Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP wil parlementaire enquête over zorgfraude

  •  
18-05-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-leijten_300.jpg
Te hoge declaraties leiden tot te hoge zorgpremies
De SP wil een parlementaire enquête naar de georganiseerde zorgfraude. Uit een conceptrapport over fraude in de zorg blijkt dat ziekenhuizen te hoge declaraties hebben ingediend en niet- noodzakelijke behandelingen hebben uitgevoerd.
SP-Kamerlid Renske Leijten wil een parlementaire enquête naar de georganiseerde zorgfraude:
In de afgelopen weken krijgen we een steeds beter beeld van de georganiseerde zorgfraude. De Telegraaf bericht zaterdag over adviesbureaus die actief aanzetten tot het indienen van te hoge declaraties. Tegelijkertijd blijkt uit een achtergehouden onderzoek dat zorgverzekeraars geen belang hadden om de declaraties te controleren, zij zagen dit als kostenpost. En de premiebetaler zag zijn premie onterecht stijgen. Dit is voldoende reden om een uitgebreid onderzoek te doen naar het zorgstelsel.
Leijten wil dat het onderzoek zich richt op de vraag waarom het tot 2011 moest duren dat er onderzoek werd gedaan naar de rechtmatigheid van declaraties:
Daarbij moet we zeker ook kijken naar het effect van dit declaratiegedrag op de zorgkostenstijging in zijn geheel. Uiteindelijk zal uit het onderzoek een analyse moeten maken van het ontstaan van het stelsel, het ontsporen ervan en alternatieven moeten aandragen.
Het vertrouwen in minister Schippers is bij Leijten tot het nulpunt gedaald:
Donderdag vergadert de Kamer over de zorgfraude.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (43)

nico1943
nico194318 mei 2013 - 14:01

Vroeger werden China zulke fraudeurs tegen een muur geplaatst. Dat was Mens-onrechtvaardig. Ja, ja. Een ander willens en wetens te kort doen. Daar krijg je in Nederland een bonus en gouden handdruk.

Meta Foor
Meta Foor18 mei 2013 - 14:01

elke APK kost teveel

insignia
insignia18 mei 2013 - 14:01

Kijk nu moeten er toch enige lieden met de billen bloot (pun intended).

bruces
bruces18 mei 2013 - 14:01

Enquete ? Bij bewezen fraude doe je toch aangifte bij de politie (OM).

Joop den Uil
Joop den Uil18 mei 2013 - 14:01

omgekeerde wereld ; als ik door een rood stoplicht rijd , dan komt er ook geen enquete. De medische werled verschuilt zich achter de brei van declaraties en procedures ; dat is nu juist de bron van mogelijkheden om de zaak te flessen. Enquete is leuk voor de politieke buhne , maar gerechtigheid is meer gediend als er een politie-inval wordt georganiseerd. Zal ik dan maar vast 20 % minder zorgpremie gaan betalen ?

bruces
bruces18 mei 2013 - 14:01

Als het om grote bedragen gaat, doen wij een Enquete ? Bij kleine bedragen geven wij een boete en/of taakstraf. Het verschil tussen een witte-boorden-crimineel en een inbreker.

Laroi
Laroi18 mei 2013 - 14:01

Vroeger werkte het toch prima... de een was verplicht verzekerd, de ander (zzp-er!!) vrijwillig, en van dat laatste kan ik getuigen dat het heel wat minder kostte dan wat we nu GEDWONGEN zijn te betalen. Er was weleens wat gemor, zoals een jaar of vijftien terug, toen we als eigen bijdrage bij medicijnkosten een rijksdaalder aan de apotheker moesten afdragen... Daar stond dan tegenover dat als je zaterdagnacht om drie uur je been brak je nog weleens naar het ziekenhuis kon strompelen waar je gewoon geholpen werd en je alleen maar hoefde te vertellen waar je verzekerd was... Dat waren nog eens gouden tijden... En... volgens mij verdienden chirurgen en ziekenhuisdirecteuren toen al best een aardig salaris... Hen heb ik tenminste niet horen klagen. Nu echter, in het postbalkenendetijdperk, sta je blijkbaar voor lul als je maar twee ton per jaar verdient...

Laroi
Laroi18 mei 2013 - 14:01

Ik begrijp het nog steeds niet. Vroeger ging het volgens mij best goed. de meeste mensen waren verplicht verzekerd, en ik als kleine ondernemer vrijwillig... wat ik toen nog onrechtvaardig vond, terwijl het bedrag dat ik voor mijn gezin moest betalen nog veel lager lag dan wat ik nu GEDWONGEN kwijt ben. Er was weleens wat gemor, zoals toen de medicijnenknaak werd ingevoerd, wat door menigeen als uiterst onrechtvaardig werd ervaren... Maar als je zaterdagnacht je been brak en naar het ziekenhuis strompelde, dan werd je daar wel geholpen terwijl je alleen je verzekeringsnummer -of - bij verplicht verzekerden- de maatschappij waarbij je verzekerd was hoefde te vermelden. Naar mijn mening verdienden in die tijd (iets meer dan tien/twaalf jaar geleden... een milliseconde in de eeuwigheid) de specialisten en de ziekenhuisdirecteuren heus wel een aardig salaris... ik heb nooit echt iemand horen klagen, en de apothekers draaiden volgens mij ook beter dan nu, maar goed, Inmiddels zijn we in het PostBalkenende-tijdperk beland, en schijnt iedereen die niet ten minste twee ton per jaar verdient zichzelf een vreselijke lul te moeten vinden... dat is het werkelijke resultaat van Christelijke politiek: (zoals ook:) hypotheek te mogen nemen op nog te ontvangen pensioen. En een gouden naamplaatje op een kolossaal familiegraf. Halleluja! (Overigens wil ik wel een klein lansje breken voor DSW, een verzekeringsmaatschappij die de boel niet flest)

insignia
insignia18 mei 2013 - 14:01

Zo lang de heersende macht, de EU en de Nederlandse regering, de bewoners van ons land als winstobject blijft beschouwen zal er in de zorg niets kunnen veranderen en deze fraude behoort bij zo'n systeem. Geld is dan belangrijker dan de mens. Daarom is het goed dit nog eens in het parlement vast te leggen maar ik verwacht er weinig van.

DBC123
DBC12318 mei 2013 - 14:01

Niet de zorgfraude is schokkend. Schokkend is het gebrek aan serieuze aandacht hiervoor gedurende de afgelopen 8 jr...

BettyB2
BettyB218 mei 2013 - 14:01

De kosten zijn alleen al te hoog omdat er teveel verzekeringsmaatschappijen zijn met allemaal hun eigen directie met de daarbij behorende marktconforme salarissen. Sinds de invoering van de Euro is daar de exorbitante salarisverhoging van de bestuurders van de zorginstellingen bijgekomen. In de GGZ is een afhankelijkheid aan medicijnen gecreëerd omdat een daadwerkelijke behandeling juist klanten doet afnemen. En hoe je het ook wendt of keert als iedereen bij 1 maatschappij (de Staat) verzekerd is dan kan dat nooit duurder zijn dan bij 48 verschillende maatschappijen die allemaal hun eigen directie hebben die op winstbejag uit zijn. Het fabeltje dat de wachtlijsten kwamen doordat we het ziekenfonds hadden is te belachelijk voor woorden. De zorg zou een roeping moeten zijn voor de mensen die daar werken maar nu is het een investeringsmogelijkheid die ten alle tijden met zich meebrengt dat winstmaximalisatie het einddoel is en niet goede zorg. En als er dan op grote schaal gefraudeerd wordt dan worden de daders beschermt door dezelfde partijen in de tweede kamer die er in eerste instantie voor gezorgd hebben dat dit alles mogelijk werd. Want je wil na je carrière in de politiek toch ook een leuke baan als bestuurder in de zorg zie Van Boxtel. In Den-Haag maken ze zich liever druk over schijnveiligheid en coffeeshops die wel of niet een jointje aan Duitsers verkopen dan over artsen die ettelijke duizenden euro's per jaar teveel declareren. Waar is justitie als het om grootschalige fraude gaat in de bouw zorg? Waar is de politiek als er een paar miljard winst gemaakt wordt in de zorg die vervolgens verdwijnt in de zakken van investeerders? Juist niet thuis die zijn op reces en werken bij KPMG of Mensis. Zo werkt dat al jaren en dan komt Wiegel met een wollig verhaal over communisme en Stalin en dan gaan we over tot de orde van de dag, geven we een nieuwjaarsreceptie van anderhalve ton en proosten we nog eens op het gepeupel wat dit alles mogelijk maakt. Welterusten slaap lekker meneer de minister-president

JoopSchouten
JoopSchouten18 mei 2013 - 14:01

Goed idee. Het lijkt op Curaçao. Maar dragen maffiosi boorden en witte jassen.

Emery
Emery18 mei 2013 - 14:01

Het compleet dolgedraaide zorgsysteem heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we in deze situatie zijn beland. Er zijn veel te veel zaken in dat systeem opgenomen, waarvan de burger de kosten makkelijk zelf kan dragen. Maar nee, de overheid vindt dat we niet voor ons zelf kunnen zorgen en trekt alles naar zicht toe. Neem de AWBZ en het systeem van toeslagen. Niemand heeft er meer grip op, maar owee als je er iets aan wilt veranderen want dan kan het zomaar zijn dat iemand om onverklaarbare redenen naast de pot piest. En zo houdt het systeem zichzelf in stand en wordt er lapmiddel op lapmiddel op geplakt. Vaak is het ook nog zo dat er op voorhand geld wordt verstrekt, en pas achteraf wordt gecontroleerd of dat aan de op de juste manier besteed is. Dat vraagt om fraude, van alle kanten. De SP heeft hard meegewerkt aan de totstandkoming dit systeem. Het verzoek om een enquete is dan ook niets anders dan een afleidingsmanoeuvre.

Pindaklaas
Pindaklaas18 mei 2013 - 14:01

Zorgverzekeraars geven er geen hol om. Wij hebben hier zelf een goed voorbeeld gezien dat een behandelend arts (angsttandarts) 8 behandelingen voorschreef en toestemming vroeg aan de verzekeraar. Deze gaf toestemming. De 8 behandelingen konden niet allemaal plaats vinden in 2012. Slechts 4 van de voorgestelde behandelingen konden in dat jaar plaats vinden. De kosten voor de 8 behandelingen werden in 2012 betaald. In 2013 werd er nog eens voor 4 behandelingen toestemming gevraagd. Alles wat de zorgverzekering zei was dat we het met het ziekenhuis maar moesten uitzoeken. Ze houden elkaar de handen boven het hoofd. Het ziekenhuis verwijst je weer terug naar de zorgverzekeraar. En reken maar dat die angsttandarts goed verdient heeft,

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten18 mei 2013 - 14:01

Alleen indien onze regering zich ook strikt houdt aan de aanbevelingen van de Commissie en deze niet vervolgens in de la deponeert, zoals bij de commissie de Wit over de fraude door het bankwezen.

[verwijderd]
[verwijderd]18 mei 2013 - 14:01

Tsja, dat krijg je met een gebrek aan marktwerking. De kosten die de patiënt betaalt zijn vrijwel volledig vast (loonstrookje, zorgpremie) en nauwelijks afhankelijk van de werkelijke behandelkosten (het eigen risico stelt immers niet veel voor). Als patiënten minder vast zouden betalen en meer afhankelijk van de behandeling, dan zouden onnodige behandelingen en frauduleuze declaraties snel verdwijnen. Dan vragen patiënten immers of die hernia-operatie of fysiotherapie nou echt wel zo nodig zijn, en als de rekening niet klopt zullen ze ook direct aan de bel hangen.

2 Reacties
Bakoe
Bakoe18 mei 2013 - 14:01

Hans Groen heeft allang uitgelegd dat marktwerking in de zorg niet werkt. Hier niet, en in geen enkel ander land. Ik begrijp dat het lastig is om terug te keren van eenmaal genomen besluiten, en om toe te geven dat je het verkeerd hebt, maar probeer het eens. Doet een beetje pijn in je ego, maar werkt zo verlichtend.

denmol
denmol18 mei 2013 - 14:01

"Als patiënten minder vast zouden betalen en meer afhankelijk van de behandeling, dan zouden onnodige behandelingen en frauduleuze declaraties snel verdwijnen." Als patiënten in jouw voorbeeld ook gaan over de prijsstelling dan kan het kloppen maar doorgaans zijn het de aanbieders die dat doen en als ze onnodige behandelingen uitvoeren en frauduleuze declaraties indienen dan moeten ze strafrechtelijk aangepakt worden. "Dan vragen patiënten immers of die hernia-operatie of fysiotherapie nou echt wel zo nodig zijn, en als de rekening niet klopt zullen ze ook direct aan de bel hangen." Als een medische ingreep noodzakelijk is volgens de deskundigen dan dient die gewoon uitgevoerd te worden en heeft het geen pas de patiënt, als de eerste de beste consument van een al dan niet noodzakelijk gebruiksvoorwerp, mee te laten beslissen want daar is deze over het algemeen als zorgvrager niet deskundig genoeg voor. Overigens wordt er nu in de politiek door Renske Leijten aan de bel getrokken en dat lijkt mij niet onbelangrijk voor een volksvertegenwoordiger maar daar heb ik jou nog niet over gehoord.

FritzFriebl
FritzFriebl18 mei 2013 - 14:01

VVD is amper een politieke partij te noemen. Het is gewoon een club lobbyisten dat wegkomt met jarenlang wanbeleid. Op alle fronten is toezicht en controle wegbezuinigd ten gunste van banken en verzekeraars. En maar de schuld geven aan de economische crisis. Schaalvergroting op schaalvergroting en daarna redden met belastinggeld

2 Reacties
boeie
boeie18 mei 2013 - 14:01

zo ken ik er nog wel een paar. De SP is eigenlijk geen echte poltieke partij, maar een veredelde vakbond van netto handophouders... Wat een zinloze opmerking(en)

lembeck
lembeck18 mei 2013 - 14:01

Nee hoor. VVD wil extra controle juist op de zorg en uitkeringen hebben.

BertF2
BertF218 mei 2013 - 14:01

De SP heeft recht van spreken. Toen VVD, CDA en D66 de marktwerking in de zorg invoerden, na voorbereidend werk van die partijen en de PvdA, waarschuwde de SP voor precies die gevolgen waar we nu mee te maken hebben: kostenexplosies, fraude, inferieure patientenzorg. De bezwaren van de SP werden weggehoond. De partij zou niet met de tijd meegaan, en tegen vooruitgang zijn. De tijd heeft geleerd, hoe extreem ver de genoemde partijen er naast zaten. En in plaats van de hand in eigen boezem te steken, wordt nu gediscussieerd over hoeveel euro een jaar mensenleven waard is. Het lijkt me waarschijnlijk dat het voorstel van de SP wordt afgeschoten. Liever doormodderen en een extra duit vragen van de burger dan de waarheid onder ogen zien.

2 Reacties
politiekistuig
politiekistuig18 mei 2013 - 14:01

Er is juist geen marktwerking,dat is nu juist het grote probleem , bij echte marktwerking hadden we dit probleem nu juist niet.

lembeck
lembeck18 mei 2013 - 14:01

Precies. Dank Anne.

[verwijderd]
[verwijderd]18 mei 2013 - 14:01

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
Bakoe
Bakoe18 mei 2013 - 14:01

Het lijkt me beter om de marktwerking in de zorg terug te draaien. Het werkt niet, en zal nooit werken. En dat zou u als iemand die de staatsfinancieen zo aan het hart gaan toch moeten aanspreken. Als daar een parlementaire enquete voor nodig is, dan moet dat maar, immers, we willen toch gezonde overheids financieen?

joke1975
joke197518 mei 2013 - 14:01

Dan zal er eerst duidelijk gemaakt moeten worden dat er grote misstanden zijn. Nu kunnen partijen nog te vaak doen alsof hun neus bloedt. Maar als er een rapport is waar het in staat moeten ze, al was het maar voor de bühne, actie ondernemen. Als mensen echt zouden weten wat er speelt zouden ze namelijk actie eisen. En dat weten ze; daarom werd dat vorige rapport ook achter gehouden. In die zin is het dus goed dat de SP duidelijkheid eist. En ze kunnen eigenlijk niet tegenstemmen omdat het dan zou lijken of ze iets te verbergen hebben. Het is alsof je je kind dwingt zijn zakken leeg te maken als je denkt dat hij snoep heeft gejat. Hij kan weigeren zijn zakken leeg te maken maar dan denk je helemaal dat hij schuldig is.

MG1968-2
MG1968-218 mei 2013 - 14:01

@erwin Oplossingen van wil je.. Maare. . Zijn vvd'ers (niet onder ede) bereid toe te geven dat het geloof in de eigen koers verdampt is? Of gooien ze -tegen beter weten in-:er wat 'extra agenten' tegenaan. De sp wil echte oplossingen. En daarvoor zal toch echt iemand vsn 'de beslissers' de echte oorzaak moeten duiden

insignia
insignia18 mei 2013 - 14:01

En misschien, heel misschien liggen die oplossingen wel aan de basis van het systeem, nl betalen per verrichting ipv het geven van zorg naar behoefte waarbij de behoefte per definitie niet een cosmetische is. Daarvoor is een verandering in benadering van dit hele complexe gebied nodig, ook voor jou Erwin.

[verwijderd]
[verwijderd]18 mei 2013 - 14:01

Voor het ontduiken van de belasting op grote schaal hebben we de Fiod ( Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst ) om dit te controleren en bij de rechter te deponeren. Gezien het zeer grote bedrag van de fraude en de vele miljarden die in het zorgstelsel omgaan moet er zo snel mogelijk een organisatie komen met de zelfde bevoegdheden als de Fiod. We hebben in Nederland het spek op de kat zijn rug gebonden. Om fraude moeilijker te maken zouden de verzekerden een overzicht moeten krijgen wat er voor handelingen aan zijn/haar lichaam zijn verricht met de kostprijs van die verrichtingen, daar hebben wij namelijk recht op. Als er geen fraude zou zijn, dan zouden de premies met 20 euro per maand kunnen dalen. En als we de 1,4 miljard overwinst ( geld van de verzekerden ) van de zorgverzekeraars terug zouden krijgen zou het eigen risico weer terug gebracht kunnen worden naar 220 euro.

1 Reactie
lembeck
lembeck18 mei 2013 - 14:01

ZOU.... maar dat gaat echt niet gebeuren. Er is al sprake van het wederom verder ophogen van dat Eigen Risico. Wat dat voor gevolgen gaat hebben, kan ik wel raden. Er gaan mensen sterven daardoor. Eigen schuld natuurlijk. Hadden ze maar niet moeten eten en wel die medisch noodzakelijke behandeling moeten laten doen, nietwaar?

Laroi
Laroi18 mei 2013 - 14:01

Het zorgsysteem smeekt om corruptie. Sterker nog, ik denk dat het is ontworpen door iemand die dat heeft ingecalculeerd. Iemand die nu hoog in de toren als een vorst zijn geld zit te tellen. Laat ik eens een voorbeeld geven dat er op lijkt: stel dat ik een auto van de zaak heb en dat mijn baas de onkosten betaalt. Dan kan ik als ik een lekke band heb die bij mijn zwager laten repareren, die daarvoor met mijn toestemming 300 Euro per uur mag rekenen mits ie er iets bij fantaseert. En op de nota zet. Dat kan een duur vervoermiddel worden zo. En als ik dan de andere personeelsleden hetzelfde laat doen kan ik aan het eind van het liedje commissaris worden in een autobedrijf. Ondertussen zijn de producten die mijn baas verkoopt (bijv. verzekeringen) tien procent duurder geworden. Nou, met de zorg is het nog iets erger gesteld...

1 Reactie
lembeck
lembeck18 mei 2013 - 14:01

Pierre Laroi: Het zorgsysteem smeekt om corruptie. Sterker nog, ik denk dat het is ontworpen door iemand die dat heeft ingecalculeerd. Iemand die nu hoog in de toren als een vorst zijn geld zit te tellen. UNQUOTE Stel dat DAT waar zou zijn, dan zijn de complottheorieën over de The New World Order waarschijnlijk waar, want dan zal het een opmaat zijn naar grootschalige vernietiging van met name niet rijke mensen (de elite dus). Ben het overigens niet eens met je huldeblijkt aan DSW. Ze mogen wellicht op een paar punten misschien beter zijn, ze zakken elk jaar verder af en ik houd, als verzekerde, steeds minder over om te mogen declareren. En DSW is niet geïnteresseerd in mensen die het niet meer kunnen betalen, want we zijn verplicht verzekerd hetgeen ervoor zorgt dat ze gewoon geld blijven vangen. Niet verzekerd zijn mag niet in ons land. Terwijl de basisverzekering wordt uitgekleed en steeds duurder wordt, waardoor er nu al mensen zijn die daardoor niet meer kunnen eten. Nee, DSW is geen sociale verzekeraar mee, zoals ze ooit wel dachten te zijn.

Winston2
Winston218 mei 2013 - 14:01

Hieronder weer allemaal argumenten waarom marktwerking in de zorg wel of niet werkt... Alle argumenten vóór zijn toegespitst op het ontbreken van "echte" marktwerking. Argument tegen is dat verzekering wel verplicht moet zijn omdat anders de verhoogde zorgkosten voor rekening van de Staat en dus de belastingbetaler komen. Allemaal heel interessant, echter een stap te ver. Marktwerking in de zorg kan NOOIT werken om één heel simpele reden: patiënten zijn GEEN klanten. Zorg "consumeer" je niet. De verhouding arts-patiënt is er één van AFHANKELIJKHEID. Een patiënt heeft GEEN keuzevrijheid, die wil genezen worden met het allerbeste middel dat er is. Punt.

1 Reactie
MarjoleinS2
MarjoleinS218 mei 2013 - 14:01

" Marktwerking in de zorg kan NOOIT werken om één heel simpele reden: patiënten zijn GEEN klanten. "" Inderdaad, zij zijn het product waar aan verdient moet worden, en daar wordt volop aan voldaan. Zo wrang dat nu juist het product verweten wordt dat het teveel kost en het zichzelf weer moet terugverdienen door steeds hogere bijdragen bij te dragen omdat het anders niet loont :-(

BertF2
BertF218 mei 2013 - 14:01

Feestmuts op za 18 mei 2013 17:59 "Er is juist geen marktwerking,dat is nu juist het grote problem ..." Dat werd ook gezegd toen junta's de totale (neoliberale) markt introduceerden in Chili, Argentinië en Indonesië, en toen daar de voorspelde resultaten niet werden gehaald. Marktwerking kent twee überdominante factoren: winstmaximalisatie en maximale controle. Nog meer marktwerking leidt tot nog meer winst en gaat gepaard met nog meer controle.

1 Reactie
TheRealHandyman
TheRealHandyman18 mei 2013 - 14:01

Marktwerking in de zorg met een regering die beslist hoeveel betaald moet worden, hoeveel eigen risico en bijdrage moet betaald worden is ook niet mogelijk. Pas als die idoten zich er niet meer mee bemoeien, is er sprake van marktwerking.

[verwijderd]
[verwijderd]18 mei 2013 - 14:01

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten18 mei 2013 - 14:01

'Voor de opkomst van Fortuyn werd er in de politiek eerst onderzoek gedaan ....' Precies. Maar je hebt alsnog een neoliberale of sociale keuze.

Bakoe
Bakoe18 mei 2013 - 14:01

En de SP beweerde zoiets al voor de verkiezingen. En werd toen weggehoond door de 3% boekhouders. Weet je nog Erwin?

Bakoe
Bakoe18 mei 2013 - 14:01

Verder is het natuurlijk heel interessant wat iemand in het verleden beweerd heeft. Van der Ploeg was in 2010 toch echt voorstander van Austerity. http://www.destemming.eenvandaag.nl/politiek/35789/29_miljard_bezuinigen_hoe_doe_je_dat_

[verwijderd]
[verwijderd]18 mei 2013 - 14:01

Welnu, dan onderzoeken 'we' toch niets? Ik had vorig jaar een hartaanval in de states en na alle nota's en verzekering te hebben gebalanceerd blijft 'r nog een rekeningetje van zo'n $6,000 over om uit eigen zak op te hoesten, zo ook het eigen risico van 'm'n' vrouw die zonder metaal d'r rug niet meer recht kon houden. Dat komt dus neer op zo'n $1,000/maand voor ons beiden naast de vette premie, maandelijkse afpersing voor het lapje planeet en de jaarlijkse bijdrage voor de dienstdoende ambtenaren die alles wel eventjes in 'goede' banen zullen leiden. Persoonlijk verwonderd het me dat er niet meer mensen compleet doordraaien, maar goed wie ben ik helemaal? Ik mag hier niet meedoen en daar wil ik 't niet, alhoewel ik altijd nog kan dreigen VVD of iets in die geest te stemmen vanwege de gedeelde smart~lappen.

1 Reactie
lembeck
lembeck18 mei 2013 - 14:01

Daar schrik ik van, Evert. Sterkte!