen wagen uit Oss wordt naar het Spaans dorpje opgestuurd en hun nazi's en gevangenen mogen in ons land in de optochten komen pronken. Het zou zeker tot interessante reacties op beide plaatsen kunnen leiden waarbij wij mogen iets wijzer ervan zullen worden. Hopelijk.

3 Reacties
Libertain
Libertain28 feb. 2020 - 9:14

...waarbij wij eventueel iets wijzer van zullen worden. Hopelijk.....

Libertain
Libertain28 feb. 2020 - 13:52

Van je verhaal begrijp ik dat je reeds in Alhambra ben geweest om hunnie afschuwelijke architectuur en tuinen te mogen bekijken. Het top is dat de gidsen aldaar vertellen gewoon verschrikkelijke verhalen over de grote tolerantie van toen jegens buitenlanders en joodse mensen. Lijkt alsof we nu met de Mooren een wedstrijdje over tolerantie zouden moeten houden. Bekijk het maar.

Peterrr2
Peterrr229 feb. 2020 - 19:53

Maar vertel eens Libertain... staat Spanje nog op jouw lijstje van beschaafde landen? Je leegt telkens je onderbuik over NL, maar volgens mij is het gras bij de buren echt niet zoveel groener dan hier.

[verwijderd]
[verwijderd]28 feb. 2020 - 6:21

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
korheiden2
korheiden228 feb. 2020 - 9:10

@Alain : Hoewel ik niets heb met carnaval, denk ik niet dat het snel zal verdwijnen. Wel las ik laatst dat onder de jeugd de animo voor het maandenlang bouwen van praalwagens vermindert en dat sommige carnavalsverenigingen zichzelf moesten opheffen. Dus misschien zal het karakter van het feest zich verplaatsen van optochten naar verkleedfeesten. Want daar is ook de jeugd dol op.

Joop den Uil
Joop den Uil27 feb. 2020 - 10:46

fraudes, politieknepotisme, corruptie, oplichting, partnermishandeling, drugsproductie, drugsmilieuvervuiling ... Brabant, Limburg, Brabanders, limburgers ... Carnaval het rijmt prima, dus valt er ook wel een mee-lal-liedje van te maken

Jozias2
Jozias227 feb. 2020 - 10:45

Wat nu als bij deze optocht de Romeinse tijd als thema was gekozen. Met Legionairs in formatie, Gladiatoren, Germanen en Galliërs, een praalwagen met een Keizer en een nagemaakt Colosseum. Naar mijn mening was deze ophef dan niet ontstaan maar wat is dan feitelijk precies het verschil behalve dat het ene 1500 jaar geleden is en het andere 70 jaar? Als het daardoor door komt is de conclusie dat er een tijd komt dat dit dan weer wel kan maar nu dus nog niet?

3 Reacties
Marinus C.
Marinus C.27 feb. 2020 - 12:49

"at is dan feitelijk precies het verschil behalve dat het ene 1500 jaar geleden is en het andere 70 jaar? Als het daardoor door komt is de conclusie dat er een tijd komt dat dit dan weer wel kan maar nu dus nog niet?" Daar komt het wel een beetje op neer, ja. De vraag daargelaten of kankergrapjes überhaupt wel kunnen, is het beter die te maken als er in de familie al een hele tijd niemand doodgegaan is aan kanker, dan bijvoorbeeld op de begrafenis van je schattige 6-jarige leukemie-neefje.

Ulrike2
Ulrike228 feb. 2020 - 2:17

Wat zou je de Romeinse tijd als thema was kiezen? Waarom niet een stel lui in van die mooie strakke uniformen en een Hitler-kopie in zo'n prachtige Mercedes? Als je ze nou ook nog op z'n Duits leert marcheren, dan is het plaatje compleet. Leuk joh!

Jozias2
Jozias228 feb. 2020 - 13:05

@Ulrike, Dat hebben ze hier toch gedaan? dus ik snap je reactie niet zo. De algemene mening is dat dat ongepast is maar mijn vraag ging eigenlijk over of die mening aan inflatie onderhavig is omdat andere zaken uit de geschiedenis wel kunnen terwijl die dingen ook enorm leed hebben veroorzaakt. En waarin zit dan het exacte verschil? Alleen de tijd?

Uilenspiegel
Uilenspiegel27 feb. 2020 - 10:09

Elders op Joop: De SGP wil de "tong van Lucifer" uit de openbare ruimte. Kan iemand mij het verschil duidelijk maken, tussen ongewenst en ongewenst. Welk kwaad is erger? Wie bepaalt of de joodse karakters niet kunnen of de tong van Lucifer?

4 Reacties
Vladimir Kornilov
Vladimir Kornilov27 feb. 2020 - 11:22

Zo is, Uil. De een vindt de holocaust abject, anderen juichen 'm toe. Maar wie o wie, bepaalt dat nou, hé? Vragen, vragen, o, heer, help. We kunnen gerust in Uil's voederbakje spugen, of 't op zijn zere hoofdje omkieperen, want da's ook zoiets: de een vindt dit, de ander dat.Maar wie, of wie, bepaalt? Wie? In godsnaam?

Vladimir Kornilov
Vladimir Kornilov27 feb. 2020 - 11:25

Zo is het, Uil.... Maar wie, o wie, bepaalt... (ben beetje roestig geworden, geloof ik).

Uilenspiegel
Uilenspiegel27 feb. 2020 - 12:52

@ Hendrik: Het is maar net bij welke clan je hoort toch? Nu vind ik dat heel veel mag als het gaat om de spot drijven met, je hebt het recht gekwetst te worden zo gezegd.Dus van mij mag Aalst en de Tong van Lucifer vind ik oké. Waar ik mij aan stoor is de ophef en het onderscheid dat men maakt: Aalst mag niet, Lucifer wel. Dat is wat te hypocriet lijkt mij.

Vladimir Kornilov
Vladimir Kornilov27 feb. 2020 - 19:24

Je stopt wel erg snel met doordenken, Uil. Ik zit te wachten op je conclusie dat 't carnaval van Adolf Hitler en zijn kornuiten precies hetzelfde is als een witte kerst.

henk-alexander
henk-alexander27 feb. 2020 - 9:40

Carnaval is nooit mijn ding geweest en het zal dat ook nooit worden. Het is wel begrijpelijk dat mensen een moment willen hebben om de gevestigde machten en politieke correctheid aan de kaak te stellen. Wat me opvalt is dat het beschimpen van de machthebbers tijdens carnaval zo gereguleerd en masse in optochten moet verlopen, waar iedereen lijkt te roepen: 'yes, we're all individuals!'. Kritiek op de Israëlische, repressieve bezettingspolitiek is heel legitiem, maar gebruik daarbij geen smadelijke stereotypen.

1 Reactie
Krek
Krek27 feb. 2020 - 12:29

"Wat me opvalt is dat het beschimpen van de machthebbers tijdens carnaval zo gereguleerd en masse in optochten moet verlopen, waar iedereen lijkt te roepen: ‘yes, we’re all individuals!’." Life of Brian, geweldige film! Overigens wel een leuk idee voor een optocht met zo'n Life of Brian groep gelijk de hele parade op de hak te nemen (en henzelf dus ook).

Grietje Genot
Grietje Genot26 feb. 2020 - 21:53

Nog meer carnavalvertier: https://attitude.co.uk/article/croatian-mob-cheers-and-dances-while-burning-an-effigy-of-a-gay-couple-with-a-child-1/22904/

1 Reactie
Vladimir Kornilov
Vladimir Kornilov28 feb. 2020 - 9:57

Tja, ongelooflijk. Maar dit komt niet voort uit doordeweekse domheid (zoals in Aalst e.d.); dit is alledaagse kwaadaardigheid.

Freek3
Freek326 feb. 2020 - 21:38

Het idee van Carnaval is trappen naar autoriteit. Kritiek op wat er getoond wordt, praten over intrekking van de werelderfgoedstatus van het carnaval in Aalst en dat soort zaken zorgt er daardoor alleen voor dat het de volgende keer nog smakelozer wordt. Afgezien daarvan is het wel vermeldingswaardig om even te vermelden dat "mier" het Aalster dialect is voor muur. Men steekt met de mieren de draak met het eigen dialect. Het praat het allemaal niet goed, dat snap ik. Maar wel handig om in te zien...

Ivan61
Ivan6126 feb. 2020 - 20:49

Ik hou van harde humor maar dat is geen humor sorry. Ik weet dat vrijheid van meningsuiting heilig is maar dat is te ranzig.

1 Reactie
gravin2
gravin227 feb. 2020 - 9:02

Niets aan toe te voegen!

Uilenspiegel
Uilenspiegel26 feb. 2020 - 18:50

Ik zag elders foto's van de optocht in Aalst en ik dacht dit wordt een dingetje voor DWDD en voor Joop en nog zo wat opiniesites/stukken. Op zich niks mis mee, maar toch een maar: ik vind het niet zo'n dingetje. Ik vind dat vaak. Misschien moet de definitie van nieuws en nieuwswaarde weer eens op de schop en dan met name op podia die vooruitstrevend zijn.

3 Reacties
Satya
Satya27 feb. 2020 - 7:17

Of jij moet opinie zoeken die bij je past. Ieder zijn ding.

Uilenspiegel
Uilenspiegel27 feb. 2020 - 10:03

@ Satya Houd jij ook zo van jouw bubbel?

Satya
Satya27 feb. 2020 - 15:19

Niet echt, ik probeer het te voorkomen. Moeilijk

Tony Soprano
Tony Soprano26 feb. 2020 - 16:54

Als inwoner van het westen heb ik niets met carnaval. Nou ben ik niet voor een verbod, maar ja, dit is vrij smakeloos. Zolang er nabestaanden van WO II nog in leven zijn, begrijp ik niet hoe je op zo'n idee komt. Maar wat ik vooral niet begrijp van dat hele carnaval, is waarom mensen vrijwillig zo voor LUL willen lopen.

1 Reactie
Ulrike2
Ulrike226 feb. 2020 - 21:40

Midden in de roos: vroeger werden met carnaval de machthebbers belachelijk gemaakt en nu zetten de mensen vooral zichzelf voor gek met exposities van de karikaturen van de slachtoffers. Het eerste kan ik nog wel begrijpen, maar het tweede is vooral smakeloos.

madbako
madbako26 feb. 2020 - 16:37

Hieronder schrijven een aantal mensen iets over dat de vrijheid van meningsuiting ook hier van toepassing is. Nu probeer ik van alles te verzinnen, maar om welke mening gaat het dan bij deze praalwagen.

1 Reactie
gravin2
gravin227 feb. 2020 - 9:04

Dat het lollig is, te lachen met de Holocaust. Ik kan wel janken.

Peterrr2
Peterrr226 feb. 2020 - 16:01

Nou Libertain kom er maar in. Na België schrap je nu ook Spanje van de lijst van fatsoenlijke landen? Landen waar veel meer beschaving is dan in Nederland? Of is Nederland nog altijd het afvoerputje van de wereld als het om fatsoen gaat?

4 Reacties
Ulrike2
Ulrike226 feb. 2020 - 21:46

Peterrr - Niet generaliseren: als er in Spanje en België een paar dorpjes zijn waar de fascisten de overhand hebben, wil dat nog niet zeggen dat dat in heel België of Spanje het geval is. Ze doen wel graag of ze in de meerderheid zijn en beroepen zich daarbij graag op "het gezonde verstand", maar iedereen met een klein beetje verstand weer natuurlijk dat dat onzin is.

Peterrr2
Peterrr227 feb. 2020 - 15:46

Ulrike 22 februari 2020 at 23:05 In beschaafde landen worden met carnaval de machthebbers op de hak genomen en in onbeschaafde landen de minderheden. En nu moet ik niet generaliseren... sorry Ulrike... je bent niet heel erg consequent.

Ulrike2
Ulrike228 feb. 2020 - 2:10

Peter, je hebt gelijk: het is land noch streek gebonden: overal op de wereld komen er fascisten voor die niet op de hoogte zijn van de oorsprong van het carnaval en het carnaval misbruiken om minderheden te bespotten in plaats van de machthebbers. Zo beter?

Peterrr2
Peterrr228 feb. 2020 - 17:57

Prima verwoord Ulrike. Libertain neemt de moeite weer eens niet om zijn standpunten te verdedigen. Tja... ach... zijn onderbuik is weer geleegd. Dat is het belangrijkste.

Drunken Pumpkins3
Drunken Pumpkins326 feb. 2020 - 15:59

Leuk dat carneval? Is dit ook iemand op de hak nemen em lol maken? Dan is Wilders minder marrokanen ook niks meer dan Marrokanen op de hak nemen em lolmaken toch? Tojd om dat hele carneval een aan te pakken. In Nederland moet de Nederlandse regering duidelijk maken aan die onbeschaaafde boeren in Brabant en Limburg dat racisme en facisme niet thuishoren in dit land. Misschien moeten we sit zelfs Europees gaan regelen. Racisme en facisme is fout 365/366 dagen in het jaar 24 uur lang. En racisme en facisme moeten we niet willen. Nu niet, nooit noet.

6 Reacties
Max6
Max626 feb. 2020 - 18:29

Grappig... roepen tegen racisme en fascisme (leer het aub eens goed schrijven). En vervolgens iedereen in Brabant en Limburg generaliseren en een onbeschaafde boer noemen. Bovendien komen deze voorbeelden uit België en Spanje... toch niet uit Brabant en Limburg. Of veeg je nu gewoon iedereen die anders is, en carnaval viert, op 1 hoop? Ik vind het een beetje een dubbele moraal...

Krek
Krek26 feb. 2020 - 20:35

Een incident in een klein dorp in een land duizenden kilometers hier vandaan, en hier moet de politie op bezoek bij de burgers??? U trolt maar wat, neem ik aan.

van Putten
van Putten26 feb. 2020 - 20:38

365/366 dagen? Wil je nou zeggen dat 29 februari “racismedag” wordt? Verder zou je je eens moeten verdiepen in de achtergrond van carnaval voor dit soort onzin te roepen.

Drunken Pumpkins3
Drunken Pumpkins327 feb. 2020 - 7:46

Nou in brabant was het anders ook al raak hoor. Kozp heeft foto's vrijgegeven van mensen die "verkleed" gingen als indiaan, cowboy, zwarte piet, nazi, trump, zwart persoon, en moslim. Nee dat is niet zomaar iemand op de hak nemen. Dat is racisme/uitdagen/beledigen. En dat is allemaal verboden. En het word tijd om dat an,te pakken. Met harde hand. Carneval zou een feest moeten zijn en geen excuus voor racisme. En deze aanpak zou vood heel Europa moeten gelden.

Jorah
Jorah27 feb. 2020 - 9:01

Er gingen een aantal mensen in Brabant verkleed als indiaan, enkele andere als moslim. Schokkend zeg.... Als dat je reden is om geschokt te zijn en tie duizenden Brabantse carnevalsvierders op 1 hoop te gooien heb ik nog wel wat leuke voorbeelden uit dat griezelige clubje van jou die we bij jou op de borst kunnen spelden.

Peterrr2
Peterrr227 feb. 2020 - 15:51

@Jorah, aanvullend... nog steeds heeft niemand me uit kunnen leggen wat er racistisch aan is als je als indiaan verkleed gaat. En verder... laat DP lekker trollen. Ik weet bijna zeker dat DP iemand is die enorm fan is van FvD en/of PVV en bewust zo onnozel radicaal links overkomt dat je als gematigde een enorme hekel aan links gaat krijgen.

Frank van der Laar
Frank van der Laar26 feb. 2020 - 15:59

Ze hadden er #satire bij moeten zetten.

Ulrike2
Ulrike226 feb. 2020 - 14:58

Is het misschien tijd voor praalwagens waarop mensen getooid met de Israëlische vlag grijnzend Palestijnen vermoorden?

3 Reacties
Tony Soprano
Tony Soprano26 feb. 2020 - 16:47

Ik begrijp de bedoeling van deze opmerking niet zo. Bedoel je nu dat Joden zich niet zo moeten storen aan dit fenomeen omdat jij kritiek hebt op de overheid van Israël vanwege de Palastijnen. Mag toch hopen van niet.

gravin2
gravin226 feb. 2020 - 17:47

Ulrike, u bent Duitse?

Ulrike2
Ulrike226 feb. 2020 - 21:22

Tony Soprano - Waar stoor je je aan? Geen beter motief voor spot en een carnavalsoptocht dan racisme en massamoord. Dit leek me wel een positieve bijdrage. Waarom zou je je beperken tot cowboys en indianen?

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout26 feb. 2020 - 13:47

Nee, dit is waardeloos. Voor humor en zotheid is talent nodig. Bij kritiek op Israël denk ik altijd aan de weergaloze opmerking van Hansje Teeuwen: "Ja, maar, de Duitsers waren ook geen lieve jongens, hoor!"

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde26 feb. 2020 - 13:43

Als excuus wordt gegeven dat Caraval alles op de hak neemt, en dat het traditie is om dat te doen. Maar waarom zag je dit soort dingen vroeger niet en is het nu we een herleving van extreem rechts zien ineens bonton geworden. Dat kan geen toeval zijn, welke smoes er ook bedacht wordt.

4 Reacties
Phil2
Phil226 feb. 2020 - 14:23

Ja, en je moest eens weten hoe gevoelig mensen beneden de Moerdijk zelf zijn. Van nu af aan zijn Belgen in elk geval schoten voor open doel.

Gefaald
Gefaald26 feb. 2020 - 14:43

@MartinvanderLinde Ten eerste zag je vroeger heel vaal bespotting van christenen en het christendom. Ten tweede: zou de enorme hausse in gekwetstheidjes van tegenwoordig er ook iets mee te maken kunnen hebben ? Actie = reactie.

Jorah
Jorah26 feb. 2020 - 15:42

Vroeger zag je dit soort dingen ook. Toen was er echter hooguit lokaal ophef over. Nu moet men 'nieuws' over een lokaal optochtje uit een klein dorp helemaal uit Spanje halen om zich op te winden.

JasDon
JasDon26 feb. 2020 - 15:48

Waarom zag je dit soort dingen vroeger niet? Omdat het als het gebeurde zelden in het nieuws kwam?

Bernie2
Bernie226 feb. 2020 - 13:32

Begrijpelijk en wat mij betreft terecht dat joodse organisaties deze kwestie hoog opnemen (net als de beruchte parades in het Belgische Aalst) in een tijd dat jodenhaat weer bonton is en volop gepraktiseerd wordt. Maar de diverse overkoepelende organisaties zoals het Nederlandse CIDI en de diverse ambassades moeten wat mij de mond gesnoerd worden wegens het representeren van de fascistoïde regering van Netanyahu die zojuist bekend maakte dat ze geroofd Palestijns grondbezit schofterig gaan 'koloniseren' tbv. handlangers van het foute systeem. In het kader van de aanstormende verkiezingen natuurlijk. Stemmen die dit regime graag representeren spreken evident met gevaarlijk dubbele tong als het gaat om carnaval in het Westen te duiden. Veel bestolen en verjaagde Palestijnen zullen ongetwijfeld nu het hunne denken over het leed dat joden door de eeuwen heen is aangedaan en wat hen nu overkomt door de belaagde groep in kwestie...

Gefaald
Gefaald26 feb. 2020 - 13:14

Overigens zijn de christen heel erg gekwetst door Freek de Jonge, Youp van 't Hek en eigenlijk alle andere linkse cabaretiers. Die gekwetstheid telde echter niet, maar dan ook echt helemaal niet. Moet je nu eens kijken .... nu telt voor links echt elk gevoelentje van elk gekwetstheidje. Hypocriete zooi.

7 Reacties
Ulrike2
Ulrike226 feb. 2020 - 14:43

Inderdaad, net alsof fascisten geen carnaval zouden mogen vieren.

harmmeijer
harmmeijer26 feb. 2020 - 14:53

Het dringt schijnbaar niet tot u door of is het al bij u aan het vervagen. ZES MILJOEN mensen vermoord in 3 jaar tijd. Nog maar 75 jaar geleden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw inlevingsvermogen u in de steek laat. Misschien dat u er eens een boek over moet gaan lezen, zoals het net verschenen “Mijn naam is Selma”, geschreven door Selma van de Perre, 92 jaar, Joodse verzetsstrijdster en overlevende van het kamp Ravensbrück.

Jorah
Jorah26 feb. 2020 - 15:43

Je verwoord het nog netjes. Helemaal mee eens Gefaald.

Norsemen
Norsemen26 feb. 2020 - 16:08

@Gefaald Door deze zaken met elkaar te vergelijken laat je goed merken wat voor een rare en foute gedachtengang jij hebt.

schylger
schylger26 feb. 2020 - 16:09

Maken die cabaratiers ergens licht van een genocide op Christenen die hier in de moderne tijd is gepleegd? Of is dit een jankert vergelijking?

Tony Soprano
Tony Soprano26 feb. 2020 - 16:45

@Norseman Door deze opmerking laat je goed merken welke dubbele moraal je hanteert.

Ulrike2
Ulrike226 feb. 2020 - 21:36

Tony Soprano - Zo is dat: fascisten zijn al zo vaak belachelijk gemaakt door pacifisten en ander tuig - https://www.youtube.com/watch?v=ddWNMSUbcGI

Gefaald
Gefaald26 feb. 2020 - 13:09

Carnaval, het vrolijke verzet tegen de politiek-correcte onderdrukking. Dit gaan we dus meer zien in februari: spotten met de nieuwe taboes. Ik kijk er naar uit, heerlijk !

7 Reacties
Ulrike2
Ulrike226 feb. 2020 - 14:48

Praalwagens met Wilders die persoonlijk bootjes met vluchtelingen tot zinken brengt en Thierry die iedereen zijn eigen hek tegen de vreemdelingen komt aanbieden, dat lijkt me wel wat.

Tony Soprano
Tony Soprano26 feb. 2020 - 16:51

@Ulrike Door bij werkelijk ELK artikel Wilders en Baudet er met de haren bij te slepen wordt een tikkeltje lachwekkend. Het overgrote deel van de mensen die die niet ultra-links zijn, stemmen helemaal niet op Wilders en Baudet.

Joe Speedboot
Joe Speedboot26 feb. 2020 - 17:22

'Praalwagens met Wilders die persoonlijk bootjes met vluchtelingen tot zinken brengt...' Weet niet of dat zo'n goed idee is gezien de lichtgeraaktheid en de geschiedenis die extreem rechts heeft op dat gebied.. https://nos.nl/artikel/221260-vara-haalt-pvv-cartoon-van-website.html

Ulrike2
Ulrike226 feb. 2020 - 21:28

Joe Speedboot - Ik vraag wel om politiebescherming. Een leger agenten verkleed als clowns of een leger clowns verkleed als agenten, daar ben ik nog niet uit. Als ze de lange lat maar meenemen.

Satya
Satya27 feb. 2020 - 7:26

Ik vind dat humor erg ver kan gaan. Ik begrijp het humoristische aan genocides, welke maakt niet uit, niet zo. Ik begrijp niet wat dit met politiek correct te maken heeft. Verder vraag ik me bij jou af of jij niet gewoon van kwetsen geniet.

Gefaald
Gefaald27 feb. 2020 - 9:05

@Satya Ik weet zeker dat Freek de Jonge genoot van het kwetsen van christenen. Ik genietr er van om die shows terug te kijken. Heel links geniet nog steeds van het beledigen van blanken. En ik geniet van het kwetsen van politiek-correcte sneeuwvlokjes. Ik geniet daar zelfs heel erg van.

Satya
Satya27 feb. 2020 - 15:18

Gefaald Blanken kwetsen en jij hebt het over sneeuwvlokjes. Grappig, ik geloof niet dat blanke mensen door links gekwetst worden, misschien door het marginale Bij1. Ik denk dat je overgevoelig bent. Ik ben het wel met je eens dat gekwetstheid geen reden mag zijn om iets niet te zeggen. Ik vind deze niet grappig het kwets gehalte is mij te hoog.

JoepJos
JoepJos26 feb. 2020 - 12:20

Ik ben van heel ver na de oorlog en weet echt wel wat carnaval is, maar weet gelukkig wel dat je hier geen grappen over maakt. Hoe lang geleden het ook is.

6 Reacties
Gefaald
Gefaald26 feb. 2020 - 13:10

Je moet over alles grappen maken. ALLES.

Henk van Sluis
Henk van Sluis26 feb. 2020 - 13:12

En als je er nou wel grappen over maakt, wat dan? Heeft diegene in uw ogen een slecht gevoel voor humor, of is het tevens direct een antisemiet?

Ulrike2
Ulrike226 feb. 2020 - 14:54

Het lijkt me evident dat het gaat om antisemieten en fascisten. Dat ze dat zelf niet zo zien, betekent nog niet dat wij dat niet zo zouden mogen benoemen. Ik begrijp niet dat jullie daar niet trots op zijn: als iemand mij een socialist noemt, dan voel ik me toch ook niet beledigd?

Marinus C.
Marinus C.26 feb. 2020 - 15:08

@Henk Als er wel grappen over gemaakt worden, dan moeten de mensen die die grappen maken niet moeilijk doen als iedereen over hen heen valt. En dan moeten ze ook niet te hard zeiken als ze aangezien worden voor antisemieten. Dus: Gewoon zeggen wat je wilt zeggen, maar dan ook verantwoordelijkheid nemen voor wat je zegt. als je dat niet begrijpt moet je misschien even wachten tot je haar op je balletjes hebt voor je je weer in grote-mensen-discussies mengt.

Norsemen
Norsemen26 feb. 2020 - 16:12

@Gefaald Je bedoelt denk ik te zeggen je moet over alles een grap kunnen maken. En dat zou ik helemaal met je eens zijn. Echter grappen maken is een vak en dat wordt door deze carnavalvierders nog eens goed bevestigd.

Tony Soprano
Tony Soprano26 feb. 2020 - 17:00

@Gefaald Vaak met je eens, maar ditmaal niet. Je moet helemaal niks namelijk. Hoewel ik kritisch sta tegenover een wettelijk verbod op bijvoorbeeld Mein Kampf of op Holocaustontkenning, snap ik werkelijk niet waarom je in godsnaam een praalwagen met carnaval (sowieso niet mijn ding) dit thema zou meegeven. Satire zonder doel slaat als kut op Dirk.

ton14024
ton1402426 feb. 2020 - 12:08

Ik wil ook niemand kwetsen, maar zeker Marc niet, die moet zijn klus afmaken. ????

Jozias2
Jozias226 feb. 2020 - 11:49

Vooropgesteld de holocaust was verschrikkelijk en mag nooit meer gebeuren. Maar daarnaast is dit natuurlijk een discussie over hoe lang moet iets in het verleden liggen voordat je er grappen over kunt maken? En dat is iets waar je over van mening kunt verschillen. De Romeinen hebben honderden jaren lang huis gehouden, Europa en andere delen van de wereld bezet en genocide gepleegd en volkeren geplunderd en tot slaaf gemaakt. Maar verkleden als Romein is prima en we lachen om Asterix en Obelix. Er zijn bijna 12 miljoen indianen uitgeroeid maar ook dat ligt niet zo gevoelig als de holocaust en ook in Afrika is er genocide geweest. Er was een inquisitie door de kerk etc etc En zo zijn er in de loop van de geschiedenis heel veel voorbeelden die nu kennelijk toch minder gevoelig liggen. We zijn als Nederland bezet geweest door Romeinen, Spanjaarden, Fransen en de Duitsers. Voor de eersten hebben we denk ik nooit herstelbetalingen ontvangen en ook het sentiment naar de Duitsers is sinds de jaren 80 al heel erg veranderd. Kennelijk heelt tijd alle wonden maar de vraag is hoeveel tijd.

1 Reactie
Mat Von
Mat Von26 feb. 2020 - 12:29

Die vraag is al beantwoord, het antwoord is 22,3 jaar.

I am Legion
I am Legion26 feb. 2020 - 11:11

Dat carnaval het zottenfeest is houdt van oudsher in dat vooral de hogere klassen of Katholieke geestelijkheid satirisch worden gebanaliseerd, omgekeerd de simpelste figuren op het schild gehesen, maar daarnaast ook actuele of meer in het verleden liggende algemeen bekende zaken, dan wel andere bevolkingsdelen of die uit andere omliggende of verder weg gelegen landen, als thema satirisch worden uitvergroot al dan niet in relatie tot een politieke of historische context. Dat dan in uitzondering op de regel er extreme gevallen zijn als deze wel heel ver grenzen overgaande over de Holocaust, waar er in andere gevallen normaal gesproken ook geen te accepteren gevallen zijn die een hongersnood, of vliegramp, e.d. als satirisch thema kiezen is reden daar wat aan gedaan willen zien. Het mag en moet, juist omdat het de enkele uitzonderingen op de regel zijn, geen aanleiding voor derde partijen zijn om de culturele traditie van het carnaval, zoals er zovele andere culturele tradities van diverse groepen zijn, als geheel zwart te maken. Het riekt er sterk na dat dat ook verwerpelijke oogmerk is waar je mee te maken hebt als er structureel naar dergelijke niet representatieve incidenten gezocht wordt om deze te gebruiken tegen de traditie van een cultuur.

3 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot26 feb. 2020 - 11:41

'Het mag en moet, juist omdat het de enkele uitzonderingen op de regel zijn, geen aanleiding voor derde partijen zijn om de culturele traditie van het carnaval, zoals er zovele andere culturele tradities van diverse groepen zijn, als geheel zwart te maken. ' In de gebiedende wijs gaan schrijven. Alsof ik een soort van bizarre notariële akte zit te lezen..

I am Legion
I am Legion26 feb. 2020 - 15:28

@Joe & Ikzelf Vinden jullie dat b.v. diverse met de islam samenhangende algemene culturele gebruiken zoals feesten, ondanks dat deze over het algemeen zonder reden tot bezwaren plaatsvinden, beschimpt en gehekeld zouden mogen worden omdat er op een aantal plaatsen zo nu en dan moslims zijn die bij deze gelegenheden er beslist geen frisse praktijken op nahouden? Of denk je soms dat dat bij moslims, zoals bij de Katholieken met carnaval dus in sommige niet representatieve gevallen, bij hen dat helemaal niet het geval zal zijn dat er dergelijke grensoverschrijdende zaken voorkomen bij met hun religieuze cultuur samenhangende gebruiken?

Karingin
Karingin26 feb. 2020 - 16:31

KWAK!

Zandb
Zandb26 feb. 2020 - 11:02

Dit citaat van een lid van de groep Aalst zegt alles: "Wij lachen met IEDEEREEN. ALLEEN niet met de Bende van Nijvel, Marc Dutroux en de genocide in Rwanda." Ik heb 'iedereen' en 'alleen' in hoofdletters weergegeven, omdat dat nu juist in de kern aangeeft, wat voor onzin deze persoon uitkraamt. Tot overmaat van ramp komt dat wat dit lid eerst beweert dientengevolge ook in een belachelijk daglicht te staan. Want waarom zou je niet met de bende van Nijvel, met Dutroux of met de genocide in Rwanda lachen? Je wil daarmee toch zeker niemand kwetsen!

2 Reacties
Peterrr2
Peterrr226 feb. 2020 - 16:02

Zo Gerrit is weer terug. Bijna 2 jaar uit de 'running' geweest :-)

Zandb
Zandb26 feb. 2020 - 19:11

Klopt Peterrr Ik hoop dat inmiddels de moderatie er iets beter voor kan zorgen, dat de discussies zo inhoudelijk mogelijk zijn en blijven.

[verwijderd]
[verwijderd]26 feb. 2020 - 10:43

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
de Boer2
de Boer226 feb. 2020 - 11:39

Een dingetje? De hele joods christelijke cultuur? Echt? Voor straf gauw zeven maal zeventig keer om een brandend braambos gaan, blazend op de ramshoorn en dan in de looppas Oma. Soms moet je echt snoeihard zijn, want voor je het weet ben je sprekend een watje.

harmmeijer
harmmeijer26 feb. 2020 - 12:04

Maarten Luther, een antisemiet pur sang.

DanielleDefoe
DanielleDefoe26 feb. 2020 - 15:33

"Maarten Luther, een antisemiet pur sang", hij was in ieder geval anti-joods. Hij vond dat joden zich moesten bekeren, tot de nieuwere religie, t.w. het christendom. Maar de door hem gewenste massale bekeringen bleven uit waarna hij steeds radicaler werd.

Andy JPL
Andy JPL26 feb. 2020 - 10:26

Carnaval is het feest van zotheid, spot en uitbundigheid. Spot is pas goed gelukt als mensen erover klagen. Good Job dus.

6 Reacties
JanDuine2
JanDuine226 feb. 2020 - 11:02

Stel je moeder of je kind wordt op gruwelijke manier vermoord...en een paar jaar later wordt dit "lollig" uitgebeeld in een carnavalssstoet. Geeft de nodige ophef, dus missie geslaagd!

Marinus C.
Marinus C.26 feb. 2020 - 11:22

Als Joodse gevangenen uit concentratiekampen ontsnapten en later opgepakt werden, kregen ze vaak bordjes om de nek met ludieke, spottende bordjes teksten als "Hurrah, ich bin wieder da" Terwijl ze op een kruk stonden met een strop om de nek, dan dus. Daar spraken de mensen schande van, dus volgens jouw maatstaven zal dat ook wel als briljante satire gelden.

de Boer2
de Boer226 feb. 2020 - 11:31

Inderdaad is er op vastenavond veel gedrang dus onvermijdelijk is er veel gekerm omdat iemand op je tenen gaat staan. Goed gedaan Andy, zo doorgaan.

Marinus C.
Marinus C.26 feb. 2020 - 12:19

@oma Voor zover ik kan nagaan was de overheersende opinie na de oorlog dat de Joden niet moesten zeiken, omdat ze "de hongerwinter niet mee hadden meegemaakt". Het besef dat de Joden het "ook niet makkelijk hadden gehad", begon volgens mij pas in te zinken rond de jaren 70 of zo.

TigressApril
TigressApril26 feb. 2020 - 12:35

@Verrekijker Dat gebeurt gewoon, mensen maken nu al grappen over die basketballer die met zijn helikopter crashte. Humor houd de somberheid van het leven in toom. De realiteit is we gaan allemaal dood en sterven is niet het geromantiseerde in je slaap overlijden. Het is het resultaat van enkele van je systemen die falen vaak gepaard met veel pijn en angst. Het is zo lang geleden zelfs mijn opa en oma hebben het slechts als kind meegemaakt.

MG1968
MG196826 feb. 2020 - 13:09

"Carnaval is het feest van zotheid, spot en uitbundigheid" Bandeloosheid. Blijkt maar weer. Ook als carnavalsvierder zou ik mijn grenzen moeten kennen. Ook al zijn ze tijdelijk een beetje verschoven.

rvb2
rvb226 feb. 2020 - 10:20

Smakeloos? ja. Antisemitisme? dat zie ik er (vooral door de bijgaande herdenkingstekst) niet in.

korheiden2
korheiden226 feb. 2020 - 10:16

Er is wat mij betreft een grens aan de vrijheid van meningsuiting. Je kunt de politiek van Israël er bij halen of Noord-Afrikanen, maar ik vind dat hier een grens wordt overschreden, net als in Aalst trouwens. Dat het plaatsvond in een klein Spaans dorpje doet daaraan niets af.

2 Reacties
de Boer2
de Boer226 feb. 2020 - 11:26

In Aalst, meneer Korheiden, vinden ze de arrogantie van de Hollanders net als overal in Vlaanderen knap irritant Nederland met het vingertje, Vlaanderen. eet met mes en vork. Dat laat de maaltijd inderdaad een stuk langer duren,en er is veel bedienend personeel nodig en de servetten zijn niet altijd brandschool, maar het is helder aan het eind heb je wel een voldaan gevoel als het tafellaken nog heel is.. Gelukkig is de grens tussen Nederland en Vlaanderen er niet meer. Je kunt je er zo overheen vergalopperen.

korheiden2
korheiden226 feb. 2020 - 16:05

@deBoer : Het gaat me hier niet om de arrogantie van Hollanders met hun typisch Hollands vingertje. Daar hebben de Vlamingen beslist een punt. Als deze optocht in Sittard was geweest, of Boemeldonk, Kielegat of waar dan ook, was mijn reactie dezelfde. Er is een grens aan wat nog kan. Eens met @Mevrouw Oeverloos : als hier moslims te kakken waren gezet zou men moeten vrezen voor veel fellere reacties.

H.Witte
H.Witte26 feb. 2020 - 10:03

De vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar tegelijkertijd ook een kwaad. Behalve dat via een gedegen gezondheidszorg over onze fysieke gesteldheid wordt gewaakt, mag er onderhand ook wel eens wat meer over de geestelijke gesteldheid, de mentaliteit van de mens gewaakt worden. Ik stoor me altijd hevig aan wachtkamers bij artsen en in ziekenhuizen waar de roddelbladen de hoofdmoot van de beschikbare leesbladen vormen. Roddelen is toch een aanslag op onze mentaliteit, op onze zuiverheid van denken en doen. Dat geldt ook voor dit soort onderwerpen bij welk vertoon dan ook. Het is een aanslag op onze mentaliteit, nog afgezien van het normaliserend effect wat er van uit gaat.

4 Reacties
de Boer2
de Boer226 feb. 2020 - 11:14

Mijn eigen vrijheid van mening is zo'n groot goed dat die maar voor anderen moet worden afgeschaft. Henk? Natuurlijk vindt je dat niet Henk. Want je wilt ook niet dat bij de dokter er enkel wetenschappelijke lectuur is te vinden of dat dokter spreekuur houdt uitsluitend voor mensen zonder kleur. Je bent een "weldenkend" mens. Nou dat weer je toch wel dat alleen de dictatuur de grootste gelijkvormigheid bestaat. Om volstrekt duidelijk te zijn, want anders roept er weer iemand "gelul": zegt de Boer dat de mensen in Aalst net zo min antisemieten zijn als een Israeli een jood. Israël is een land waar Apartheid officieel is. Nou, dat lijkt me echt wel een onderwerp om een lekker in te wrijven.

H.Witte
H.Witte26 feb. 2020 - 12:06

Beste De Boer, Het gaat mij vooral om zorg om metaliteit. Ga daar dan ook op in a.u.b. Bovendien chargeert u met uw dictatuur en met uw lectuur. Via normen en waarden de mentaliteit op peil brengen en houden raakt geenszins dictatuur. Er is naast roddelbladen voor de gemiddelde lezer voldoende human interest lectuur van wat meer niveau voor handen.

I am Legion
I am Legion26 feb. 2020 - 13:13

@Henk Witte Ik begrijp hieruit dat volgens u groepen mensen bepaald door religie of etniciteit het niet zelf in de hand werken dat ze kwalijk neergezet en behandeld worden omdat er b.v. een land of groepering met een relatie tot een gedeelde etniciteit of religie wel zaken verweten mag worden. Bijvoorbeeld dat je niet over moslims hoort te zeggen dat ze e.e.a. zelf in de hand werken omdat er een of meer islamitisch landen zijn die zaken te verwijten zijn. Voortuit schrijdend inzicht als dat voor u ook voor Joden geldt. Nu nog het stapje dat je zelfs burgers vanwege hun nationaliteit (Israëlisch, Turks, etc.) niet dergelijke verwijten mag maken op grond van het handelen van betreffende regeringen en ze er ook niet ter verantwoording over hoort te roepen als ze niet zelf d.i. door persoonlijk handelen of zich uiten enige aanleiding daartoe geven.

H.Witte
H.Witte26 feb. 2020 - 16:14

I am legion Beste, ik herken mij niet in uw verhaal. De interpretatie, die er overigens feitelijk niet een is, laat ik aan u. U kunt uw eigen verhaal vast ook wel zonder een quasi kapstok kwijt.

MG1968
MG196826 feb. 2020 - 9:44

Als de normvervaging die enigszins bij carnaval hoort door de bodem van zakt van hoe mensen elkaar behoren te benaderen dan past wat mij betreft hoon daar waar het nog net niet -volgens de wet- strafbaar is, vervolging als het dat wel is. In Aalst is het nu niet de primaire bedoeling om te kwetsen maar een dikke vinger op te steken tegen degene die zich uit spraken tegen deze manier van carnavalvieren. Maar om dat doel te bereiken kwetsen ze wel en laten ze wederom zien dat het ze het op geen enkele manier interesseert wat voor effect hun daden en uitingen op anderen hebben. Nogmaals... een zekere normvervaging hoort bij carnaval. De carnavalstoet in Aalst is door de bodem gezakt, heeft daardoor niets meer met carnaval te maken en dient als iedere uiting van racisme en/of antisemitisme te worden behandeld: de groepen met dit middel (ja, ik weet het was niet het doel) voor de rechter brengen. En die burgemeester van Aalst..... die is wel heel erg de weg kwijt. Dat hij niet op voorhand kon verbieden dat begrijp ik. Dat hij achteraf niet veroordeeld maar zelfs verdedigd... dat maakt hem wel een heel erg dubieus persoon.

Marinus C.
Marinus C.26 feb. 2020 - 9:23

Er is enorm veel overeenkomst tussen linkse satire, en het dom-rechtse wereldbeeld. Dat viel me al eerder op. “We hebben niet de bedoeling iemand te kwetsen”, aldus een lid van de groep. “Dit is Aalst. Wij lachen met iedereen. Alleen niet met de Bende van Nijvel, Marc Dutroux en de genocide in Rwanda. Dat was té erg.” En de zes miljoen vermoorde Joden tijdens de Holocaust dan? “Dat is zo lang geleden”, aldus de man. “Ik ben al oud en zelfs ik was toen nog niet geboren. Dat staat toch héél ver van ons af, hé.” AntisemitismeCarnavalSpanje

Marinus C.
Marinus C.26 feb. 2020 - 9:17

Het carnaval, is net als het dehumaniseren van Joden, een eeuwenoude Paapse traditie. En van tradities blijven we af.

Henk van Sluis
Henk van Sluis26 feb. 2020 - 8:44

Nou, gelukkig kunnen we voortaan na de zwarte piet discussie direct door met de carnavalsdiscussie. Uiterst vermoeiend dat er tegenwoordig echt overal gezocht wordt naar illustraties van dit afschuwelijke feest. En ja, nu hebben we een vergeten dorpje van 13000 man gevonden in centraal Spanje waar we foei over kunnen roepen. Om gek van te worden deze obsessieve drang naar 'schandalen'.

8 Reacties
Grietje Genot
Grietje Genot26 feb. 2020 - 9:09

Je kon d'r op zitten wachten: de ideologische witwassers staan altijd paraat.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart26 feb. 2020 - 9:28

Ook altijd heel grappig en carnavalesk: degenen die schande roepen omdat iemand ergens schande van roept. Ach, als het vingertje maar vermanend in de lucht gestoken kan worden dan is men gelukkig.

Norsemen
Norsemen26 feb. 2020 - 9:29

Gelukkig hebben we Henk van Sluis die hier niet in mee gaat door niet op dit soort berichtjen te reageren.

Henk van Sluis
Henk van Sluis26 feb. 2020 - 12:03

Ach ja, de te verwachten reacties van de te verwachten medeposters. Insinueer, trek uit zijn verband, verbindt onterechte conclusie wat u wilt op basis van mijn woorden, maar ik zal ook tijdens de volgende carnaval zonder enige scrupule mijn indianentooi of afropruik opzetten, of mijn geishapak aantrekken. En ik feest met iedereen die daar zin in heeft, ongeacht geloof of ras. Eenieder die mij in een hoek wil zetten van mensen die gelijke behandeling en gelijke rechten maar 'gezeur' vinden, is wat mij betreft rijp om eens een onderhoudsmonteur te gaan zoeken voor hun morele kompas. Doe er uw voordeel mee.

Norsemen
Norsemen26 feb. 2020 - 13:46

Gekke henkie toch. Door wat jij te melden hebt zien Veel normale mensen jou inderdaad als iemand die weinig opheeft met gelijke rechten, als iemand die weinig problemen met racisme heeft etc. Het zal je allemaal weinig boeien maar het lijkt me toch goed voor je dat je dit wel beseft.

Henk van Sluis
Henk van Sluis26 feb. 2020 - 14:36

@Norseman Ik waardeer uw poging mijn zelfinzicht te verrijken, maar u heeft tegelijkertijd gelijk dat ik me daar niet heel druk om maak. Zo werkt de kortzichtige online wereld nou eenmaal. Ik weet van mezelf dat het niet terecht is, en dat is me het meeste waard. Ik zie het persoonlijk als een helder onderscheid tussen racisme en racistische grappen, en zie om me heen dat velen daar moeite mee hebben of de lijn anders hebben liggen. Prima. Met racisme heb ik niets, maar van racistische grappen lust ik er graag een paar en het laat me koud wat anderen daar van vinden.

Grietje Genot
Grietje Genot26 feb. 2020 - 14:51

Henk hoeft zich helemaal niet te verkleden met carnaval. Dat witte suprematiepakje staat 'm beeldig.

Norsemen
Norsemen26 feb. 2020 - 16:22

Wat ik zeg mag dan fout zijn, wat ik doe mag dan fout zijn maar zolang ik van mezelf vind dat ik niet fout ben is er niets aan de hand. Goed zo Henkie.

Grietje Genot
Grietje Genot26 feb. 2020 - 8:43

's Effekens kijken hoe lang 't duurt totdat iemand ook deze waanzin in de schoenen van de Noord-Afrikanen komt schuiven. Want de handen moeten in onschuld gewassen worden, dat spreekt. Het is dat ze volstrekt non-descript zijn die afgestompte sukkels uit Aalst en Campo de Criptana e.o, anders zouden d'r 's wat pittige karikaturen van hunnie langs de kant van de weg moeten worden uitgehangen. Godskolere.

3 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens26 feb. 2020 - 10:03

@Grietje "in de schoenen van de Noord-Afrikanen" Natuurlijk! Waar kwamen die wagens anders vandaan? Toch niet uit China, wel? ???? Wél zou ik er trouwens geen bezwaar tegen hebben als Netanyahu en zijn nederzettingenbeleid in zo'n optocht te kakken werd gezet. Maar de grens tussen antisemitisme en anti-Israel-beleid is blijkbaar te subtiel voor die Aalsterse carnavalezen.

Eric Minnens
Eric Minnens26 feb. 2020 - 10:27

PS Ik heb het filmpje nu pas bekeken. Campo di Criptana is natuurlijk helemaal van de pot gerukt. Aalst in het kwadraat.

LaBou
LaBou 26 feb. 2020 - 10:40

Ik zit eigenlijk meer aan beïnvloeding door Poetin en zijn Russen te denken.

de Boer2
de Boer226 feb. 2020 - 8:34

Over de carnavalsoptocht werd tot in den treure bericht en de woede was groot. Carnaval is een rooms feest dat de bedoeling had de spot te drijven met de macht. Het wordt traditioneel gevoerd nog steeds voor dat de vasten begint. In Aalst waren de zeer orthodoxe joden onderwerp van spot, en nu is men in Israël geschokt en neemt men het voor die groep op. Intussen.breidt Israël zelf niet alleen zijn territorium uit, maar ook de Apartheid. En staat het ros Beiaert op zijn achterpoten. Maar die van Aalst, die zijn niet zo kwaad als je zingt! Ze zijn de schoonfamilie van Charlie!

3 Reacties
Grietje Genot
Grietje Genot26 feb. 2020 - 9:07

Da's één.

nikita72
nikita7226 feb. 2020 - 10:26

Als de bedoeling is om machtigen te bespotten, horen daar geen orthodoxe joden bij.

LaBou
LaBou 26 feb. 2020 - 10:44

"Als de bedoeling is om machtigen te bespotten, horen daar geen orthodoxe joden bij" Maar dat is nou net de groepering die de politiek van Israel meer en meer naar extreem-rechts stuurt. M.a.w. dat zijn wel degelijk de machtigen.

[verwijderd]
[verwijderd]26 feb. 2020 - 8:19

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye
F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye26 feb. 2020 - 9:03

Eens, als men zelfs in musea al ernstig gaat nadenken of het tonen van bepaalde schilderijen wellicht aanstootgevend zou kunnen zijn voor bevolkingsgroepen die hier nog niet zo erg lang zijn dan is het hek van de dam. Oftewel, schilderijen van klassieke meesters waarin enig bloot te zien is maar verwijderen omdat religieus geïnspireerden (gemankeerden zou een betere connotatie zijn, me dunkt) daar een probleem mee zouden hebben. Werkelijk helemaal van de pot gerukt, lieden die dit aanstootgevend zouden vinden gaan maar lekker ergens anders cultureel doen.

Norsemen
Norsemen26 feb. 2020 - 9:35

Normaal denkende mensen vinden juist dat mensen met denkbeelden zoals u West Europa aan het vernietigen is.

Marinus C.
Marinus C.26 feb. 2020 - 11:38

Okay, niet bij wijze van humor uitgebreid over het collectieve trauma van een volk heen schijten, heet dus tegenwoordig Politiek Correct. Gelukkig maar dat ik politiek correct ben, dan. Je zou het maar niet zijn..... En hoe heet het als je als (al dan niet) Ruggegraatloze Blanke Heteroman niet tegen grapjes over "De Bende van Nijvel, Marc Dutroux en de genocide in Rwanda." is dat dan ook "PC gone wild" of is dat dan ineen wel een tegken van goede smaak?